KalPa suosikkina Kärppiä vastaan

LIIGA / Ennakko
Kauden aikana asiat ovat muuttuneet paljon. Kuka olisi uskonut, että KalPa on ennakkosuosikki Kärppiä vastaan? Niiralan montun perjantai-illassa vierailijoilla on täysi työmaa, mikäli haluavat pisteitä mukaansa.

Kuntokäyrät

Kotijoukkue KalPa on pelannut mainion syyskauden. Kuopiolaiset ovat esittäneet ehjää peliä ja pisteitä on ropissut tasaiseen tahtiin. Edellisellä kierroksella tullut kirvelevä kotitappio JYP:iä vastaan on kuopiolaisleirissä jo nollattu.

- Katsottiin ottelu joukkueen kanssa nauhalta ja analysoitiin tapahtumat. Peli oli hyvin hallussa muutamaa virhettä lukuunottamatta, kertoi KalPa:n päävalmentaja Pekka Virta.

Kärppät on pelannut erittäin ailahtelevasti. Joukkueella on ollut suuria vaikeuksia vierasotteluissa, mutta kotonaan oululaiset ovat pelanneet tutun tehokkaasti.

Kärpät pelasi keskiviikkona CHL-ottelussa Berlin Eisbäreniä vastaan ja hävisi voittomaalikilpailun jälkeen. Samalla Kärppien Euroopan valloitushaaveille tuli tyly loppu. Nyt oululaiset voivat keskittyä SM-liigapeleihin.

Ratkaisun paikat

Ottelu kulminoituu selvästi kahteen asiaan: ylivoimapeliin ja maalivahtien kaksintaisteluun. Kummankin joukkueen ylivoimapeli on kauden aikana ollut pahasti takalukossa.

Edellisellä Kuopion vierailullaan Kärpät jäi tylysti nollille. Silloin Mika Järvinen loisti maalinsuulla, mutta nyt Järvisen tehtävänä on toimia luukunavaajana, kun KalPa:n torjuntavastuun kantaa Mika Oksa.

Oululaisten maalilla Tuomas Tarkin on aika nostaa tasoaan. Alkukaudesta kassarille on sattunut liian monta lipsahdusta. Tarkin taustalla nuori Petri Koivisto kärkkyy torjuntavuoroja.

Kokoonpanot

KalPa jatkaa miltei samalla kokoonpanolla kuin edellisessä JYP-pelissä. Suuria muutoksia ei ole luvassa, koska kuopiolaisten peli oli hyvin uomissaan sarjakärki JYP:iä vastaan.

Ykkösnyrkissä Sami Kapanen ja Kalle Sahlstedt saavat rinnalleen Jyri Junnilan. Kakkoskentässä Toni Häppölä saa rinnalleen Tuomas Kiiskisen ja Teemu Hartikaisen.

- Miltei samalla kokoonpanolla mennään kuin JYP:iä vastaan. Jarkko Malinen nousee varmuudella miehistöön ja Toni Hyvärisen pelaaminen on epävarmaa. Hyvärinen sai pienin tällin harjoituksissa. Hänen pelikuntonsa selviää pelipäivänä, kertoi KalPa:n käskyttäjä Pekka Virta joukkueensa kokoonpanosta.

Kärppien ykköskentän johtaja Jari Viuhkola koki kovia CHL-ottelussa Berlinin Eisbäreniä vastaan, kun keskushyökkääjä sai osuman naamaansa. Viuhkola on kuitenkin pelikunnossa jo KalPa:a vastaan.

Kärpiltä varmuudella sivussa ovat puolustaja Martti Järventie sekä hyökkääjä Antti Aarnio. Oululaiset lähettivät lisäksi Tatu Backmanin hakemaan peliaikaa Kajaanin Hokkiin.

Muuta

Alkukauden surkean ylivoiman kanssa tuskastellut KalPa teki JYP:iä vastaan molemmat maalinsa ylivoimalla. Onnistuuko kotijoukkue Kärppiä vastaan miesylivoimalla?

Kärpillä on seitsemän peräkkäistä vierastappiota alla. Oululaisten kannalta surkea vierassaldo kaipaa pikaisesti korjaannusta.

» Lähetä palautetta toimitukselle