Ilves näpäytti muttei kolauttanut

Kärpät sortui 2-0 johtonsa jälkeen nysväilyyn ja Ilves näpäytti siekailematta pelin tasoihin kolmannen erän loppuminuuteilla. Jatkoajalla Kärpät sai ylivoimalla yrittää maalia kahteen otteeseen ja onnistuikin siinä ilman maalivahtia pelaten.

Vaikeata, mutta ei yllättävää

Iltapäivän mittaan kuumeilemaan alkanut kärppäpakki Joni Pitkänen joutui jälleen jättämään illan matsin väliin. Kumpikin joukkue pelasi siis kuudella pakilla.

Ensimmäinen erä oli maaliton, vaikkakin tilanteita riitti. Tenkratin ketju pyöritti pari ensimmäistä vaihtoaan mallikkaasti hyökkäyspäässä. Erän puolenvälin tienoilla Ilves pystyi luomaan tukun hyviä tekopaikkoja. Järventie tuhlasi Viitakosken namusyötön hehtaaripyssyllä, Jäminki Printzin loistavasta avaussyötöstä saamansa läpiajon ja Snellman & Viitakoskikin vuorollaan pääsivät yrittämään. Bäckströmiltä kärppärysällä kuitenkin loistavasti pelattu erä.

Huonosti ei pelannut Satosaarikaan. ’Sato’ peitti erityisen hyvin laukauksia vastaantulollaan. Parhaimman paikan Kärpistä missasi ehkäpä Tenkrat jolle maalin eteen pomppi tosin aika yllättäen päätyyn vedetty kiekko. Tenki sai kuitenkin rystyltä sudittua ohi, ja epäusko näkyi kasvoiltaan lehtereille hyvin.

Pikamaalit

Toisen erän alkuun Kärpät sai heti avattua maalitilinsä. Parinkymmenen sekunnin pelin jälkeen Palsola katkaisi Ilveksen purkukiekon, leikkasi siniviivalta hiukan keskelle sisään ja lämäsi kiekon maaliin. Maskia ei ollut, joten katsomovalmentajien tuomioksi saadaan: helpohkon näköinen.

Kolmen minuutin jälkeen tuottaa Viuhkolan ketjun pyöritys tulosta. Tenkratin tuotua kiekon ylös passaa Viuhkola ja Jaakola ampuu 2-0. Maalien välissä ehti Bannister esittämään jo rikasta amerikan serkkua ja tuhlasi todellisen miljoonan taalan paikan pelattuaan jo Satosaarenkin ulos maalistaan.

Ylivoimaa pääsi kumpikin joukkue kumpikin kerran pelaamaan laihoin tuloksin. Lisäksi Heikkilä oli hieman yllättäen laittanut Petr Tonin vilttiin jo ensimmäisen erän jälkeen.

Nysvätirallaa ja verkkomme heiluu

Kolmannen erän alkuun otti Ilves mallia Kärppien edellisen erän tempusta. Snellman tuli väkevästi maalille ja survoi kiekon verkkoon muutaman kärppänutun kera. Videotarkistus vahvisti väistämättömän ja peli oli kaventunut.

Ketjulotto oli pyöräyttänyt uusiksi Kärppien jokaisen hyökkäysvitjan kolmanteen erään, ja ainakaan mitään positiivista se muutos ei poikinut. Peli muuttui haluttoman näköiseksi peruutteluksi ja pitkiä kiekkoja räiskittiin tarkoituksella ja tuhrimalla. Ylivoimapeli ei myöskään toiminut kun sitä päästiin kokeilemaan erän puolenvälin jälkeen.

Kolmisen minuuttia ennen loppua Kärpät onnistui luomaan vielä pari maalipaikkaa, mutta Lievers ja Palsola jäivät Satosaarelle kakkoseksi. Siitä minuutin verran niin illan ilveshahmo Snellman kävi tuikkaamassa pelin tasalukemiin. Ansaitusti, muuta ei voi sanoa.

Laamanen otti puoli minuuttia ennen loppua jäähyn roikuttuaan Mettovaarassa ilvespäädyssä. Tämä ylivoima meni Kärpiltä täysin harakoille, mutta sitten jatkoajan puolessä välissä Laamanen otti uudemman jäähyn huitomisesta, ja Heikkilä teki mitä tällä kaudella on jo useassa pelissä nähty. Maalivahti pois, viisi hyökkääjää ylivoimaan ja kauan ei siinä nokka tuhissutkaan. Aloitusvoitto, syöttö, laukaus ja maali.

Ilveksen valmentajalla Teijo Räsäsellä oli vaikeuksia sulattaa näitä Laamaselle annetuja jäähyjä, ja pelin päätyttyä mies kävikin jäällä tuomareille mielipiteensä kertomassa toimitsija-aition luona. Omien sanojensa mukaan hän tosin kävi tarkistamassa toimitsijoilta Ilveksen toisen maalin syöttäjät (jotka kumpikin vaihdettiin kyllä kertaalleen pelin aikana)...

Pelimiehet on eri miehet

Kärppien parhaimmistoa olivat Tenkratin ketju jonka vatsataudin jäljiltä tahmean oloisesti liikkunut sentteri Viuhkola keräsi 1+1 tehot. Parivaljakko Potaichuk-Lievers väläytteli ajoittain, vaipuen muiden tavoin päätöserässä harmaaseen massaan. Bäckström pelasi hyvän ottelun. Onkin mielenkiintoista nähdä miten tervehtynyt Korhonen saa jatkossa peliaikaa. Tonin vilttikomennuksen jälkeen sai peliaikaa neloskentässä a-juniori Jussi Nieminen.

Ilveksen parhaimmistoa oli ehdottomasti Viitakosken ketju, ja erityisesti illan tehomies Snellman. Neloskenttänsäkin pystyi erottumaan positiivisesti ajoittain, etenkin toinen laitureista Tommi Jäminki. Satosaari pelasi myös kelpo illan, vaikkakin kauneusvirheenä voidaan pitää Kärppien ensimmäistä osumaa. Joukkue osoittaa kuitenkin hienoa taisteluhenkeä ja toivon mukaan jatkaa sitä kauden loppuun asti.