Kärpän metsästysaika

LIIGA / Ennakko
Niiralan montun seinälle ei ole montaa Kärpän nahkaa viime vuosikymmeninä ilmestynyt. Nyt KalPa hyökkää nälkäisenä ja ärsytettynä kärppälauman kimppuun.

Kuntokäyrät

Sarja-avauksessa oululaiset olivat suorastaan ylivoimaisia SaiPaa vastaan. Kärpät raateli vastustajansa tylysti maalein 7-0. Kovasti uudistunut mestaruusryhmä joutuu kuitenkin Kuopiossa huomattavasti kovemman paikan eteen.

KalPa aloitti kauden kirvelevällä 1-3 -kotitappiolla JYPiä vastaan. Kuopiolaiset pysyivät hyvin vauhdissa, mutta JYP oli hieman terävämpi kaikilla osa-alueilla.

Ratkaisun paikat

Ottelun alku on erittäin tärkeä kotijoukkueelle. Niiralan monttu on loppuunmyyty ja kotiyleisö on ylimääräinen kenttäpelaaja kuopiolaisille, mutta voi hiljentyä takaiskumaaleista. Hyökkäävään ja liikkuvaan pelityyliin luottavat kuopiolaiset tulevat alusta saakka kovalla sykkeellä.

Kärpät haastaa KalPan puolustuksen Jari Viuhkolan johdolla. Jos oululaiset saavat ylivoimapelin pyörimään, on kuopiolaisten puolustuksella edessä hikinen iltapuhde.

SM-liigassa ratkaisut tapahtuvat yleensä erikoistilannepelaamisessa. Niiralan montun suuri kaukalo antaa paljon tilaa taitaville pelaajille. Ylivoimapeli on ratkaisu ottelun voittoon.

Kokoonpanot

Kotijoukkue KalPa joutui sotkemaan kentällisiä kesken ensimmäisen ottelun. Tuomas Kiiskinen nostettiin omalle paikalleen ykköskenttään Sami Kapasen ja Kalle Sahlstedtin rinnalle. Kolmikko löysi nopeasti yhteisen sävelen.

Kärppien valmentaja Matti Alatalo löysi heti avausotteluun toimivan ykköskentän. Kolmikko Kristian Kuusela-Jari Viuhkola-Toni Kovisto esitti maailmanluokan peliä SaiPaa vastaan.

KalPalta on varmuudella sivussa polvivaivainen puolustaja Juha Alastalo. ja selkävammasta kärsivä maalivahti Mika Oksa. Hyökkääjä Vince Bellissimon pelaaminen on epävarmaa, koska kanadalainen sai JYPiä vastaan kiekon nilkkaansa. Sami Kapaselta murtui nenä mailan iskusta sarja-avauksessa, mutta hyökkääjä on mukana Kärppiä vastaan.

Kärppien sairastupaa miehittävät puolustaja Joni Liljeblad ja keskushyökkääjä Veikko Karppinen.

Muuta

KalPa ei ole pystynyt kertaakaan kukistamaan Kärppiä nykyisen liigataipaleen aikana. Kilpipaitojen ensimmäinen voitto Kärpistä on peli peliltä lähempänä.

» Lähetä palautetta toimitukselle