53-54 mennyt, 3-2 jäljellä

LIIGA / Ennakko
Ilveksellä on tällä kaudella vielä kolme peliä jäljellä. Sitten loppuu runkosarja ja playoffsit alkavat. Ilves aloittaa kesälomansa, Kärpät ei lähde rannalle. Kärpillä on pelejä jäljellä jotain kuuden ja yhdeksäntoista välillä.

Ilveksen pelit alkavat siis olemaan tältä kaudelta loppumaisillaan. Kausi on ollut täysi katastrofi ja uutta samanlaista ei varmastikaan organisaatiossa toivota ihan hetkeen. Joukkueen naamanpesu alkoi jo viime vuoden puolella, kun pudotuspelit olivat enää haave päiväunissa ottelupäivinä.

Ilves on näyttänyt, että se pelaa loppuun asti kunniasta. Joukkue ei lähtenyt peliin alistuneena, vaan täynnä voitontahtoa ja ammattimaisuutta tehdä kaikki loppuun asti. Useassa pelissä joukkue on ollut usean maalin tappiolla, ja joukkue on kirinyt tasoihin tai ainakin hyvin lähelle. Mikään joukkue ei ole päässyt helpolla Ilvestä vastaan, pieniä poikkeuksia lukuun ottamatta.

Viimeiset pelit ovat siis käsillä. Joukkue tullee muuttumaan taas reilusti ensi kaudeksi. Osa pelaajista antaa vielä näyttöjä uudelle valmentajalle. Valmentajaksi tulee velho tsekinmaalta, Vaclav Sykora. Sykoraa pidetään yhtenä parhaimmista valmentajista Euroopassa. Hänen alaisuudessaan on moni pelaaja kehittynyt ja nyt imua on tiettävästi Ilveksen joukkueen suuntaan.
Ensi kausi näyttää suuntaa, mihin yksi Suomen perinteikkäimmistä seuroista on menossa.

Ilveksen vahvuudesta ovat poissa vain pitkään vahvuudesta poissa ollut Ville Koistinen sekä Vesa Viitakoski, joka kävi aikaisemmin tällä viikolla kyynärpään tähystysleikkauksessa.

Kärpät ei seuraa vielä Ilvestä

Kärpät on pelannut koko runkosarjan läpi hyvin. Muutama suvantovaihe on ollut. Viimeisistä viidestä pelistä on kuitenkin vain kaksi voittoa. Harjoittelu pudotuspelejä varten on ollut käynnissä varmasti hyvän aikaa. Joukkue lähtee haastajana pudotuspeleihin, mutta kaiken natsatessa kohdalleen joukkue voi yltää hyvin pitkälle. Tällä hetkellä Jokerit ja HPK ovat kaksi suurinta ennakkosuosikkia, joita on vaikea kaataa.

Onko Kärpillä sitten heikkouksia playoffseissa? Ehkä puolustaminen voi olla sellainen. Pudotuspeleissä kuitenkin puolustus on se, mikä määrää jatkoon menijän. Liian avoimet ovet omassa päässä tietävät kesäloman alkua.
Joukkueen sijoitus runkosarjassa on aika varmasti kolmas. Piste kahdesta jäljellä olevasta ottelusta riittää kolmannen sijan varmistamiseen. Vastustajaksi on tulossa joko JYP tai Tappara. Tapparan vauhti viime peleissä on ollut vakuuttavaa, ja joukkue voi vielä ohittaa JYPin viime metreillä.

Ilvestä vastaan Kärpät ottanee aktiivisemman roolin kaukalossa. Jokerit joutui koville Ilveksen kanssa, mutta silloin joukkue oli pelannut edellisenä päivänä tiukan ottelun. Illan otteluun molemmat joukkueet lähtevät 5 päivän lepo takanaan. Ilves tehnee kiusaa Kärpille urakalla, mutta joutunee statistin osaan. Mikäli maaliero ei kasva alussa liian isoksi, voi ottelusta tulla mielenkiintoinen.

Joukkueesta ovat poissa vain Joni Pitkänen sekä Antti Aarnio, Kärppien lääkäri on tehnyt loistavaa työtä. Molemmilla pelaajilla on polvivamma. Pitkästä odotellaan mahdollisesti ensi viikolla jäälle pudotuspeleihin. Häntä kyllä tarvittaisiin kuumeisesti joukkueeseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle