Lauantai-luuserit pyhän paikallisessa

LIIGA / Ennakko
Helsingin Areena palaa Amerikan räppäreiden jäljiltä jälleen kiekkopyhäköksi. Sunnuntain ainoassa, ja ennen maaottelutaukoa viimeisessä, SM-liigakohtaamisessa iskevät vastakkain isäntäjoukkue Jokerit ja Espoon Blues. Molemmilla on allaan tappio lauantailta, isännillä vieläpä erityisen omituinen ja nöyryyttävä.

Jokereiden kotimatka takaisin pääkaupunkiin lauantaipelistä Kärppiä vastaan on taatusti tuntunut pidemmältä kuin pitkään pitkään aikaan. Toisaalta matka on myös on voinut sujua aivan huomaamatta sitä ihmetellessä, että mikäs se oli? Vastaushan kuuluu: kärppä se siinä vain tuli kolme takaa, rinnalle ja ohi, ennen kuin ehditte rottaa sanoa.

Taistelevasta ilmeestään sekä hyvästä kaksinkamppailu- ja puolustuspelaamisestaan tunnettu narrilauma johti lauantaina oululaisjoukkuetta 0-3 vielä päätöserässä. Niin vain kuitenkin kävi, että Kärpät viuhahti lopulta ohi ja voittoon.

Päävalmentaja Shedden olikin ymmärrettävästi ottelun jälkeen varsin mietteliäällä tuulella. Ennakkokommenttia sunnuntain pelistä ei irronnut. Lauantain tuloksessa oli riittämiin sulateltavaa.

Jokerit on kauden mysteerijoukkue numero yksi. Joukkueen ylivoima ei ole häävin näköistä. Avauspeli on mitä on. Kuvaavasti joukkueen "kädellisin" keskushyökkääjä on tällä hetkellä puolustuspelaajaksi ja jarrusentteriksi profiloitunut Petri Pakaslahti.

Shedden sanoi itse viimeksi torstaisen JYP-ottelun jälkeen, että "Pakan" ketjun ensisijainen tehtävä on vastustajan ykkösketjun eliminointi. Mahdolliset tehopisteet ovat vain bonusta.

Jokereiden avauspelin pystyy skouttaamaan lapsikin. Usein Jokerit ei varsinaisesti edes avaa. Joukkue vain roiskii kiekkoa vastustajan päätyyn, josta se pyritään voimakkaalla karvauksella saamaan takaisin.

Kaikista epäkohdistaan huolimatta Jokereiden peli on parhaimmillaan nautittavaa katsottavaa sekä ennen kaikkea tuloksellista. Aivan sattumalta ryhmä ei keiku sarjataulukon kärkisijoilla.

Silloin kun joukkueen energia- ja yritystaso ei ole riittävää tarkoitetun karvauspelin menestyksekkääseen pelaamiseen, saattaa toiminta olla varsin tuskastuttavaa seurattavaa. Jos vastustaja on samanaikaisesti tehnyt läksynsä ja pystyy eliminoimaan Jokerien pitkät avaukset, jää tapahtumista harvoin kerrottavaa lapsenlapsille.

Jokereiden tulevaa menestystä on mahdotonta arvioida. Selvä on, että voittoja tulee, mutta tuleeko niitä myös kärkijoukkueita vastaan ja keväällä kauden tärkeimmillä hetkillä?

Myös sunnuntain vierasjoukkue Blues palaa pääkaupunkiseudulle tappio niskassaan. Kuten Jokerit Oulussa kaksi erää, pelasi Blueskin Turussa hyvän ja tasapainoisen ottelun. Sellaista joukkuetta vastaan, jonka maalia vartioi Jani Hurme, ei hyväkään esitys silti aina riitä.

- Kyllä meillä hyvä liike on. Kiekollinen peli oli ok. Monesti käy näin kun hallitaan pelejä ja lauotaan paljon. Sitten vastustaja saa yhden paikan ja tekee maalin, kommentoi Heikkilä tuoreeltaan Turun kohtaamisen jälkeen.

Blues on kärsinyt alkukauden mittaan loukkaantumisista enemmän kuin voisi sanoa olevan kohtuullista. Jonkinlaista valoa on kuitenkin pilkottamassa sairastuvan päässä.

- Meillähän on ollut vähän pelaajia sivussa - tällä
hetkellä kuusi ukkoa on telakalla. Tai no - Ben-Amor ei ole telakalla vaan pelikiellossa. Mä luulen, että me saadaan tuosta kaksi pelaajaa huomiseksi
ja sitäkautta saamme vähän leveyttä.

Jokeriottelua Heikkilä pitää hyvänä mittarina joukoilleen.

- Sunnuntaina on paikalliskamppailu ja siitä tulee kova. Uskon, että mennään laittamaan Jokereille hanttiin kumminkin. Me eletään samassa
ohjelmassa kuin kaikki muutkin. Ollaan pelattu samoina päivinä.

- Ihan mielenkiintoinen peli. Meillä oli viimeksi heitä vastaan hyvä ottelu. Johdettiin sitä vissiin jotain 3-0 vaikka pelattiin ihan meidän junioreilla alkukaudesta.

Entä onko maalivahti sunnuntaille jo päätetty?

- Ei ole vielä. Se ratkotaan tässä illan aikana jahka pöly laskeutuu.

Tappion jälkeen ja vastoinkäymisten keskellä Heikkilä vaikuttaa positiiviselta.

- Olen tyytyväinen meidän peliin, sillä me olemme pikkuhiljaa löytäneet oman juttumme.

- Koetetaan päästä huomenna siihen samaan, että uskalletaan liikkua ja pelata.

Jokereiden toipilaslista on myös viime aikoina paisunut ikävästi. Tuorein tulokas on kakkosmaalivahti Hovinen. Jokerit joko on tai ei ole etsimässä korvaavaa kakkoskassaria. Vastaus riippuu ihan siitä, kysyykö asiaa päävalmentajalta vai toimitusjohtajalta.

Isäntien merkittävimpiä kestotoipilaita ovat tällä hetkellä puolustaja Sami Lepistö sekä hyökkääjät Jyrki Louhi ja Tony Virta.

» Lähetä palautetta toimitukselle