Kärpät nappasi voiton KalPasta

LIIGA / Raportti
Oulun Kärppien ja Kuopion KalPan välinen ottelu oli tasainen taisto, joka ratkesi vasta päätöserässä. Kärppien voiton lisäksi pelissä nähtiin kaksi suihkukomennusta.

Kärpät ja KalPa tahkosivat pari ensimmäistä erää tasaisissa numeroissa. Molemmilla joukkueilla oli omat hetkensä pelin ratkaisemiseen, mutta momentumit jäivät hyödyntämättä. Kumpikaan ei onnistunut edes viiden minuutin ylivoiman aikana, joita siis oli molemmilla yksi kappale.

Molemmat joukkueet onnistuivat viimeistelyssä kertaalleen ensimmäisen 20 minuutin aikana, mutta seuraavia osumia saatiin odotella aina päätöserään saakka.

Kärpät onnistui iskemään kolmannen erän alkupuolella kaksi osumaa kolmeen minuuttiin. Ensin iski mainion ottelun pelannut Vesa Viitakoski parista metristä hirmulämärillään ja pian sen jälkeen Daniel Corso nautti Juhamatti Aaltosen oivasta esityöstä Kärpät kahden maalin karkumatkalle. Vieraat hiipivät vielä maalin päähän, mutta sarjapisteisiin asti KalPan kiri ei riittänyt.

- Meiltä vahva taistelu. Olimme vielä voitossa kiinni ennen Kärppien toista maalia. Takaa-ajo meni sitten hankalaksi jo. Ylpeä olen kuitenkin joukkueeni taistelusta, KalPan käskijä Pekka Virta totesi.

- Kova vääntö ja intensiivinen kiekkoilta. Saimme peliin hitaan lähdön ja KalPa oli hyvä avauserässä. Toisessa saimme pakettia kuntoon ja kolmas oli meiltä loistava. Nousujohteinen esitys meiltä, analysoi Kärppien päävalmentaja Matti Alatalo.

Molemmat onnistuivat alussa

Kotijoukkue sai otteluun toivomansa alun, kun verkko heilui KalPan päässä vain reilun kolmen minuutin pelin jälkeen. Toni Koivisto nousi komeasti laidasta ja hassutti Ville Varakkaan. Lopulta ylitorniolainen syötti kulmasta maalin eteen purjehtineelle Kristian Kuuselalle, joka sai rauhassa veivailla komean osuman.

KalPan kuittaus tuli puolestaan Kärppien avausvirheestä. Oskari Korpikari tavoitteli pitkällä syötöllä Mikko Alikoskea, joka ei kuitenkaan saanut kiekkoa haltuun. Vieraat hyödynsivät tilaisuuden, kun Tommi Jokinen nousi maalia kohti ja toimitti lopulta kiekon takanurkkaan.

Toisen erän puhutuin tilanne oli Martti Järventien ulosajo. Pakki yritti nostaa Tuomas Kiiskisen mailaa maalin edessä, mutta puolustajan maila osui lopulta KalPa-hyökkääjää niin sanotusti arkaan paikkaan. Pitkästä aikaa kentälle päässyt Järventie marssitettiin lopulta päädystä ulos.

Kummankaan joukkueen ylivoima ei kuitenkaan ollut tiistaina tehokkaimmillaan. Osansa tähän oli toki hyvin pelanneilla alivoimanelikoilla sekä onnistuneesti torjuneilla maalivahdeilla.

Kärppien tehohetki kolmannessa erässsä koitui lopulta ottelun ratkaisuksi. Kun KalPan Niko Mikkola jyräsi vielä ottelurangaistuksen arvoisesti Kärppien Juho Jokisen päätylaitaan, vaikeutui vieraiden kiri entisestään. Jokinen sai edellisen aivotärähdyksensä lauantaina Porissa.

- Se on jännä homma, että aina ne on samat kaverit, jotka jäävät alle ja vielä paranevat nopeasti. Tarvitseeko sitä selkää sitten kääntää... Toki tilanteessa oli kova vauhtikin. Hyvä kuitenkin, että uhri toipui, Virta huokasi.

Kotiyleisölle tarjottiin vielä jännitystä lopussa, kun kuopiolaisten Teemu Hartikainen runnoi joukkueensa maalin päähän muutama minuutti ennen loppua. Alatalo rauhoitti joukkuettaan maalin jälkeen aikalisällä. Lopulta KalPa ei pystynyt enää kiriin ja Kärpät sai kaunistella loppulukemiksi 4-2 Jari Viuhkolan ylivoimamaalilla.

- Tarkka oli tuomarilinja, mikä on hyvä asia. Maali ihmetyttää, edellisessä pelissä oli samanlainen. Nämä voivat olla kalliita vihellyksiä, jos osuvat kohdalle, nytkin oli osua. Joukkue käsitteli tilanteen kuitenkin hyvin ja tulos oli tämä, Alatalo mietti KalPan kavennusta, jossa kärppävahti Tuomas Tarkki jäi mieskasan alle.

Tunnustusta nuorelle kuopiolaisryhmälle

KalPa taisteli ottelussa varsin hyvin ja joukkue keräsi kehut molemmilta valmentajilta. Nuori ryhmä yritti vajaamiehisenäkin, mutta tällä kertaa taistelu ei riittänyt sarjapisteisiin saakka.

- KalPa pelaa todella hyvin. Jossakin väheksytään heitä, en ymmärrä sitä! KalPa on loistava joukkue, hehkutti Alatalo.

- Olen vähän huvittuneenakin seurannut, kun osa joukkueista kehuu peluuttavansa junioreita. Meillä oli reissussa 18 pelaajaa, joista puolet pelasi viime kaudella A-nuorissa. Nyt kokeneesta kaartista jäivät vielä pois Mikkola ja Kiiskinen. Mutta eteenpäin mennään ja haavat nuollaan. Toivottavasti saadaan vahvistusta sairastuvalta tauon aikana, Virta mietti.

Profiilihyökkääjä Kiiskinen sai ottelussa osumaa moneen kohtaan, mutta lopulta polveen tullut kiekko päätti pelin tiistai-illalta.

- Hän sai vielä kiekon polveensa, alkoi sitten olla vammaa vähän joka puolella. Kaveri pistää itsensä likoon. Minuutit ovat kovia ja varmasti vastustajakin hänet merkkaa. Kun painoa on 73 kiloa, niin osumaa tulee. Urhea pelaaja, joka ei valita, KalPa-valmentaja hehkutti.

Kärppien taival jatkuu torstaina Tapparan vieraana. KalPa kohtaa samana päivänä kotonaan Pelicansin.

» Lähetä palautetta toimitukselle