Pedot ottaa mittaa toisistaan

LIIGA / Ennakko
Torstaina Raksilassa ottaa mittaa toisistaan kaksi metsän pikkupetoa, kun kotijoukkueen vieraaksi matkustaa vieraita Tampesterista, Ilves. Ottelun käsikirjoitus on harvinaisen selvä: kotijoukkueen on voitettava tällaiset ottelut.

Syksyn kriisijoukkue testissä

Ilves on alkukauden suurin pettymys. Joukkueen pelissä ei oikeastaan ole löytynyt vielä yhtäkään ilon aihetta. Otteet ovat olleet varsin ponnettomia, eikä pistetili ole karttunut toivotulla tavalla. Ilves lähti kauteen suurin toivein ja tavoitteeksi asetettiin sijoittuminen runkosarjassa kuuden parhaan joukkoon.

Pahiten Ilveksellä on vuotanut puolustus. Jo ennen kauden alkua se tiedettiin varsin ohueksi, mutta Mikko Kuparisen ja Tomi Källarssonin loukkaantumisen jälkeen se on ollut totaalisen huono. Edes mainiosti esiintynyt tulokasmaalivahti Tuomas Nissinen ei ole pystynyt pitämään reikäjuustolta vaikuttanutta puolustusta koossa. Hyökkäyksessä teho on levännyt lähes yksinomaan tshekkikaksikon Lubomir Korhon-Petr Vala sekä David Nemirovskyn varassa. Konkarit Vesa Viitakoski ja Raimo Helminen eivät ole päässeet lähellekään parasta tasoaan, Viitakoskella toki tuo syksyn tukkoisuus on täysin ymmärrettävää.

Huippuvireinen kotijoukkue

Kotijoukkue Kärpät on puolestaan täysin erilaisessa tilanteessa kuin Ilves. Sen alkukauden takkuilut on nyt takana ja viidestä viimeisestä ottelusta on voitettu neljä. Maaleja joukkue on tehnyt sarjan eniten, mutta kyllä omissakin on soinut kiitettävästi. Joukkueen peli on kuitenkin tällä hetkellä sellaisessa balanssissa, että sitä on katsojan mukava seurata.

Kärpät ovat päässeet läpi alkukauden ilman suuria loukkaantumisia, mikä on osaltaan ollut syy parantuneeseen esitykseen. Viisikoihin on hakemisen jälkeen saatu selkeä systemaattinen koostumus ja ketjulotto on ainakin tällä haavaa ohi. Kärpillä on esittää kolme tällä hetkellä huippukuntoista hyökkääjää: Brett Lievers, Andrei Potaichuk ja Petr Tenkrat löytyvät kaikki kohtuullisen korkealta sarjan pistepörssistä.

Bannisterin first touch

Jyrämäinen kanadalainen puolustaja Drew Bannister debytoi liigatasolla tässä ottelussa. Bannisterin pelipaikka löytyy kakkoskentästä Mikko Lehtosen pakkiparina. Isokokoiselta pakilta odotetaan paljon taklauksia sekä rauhallisuutta omalle alueelle. Ensimmäiset havainnot harjoituksista antavat odottaa vähintäänkin kelvollista esitystä. P-Amerikkalaiseen peliin tottuneelta puolustajalta menee takuulla oma aikansa täkäläiseen tyyliin opettelemisessa, mutta aikaa hänellä tuohon on.

Tulosveikkauksena voisi heittää sellaista, että Ilveksen puolustus tulee olemaan todella helteessä Kärppien kanssa. Jos A-P Selin ei löydä uusia lääkkeitä pelin parantumiseen on eteläisemmän raatelijan lähdettävä pisteittä viljavimmille metsästysmaille.

» Lähetä palautetta toimitukselle