Tappara hakee taisteluvoittoa Helsingistä

LIIGA / Ennakko
Tiistaina HIFK vei voiton Tapparan nenän edestä.
Kuva © Jarno Hietanen
HIFK ja Tappara pelaavat torstai-iltana puolivälieräsaran neljännen ottelun. Selkä jo lähes seinää vasten pelannut HIFK haki voiton Tampereelta tiistai-iltana ja nyt helsinkiläisillä on mahdollisuudet tasoittaa puntit. Tappara vastaavasti haluaa työntää Helsinkiläiset takaisin nurkkaan.

Edellisen ottelun ratkaisu

HIFK nappasi sarjan ensimmäisen voittonsa Tampereella tiistai-iltana. Helsinkiläiset olivat kaksi ensimmäistä erää Tapparan armoilla, mutta kolmannessa erässä HIFK näytti nälkäisemmältä ja siirsi ratkaisua ainakin yhdellä ottelulla eteenpäin. HIFK:n tehoista vastasi tiistain otteluun kasattu ykkösketju Tomas Zaborsky - Teemu Ramstedt- Joonas Rask.

Kahta ensimmäistä erää hallinneelle Tapparalle tarjottiin kolmannen erän viimeisellä puoliskolla vielä mahdollisuutta nousta rinnalle ja jopa ohi, kun HIFK otti kolme rangaistusta lähes perätysten. Kevätkauden kuumimpiin kuulunut ylivoima ei kuitenkaan onnistunut tasoittamaan tilannetta, vaan pudotuspeleissä erinomaisesti esiintynyt Otto Honkaheimo pääsi latistamaan tampelerelaisyleisön alivoimalla.

Pääpointit neljänteen otteluun

Isäntien on kyettävä parantamaan peliään puolustusalueellaan. Tiistaina Tappara sai pitkiä painostusjaksoja, mutta HIFK-maalilla Kevin Lankinen onnistui loistavasti. Myös jäähypenkiltä on pysyttävä poissa, sillä edellisessä kohtaamisessa joukkue otti ennen pelin ratkeamista viisi rangaistusta Tapparan yhtä vastaan.

Tapparan on vastaavasti kaivettava työhaalarit esiin. Vaikka tamperelaiset hallitsivat kahta ensimmäistä erää, puuttui joukkueen otteista pudotuspeleille ominainen viimeinen rutistus. Jos Tapparan pelaajisto löytää työmoraalin sekä halun työntyä ahtaimpiin rakoihin, joukkue on erittäin vahvoilla.

Toistaiseksi sarja on ollut kolmannen ottelun loppuhetkiä lukuun ottamatta siistiä ja jopa epätyypillistä pudotuspelikiekkoa. Sarjan edetessä myös tunteiden kuumenemista sopii odottaa. 

Useita kahden maalin miehiä

Ennalta sarjaa kaavailtiin vähämaaliseksi, mutta joukkueet ovat iskeneet kiekkoa verkkoon yllättävällä tahdilla. Kaikkiaan sarjassa on tehty kolmessa ottelussa 19 maalia, joista HIFK on tehnyt kymmenen ja kirvesrinnat yhdeksän.

Jokaisessa ottelussa on nähty vähintään yksi kaksi maalia tehnyt pelaaja. Ensimmäisessä ottelussa peräti kaksi miestä onnistuivat maalinteossa kahdesti [HIFK:n Ramstedt sekä Tapparan Olli Palola]. Toisessa ottelussa Pekka Jormakka iski kiekon kahdesti maaliin ja viimeisimmässä kamppailussa Rask onnistui kahdesti.

Nouseeko torstaina esiin uusi sankarin viittaa hamuava pelaaja?

Seuraa Heitä

Tomáš Záborský #67 | Wild Wings

Laitahyökkääjä

Zaborsky löysi pelihuumorinsa tiistaina. Slovaki oli kiekollisena vaarallinen ja painoi peliä kohti Tapparan päätyä jopa alivoimalla.

Olli Palola #79 | Timrå

Laitahyökkääjä

Palola jäi edellisessä ottelussa ilman tehopisteitä ja oli katsomassa lähietäisyydeltä kahta HIFK:n maaleista. Toisaalta mies otti kahdessa ensimmäisessä ottelussa ratkaisijan viittaa ylleen.

» Lähetä palautetta toimitukselle