Joe Murphy huudatti Äijänsuon yleisöä

Rauman Lukko sai kotiavauksessa vastaansa Helsingin Jokerit, joka tasasi eilen pisteet HIFK:n kanssa. Lukko hävisi eilen Ässille vieraissa joten tänään piti saada pisteitä, jotta kausi saisi hyvän alun. Ottelu venyi jatkoajalle, ennen kuin kotijoukkueen uusi ulkomaalaisvahvistus Joe Murphy räjäytti Äijänsuon hornankattilan huutomyrskyyn.

Jokerit aloitti vahvasti

Ottelu alkoi Jokereiden hallitessa hienokseltaan kenttätapahtumia. Lukko taisi vielä jännittää kotiyleisön edessä ja kiekko poltti lavassa. Erän puoltäväliä lähestyttäessä Lukko sai paremmin juonesta kiinni ja kiekko pyöri Pasi Häkkisen vartioimalla Jokerimaalilla.

Kesken pyörityksen Jokerit koukki Lukon Janne Niskalan hyökkäyssinisellä nurin ja pääsi nopeaan vastaiskuun. Jussi Pesonen siirsi kiekon takakulmalle polkeneelle Valtteri Filppulalle joka ohjasi kiekon ohi voimattoman Petri Vehasen. Maali oli Filppulan uran ensimmäinen maali SM-liigassa.

Heti erän puolen välin jälkeen Lukon Teemu Kesä sai jäähyn huitomisesta. Kauan ei Kesän tarvinnut jäähypenkkiä kuluttaa, kun kiekko oli jälleen Vehasen selän takana. Glen Metropolit löysi maalintakaa millimetrin tarkalla syötöllä Marko Jantusen kolmen Lukon pelaajan keskeltä ja tämä ohjasi kiekon tolpan kautta verkon perukoille.

Erän lopulla Jokereiden Martti Järventie otti kaksi tyhmää jäähyä poikittaisesta mailasta samaan aikaan. Lukko ei onnistunut hyödyntämään ensimmäistä ylivoimaansa, mutta toisen aikana onnisti. Janne Niskala ampui viivalta tulisen vedon, jonka Häkkinen vielä torjui, mutta reboundiin ehti ensimmäisenä Joe Murphy, joka pisti kiekon varmasti verkon perukoille.

Kuuma toinen erä

Lukko tasoitti ottelun hieman ennen erän puoltaväliä, kun Pasi Saarela ehti keskialueella pomppineeseen irtokiekkoon ensimmäisenä. Pahi nousi yli sinivaan ja kova rannelaukaus pakin jaloista lipsahti Häkkisen haaroista maaliin.

Tämän jälkeen alkoi loppuerän kestänyt Hannu Henriksson -show. Mies pisti pelaajia boxiin oikein urakalla. Erän viimeisen kymmenen minuutin aikana vihellettiin yhteensä 69 minuuttia rangaistuksia.

Ensin Jokereiden Valtteri Filppula ja Sami Helenius saivat samaan aikaan kakkoset. Lukon ylivoima pyöri kyllä mallikkaasti koko jäähyn ajan ja kiekko liikkui, mutta muutamat laukaukset Häkkinen torjui erinomaisesti. Kesken pyörityksen Lukon nuori Ilkka Heikkinen sai kympin sukeltamisesta.

Pari minuuttia myöhemmin Lukon Toni Koivisto taklasi Jokeripelaajan hyökkäysalueella selästä laitaan ja sai aivan ansaitusti 2+10 minuuttia. Jokerit ei ylivoimalla saanut kuitenkaan kuviotaan kuntoon ja jäähyn lopussa Glen Metropolit sekosi täysin. Metropolit iski ensin mailan tupella Lukon puolustajaa kasvoihin ja kun Mikko Luovi tuli väliin rauhoittelemaan miestä, tämä alkoi hakata Luovia. Luovi ei juuri koittanut muuta kuin suojata itseään iskuilta, mutta sai siitä huolimatta tilanteesta 2+10 minuuttia. Metropolit sai tilanteesta ottelurangaistuksen.

Kauan ei ehtinyt peli edetä kun Quinn Hancock sai estämisestä kakkosen. Jokerit pyöritti peliä 4-3 ylivoimalla mallikkaasti ja lopulta Martti Järventie ampui hirveän tykin ylänurkkaan ja Jokerit jälleen johtoon.

Vielä ennen taukoa Jokerit otti rangaistuksen vaihtojen viivyttelemisestä. Lukko hyödynsi ylivoiman viime sekunnilla kun Erik Hämäläinen pelasi Quinn Hancockille tyhjän maalin eikä paikasta voinut erehtyä. Tasoitus sekunti ennen erän loppua tuli varmasti tarpeeseen.

Jokerit tasoittaa ilman maalivahtia

Lukko sai kolmanteen erään hyvän alun Markku Tähtisen löydettyä loistavalla syötöllä Janne Niskalan takakulmalta ja tämän ohjattua kiekon vastustamattomasti ohi hölmistyneen Pasi Häkkisen.

Lukko alkoi varmistella johtoaan viimeisen viiden minuutin aikana ja antoi samalla aloitteen Jokereille. Jokerit käytti Lukon passiivisuuden hyväkseen ja hallitsi peliä. Hannu Jortikka otti maalivahtinsa pois viimeisellä minuutilla. Kiekko pelattiin väkisin Lukko maalin eteen, josta Timo Vertala onnistui siirtämään sen ohi Petri Vehasen. Niinpä edessä oli jatkoaika.

Lapa jäähän, nimi lehteen

Jatkoajan alku oli tunnustelua, kunnes Jokerit onnistui rakentamaan maalintekopaikan toisella minuutilla. Vehanen onnistui kuitenkin torjunnassaan ja irtokiekkoon ehtinyt Toni Koivisto pääsi nopeaan vastaiskuun. Koivisto polki vasenta laitaa pitkin aina Jokerien maalille saakka ja syötti kovalla vauhdilla takakulmalle polkeneelle Joe Murphylle, jolla oli helppo työ siirtää kiekko tyhjään maaliin.

Lukko ansaitsi voittonsa

Lukko oli ottelussa selvästi aktiivisempi kuin vierailija Jokerit ja ansaitsi voittonsa. Varsinkin Tähtisen johtama ketju, jossa laidoilla pelasivat Joe Murphy ja Mikko Luovi, oli pelipäällä. Tähtinen itse antoi loistavan syötön Niskalan maaliin ja Joe Murphy teki 2+1 tehot ollen muutenkin erittäin positiivinen ilmestys.

Rauman Lukon valmentaja Ismo Lehkonen oli joukkueensa esityksiin tyytyväinen.

-Kotiyleisö ja pelaajat päättivät kahden maalin tappioasemassa kääntää ottelun.

Jokereiden Hannu Jortikka oli tyytyväinen pisteeseen, mutta ei voinut ymmärtää Metropolitin tulistumista.

-Ammattilainen ja joukkueen ykkössentteri ei saa hommata itseään suihkuun. Asiaan palataan vielä myöhemmin pelaajan kanssa.