Permanentin hallintaa

LIIGA / Raportti
Jokerit ja Lukko avasivat KiekkoKansan toisen päivän ilman sen kummempaa loistoa. Raumalaiset hallitsivat peliä ja kurinalaisen kokonaisuuden kautta viihdyttävät tapahtumat jäivät kovin vähiin. Jokerit ei saanut lopulta kuparistakaan rikki.

Molemmat joukkueet olivat tehneet kokoonpanoihin pientä hienosäätöä sitten torstain. Turnauksen isäntäjoukkue Ässille hävinnyt Jokerit oli siirtänyt puolustuksesta sivuun Kevin Kanteen sekä torstaina pahasti haparoineen Mikko Kaltevan. Heidän tilallaan puolustuksessa luutivat Olli Malmivaara ja Sami Lepistö. Lukolta oli puolestaan siirtynyt sivuun tiettävästi polvensa kanssa tuskaileva Markku Tähtinen. Häntä paikkasi Jarkko Kauvosaari.

Maalinedustan hallintaa

Ottelu oli heti alusta lähtien vierasjoukkue Lukon hallintaa. Torstaina vauhdikkaan karvauksen kautta häärinyt Jokerit jäi lähes kautta linjan liikkeessä raumalaisten jalkoihin. Fyysisesti hyvässä kunnossa ja tutulla permanentilla häärinyt Lukko vei omalla viisikkopelillään Jokereilta tilan pois sekä vyörytti ilman ihmeempää loistoa rutiinilla riittävän määrän maaleja.

Avausmaalin iski ensimmäisen erän alkupuolella hyökkääjäksi siirretty Ville Piekkola. Pienikokoinen terrieri nousi röyhkeästi etukulmalta maalille ja survoi itse maalivahti Pasi Häkkisen torjuman paluukiekon verkon perukoille. Maali havainnollisti tehokkaasti Jokerien ongelmia KiekkoKansa-turnauksessa. Mm. Sami Heleniuksen viesteistä poiketen vastustajan hyökkääjät saivat huseerata jokerimaalin edustalla turhan usein ilman pienintäkään häirintää. Niin myös tällä kertaa.

Samassa erässä nähtiin myös Lukon 0-2 johtomaali. Quinn Hancockin kentällinen pääsi pyörittämään ainakin tällä haavaa turnauksen tasaisimmin toimivaa ylivoimaa. Sami Torkki ja Pasi Saarela syöttelivät keskenään aikansa kunnes ensinmainittu jakoi kiekkoa kulmasta maalille. Allekirjoittaneen silmiin näytti siltä, että Torkin syöttö painui Häkkisen taakse jokeripakin luistimien kautta, mutta pöytäkirjaan merkittiin maalintekijäksi Hancock. Tälläkin kertaa jokeripuolustuksella oli vaikeuksia luutia maalinedustaa vaarattomaksi.

Ykkösnyrkin varassa

Toinen erä jatkui pitkälti ensimmäisen mallisesti. Jokerien jaloista ei löytynyt riittävästi terävyyttä ja virtaa, jolla Lukon hyvällä rutiinitasolla pelaava viisikkopuolustus olisi murrettu. Oikeastaan vain Glenn Metropolitin johtama ykkösvitja sai hyökkäyspäässä jotain vaarallista aikaiseksi ja sekin lähinnä ylivoimalla. Ketjun johtajan luovuus tullee olemaan liigassa hyökkäyspään maalin lähistöllä murhaavaa tavaraa. Toinen erä päättyi lopulta maaleitta.

Kolmanteen erään peli sai hieman uutta käännettä, kun molempien viisikkopeli löystyi jonkin verran ja samalla vaarallisia tilanteita syntyi aiempaa enemmän. Erän ainoan maalin teki silti peliä edelleen hallinnut Lukko. Erik Hämäläisen suora ranneveto b-pisteen kaarelta Kauvosaaren syötöstä upposi Häkkisen patjojen alta maaliin. Samalla saavutettiin ottelun lopputulos 0-3.

Jokereilta löytyy paljon parannettavaa

Kokonaisuutena Jokerien otteet vaikuttivat vielä kovin keskeneräisiltä. Viisikoiden kurinalaisuus oli hakusessa ja turhan usein koko kentällä ollut jokerilauma seurasi yhtena jalkana kiekkoa jättäen niin vastustajia kuin jääalaa aivan vapaaksi. Oletettavaa on, että viikon kuluttua pelattavaan Ärrä-cupiin tehdään kasvojenkohotus tai sitten kannattajien luottamus joutuu koetukselle. Nyt Jokerien peli näytti välillä kuin hidastetulta filmiltä.

Maalissa Pasi Häkkinen oli ehkä himpun verran parempi kuin Markus Helanen torstaina, mutta kaukana "itse varmuudesta". Puolustus toimi suurin piirtein kuten Ässiä vastaan. Suuria epäonnistujia ei löytynyt, varmimmin pelasi Jan Latvala. Hyökkäyksessä Metropolitin ketjusta näyttää olevan muodostumassa selkeä syömähammas, mutta odotuksiin nähden tukea tulisi löytyä laajemmaltakin rintamalta.

Lukko marssii kohti turnausvoittoa

Raumalaisten maalissa torjui jälleen Petri Vehanen. Nollapeli oli mainio suoritus, olkoonkin että hän sai siihen hieman apuja kehnosti viimeistelleeltä vastustajalta. Lukon puolustus näyttää niin paperilla kuin jäällä ihailtavan valmiilta. Juuri tällä hetkellä muista liigajoukkueista tuskin löytyy parempaa. Miltä tilanne näyttää syksyn edetessä, se kertonee paljon Lukon tulevista sijoituksista. Hyökkäyksessä Tähtisen poissaolo näkyi välittömästi. Viinasen johtama kolmoskenttä sai lisää peliaikaa ja nostikin saman tien omaa profiiliaan.

Jokerit jatkaa turnausta lauantaina kohtaamalla Mestis-maajoukkueen. Lukko puolestaan saa vastaansa rakkaan kiistakumppanin Ässät. Kahden turnauspäivän perusteella se on joukkueista lähimpänä KiekkoKansan voittoa.

Jokerit-Lukko 0-3 (0-2)(0-0)(0-1)

0-1 Ville Piekkola

0-2 Quinn Hancock yv.

0-3 Erik Hämäläinen (Jarkko Kauvosaari)

» Lähetä palautetta toimitukselle