Nousukuntoinen Lukko, häilyvä Jokerit

LIIGA / Ennakko
Jokerien kakkoskäskyttäjä Valtteri Immosen mielestä Rauman Lukko on ollut joulun jälkeen SM-liigan parhaita joukkueita. Tähän on helppo yhtyä. Suurin yksittäinen Lukon tulosta parantanut tekijä on epäilemättä ollut valmentajanvaihdos. Rauman ylpeys vahvistui siirtorajan lopputunneilla edelleen lisää kun hyvänä roolipelaajana tunnettu laitahyökkääjä Joni Yli-Torkki siirtyi SaiPa-nimisestä henkilöstöfirmasta länsirannikolle.

Molemmilla joukkueilla on takanaan tappiopeli torstailta. Jokerit kävi ottamassa kuokkaansa perusteellisen rumasti Oulun Kärpiltä ja kun Lukko puolestaan hävisi Tampereella Ilvekselle, pitäisi molempien joukkueiden asenteen olla kohdallaan.

-Oulussa olimme liikkeessä Kärppiä jäljessä. Se oli taas yksi oppitunti, oli meillä sen verran hyvä ja laadukas joukkue vastassa, jutteli Wade Immonen perjantai-iltana kotisohvaltaan.

-Erikoistilanteet ratkaisivat ja Kärppien parempi liike. En osaa kertoa syytä huonoon liikkeeseemme. Saimme kymmenen kaksiminuuttista, joten kyllähän meidän pitää turhista jäähyistä päästä eroon, jatkoi Immonen.

-Lukko on meille taas yksi tasonmittari lisää. Kärppien ja Ilveksen ohella viime aikojen parhaita jengejä.

Päävalmentaja Jortikalla oli jo tiistain voitokkaan paikallispelin jälkeen hyvä vinkki siihen, kuinka turhat koukkimis- ja kahvausjäähyt voidaan välttää.

-Jos luistelee kaverin kiinni niin ei tarvitse koukkia.

Niinpä niin. Liike on tämän päivän kiekkoilussa tärkeässä osassa, ehkä jopa liikaakin. Hyvin usein tuntuu että nopeat jalat ovat jääkiekkoilijan tärkein ominaisuus, eivät välttämättä pehmeät kädet.

Kahvaus ja roikkuminen tulevat olemaan illan ottelussa ainakin kotijoukkueen kannattajien erityistarkkailussa. Jukka Rautakorven siirryttyä Lukon peräsimeen, ovat ainakin jotkut olleet näkevinään joukkueen pelityylissä selvää muutosta.

Kahvausta illan mittaan tullaan jokatapauksessa näkemään. Sitä on nähty aivan jokaisessa SM-liigan ottelussa jokaisen joukkueen taholta jo vuosien ajan, eikä ilmassa ole ainakaan kovin suuria merkkejä muutoksesta. Vika ei ole joukkueissa tai valmentajissa, he pyrkivät parhaaseen tulokseen niissä rajoissa jotka heille sallitaan.

Lukko ei aio tulla Helsinkiin missään nimessä puolustamaan yltiöpäisesti.

-Jokerit on vaarallinen porukka ja meidän pitää olla sitä vastaan aktiivinen. Passiivisella tyylillä pelatessa sorrutaan helposti roikkumaan ja joudutaan jäähylle, jutteli Lukon valmennusryhmään kuuluva Rauli Urama.

-Hävisimme Tampereella hyvästä toisesta erästä huolimatta juuri jäähyjen vuoksi. Jokerit tulee olemaan vaarallinen ylivoimalla, joten ylimääräisiin jäähyihin ei ole varaa vaan oma paketti on pidettävä tiiviisti kasassa, pohdiskeli Urama.

-Ei Tampereella mitään sen kummempaa eilen tapahtunut. Hyvä lätkämatsi, jossa sorruttiin pieniin virheisiin ja typeriin jäähyihin.

Jokerien miehistöstä tulevat varmuudella olemaan kohtaamisessa pois hyökkääjät Jantunen, Mikko Ruutu, Pesonen ja Warriner. Timo Vertalan mahdollisesta pelaamisesta päätetään vasta muutama tunti ennen peliä.

Myöskin Lukko-hyökkääjä Teemu Normion pelaaminen selviää vasta lauantain kuluessa. Hän todennäköisesti pukee joka tapauksessa otteluun. Varmuudella vahvuudesta puuttuvat herrat Isosalo ja Piekkola.

Viime peleissä Lukko-onnistujia ovat hyökkäyspäässä olleet herrat ulkomaanavut Hancock, Ulmer ja Tkaczuk. Viime aikoina on nähty kuinka ulkomaalaispelaajista joissain joukkueissa on pyritty eroon vähän siellä täällä ja kuka mistäkin syystä. Raumalla ei moiseen ole ollut tarvetta.

-Me ollaan sikäli onnistuttu, että ei olla lähdetty hakemaankaan mitään sateentekijää tai yksittäistä ottelun ratkaisijaa ulkomailta vaan on pyritty keskittymään tiettyihin ominaisuuksiin kuten luisteluvoimaan ja tasaisuuteen, veti Urama yhteen onnistuneen hankintapolitiikan salaisuuden.

» Lähetä palautetta toimitukselle