Taistelu Hämeen herruudesta

LIIGA / Ennakko
Kun sarjataulukkoa katsoo, niin Ilves ja HPK ovat neljästä hämäläisjoukkueesta korkeimmalla. Ilveksen alkukausi on yllättänyt kaikki ja pienoinen yllätys on ollut myös HPK:n konttaaminen. Torstaina molemmat janoavat voittoa kynsin hampain.

Viime vuosina HPK on hallinnut näiden joukkueiden kohtaamisia. Varsinkin Hämeenlinnassa Ilves on ollut usein ahdingossa. Riemu olikin siis suuri, kun joukkue poistui edellisellä kerralla Rinkelinmäeltä 0-1-voitto ja kaksi sarjapistettä taskussaan.

Ilves on tällä kaudella oppinut voittamaan myös huonolla pelillä. Kaksi edellistä ottelua eivät pelillisesti ole olleet mitenkään hienoa katseltavaa, mutta molemmissa otteluissa on syntynyt neljä maalia ja omiin on tehty yhteensä vain kolme osumaa.

Ikävää sanoa, mutta joukkueen roolitus on Jesse Niinimäen loukkaantumisen jälkeen kohdallaan. Jokaiselle pelaajalle on paikkansa ja silti pelipaikoista on kilpailua. Edellisessä ottelussa Pelicanseja vastaan päävalmentaja Sykora kokeili eri variaatioita, sotkien lähinnä Viitakosken, Snellmanin, Dahlmanin ja Suvannon paikkoja. Joukkueella on ollut koko alkuviikko aikaa hioa kokoonpanoja, joten on mielenkiintoista nähdä ketkä pelaavat ja missä. Todennäköisesti kuitenkin kakkosketju on pysynyt ennallaan, sillä Erkki Rajamäen siirtäminen tsekkien rinnalle on selkeästi piristänyt Vorelia ja Kucharczykiä.

Ilves on saanut huilata koko alkuviikon, ihan niin kuin illan vastustajakin. Seuraava ottelu on heti perjantaina, joten olettaa saattaa, että valmennusjohto yrittää peluuttaa mahdollisimman tasaisesti. Väkisinkin kuitenkin avainpelaajia joutuu kuormittmaan ja se saattaa näkyä seuraavassa ottelussa.

Hellittikö HPK:n tuska?

HPK voitti viime lauantaina jatkoajalla Tapparan ja päätti näin viiden voitottoman ottelun putkensa. Joukkue on kärsinyt maalinteko-ongelmista, mutta auttoiko voitto tähän ongelmaan?

Kerho oli ennen kauden alkua yksi suurimpia mestarisuosikkeja, mutta sen peli on tökkinyt pahasti. Tiukan paikan tullen Jukka Jalonen ei ole pystynyt reagoimaan tarvittavalla tavalla ja tuska on vain kasvanut. Kannattaa kuitenkin muistaa, että Vujtekista, Virrasta ja Voutilaisesta huolimatta hyökkäyskalusto ei missään tapauksessa ole yhtä nimekäs kuin viime vuonna.

HPK-leirissä odotetaan Vujtekin eloon heräämistä kuin perunan kypsymistä. Vujtekin osaamista tarvittaisiin kipeästi, mutta tsekki on vielä pahasti keskenkuntoinen. Alkukaudesta hyvin pelannut Tony Virtakin on palannut tavallisten kuolevaisten joukkoon.

Ärsytettynä HPK on kuitenkin vaarallinen. Jos se saa avausmaalin ja hurmoksen päälle, se saattaa iskeä nopeassa tahdissa tukun maaleja ja ratkaista ottelun ensimmäisen vartin aikana. Toisaalta taas, jos maaleja ei ala syntyä, tulee helposti tuskastumisia.

Rob Tallas joutuu vielä tämän viikon urakoimaan, kun loukkaantumisesta toipuva Joni Puurula on vuokralla Järvenpään Haukoissa, ja sehän Ilvekselle sopii. Tamperelaiset eivät ole koskaan oppineet voittamaan Puurulaa. Hyökkäysketjuista ainakin ykkösketju Vujtek-Kucharcik-Laakkonen saanee jatkaa nykyisessä muodossaan, mutta kakkosketjussa mahdollisuuden saa todennäköisesti joko Max Kenig tai Juhamatti Yli-Junnila.

Viimeksi Rinkelinmäellä Ilves puolusti johtoaan henkeen ja vereen, mutta torstaina lienee luvassa hieman hyökkäävämpi kotijoukkue. HPK taas yrittää tehdä heti kärkeen maaleja ja lähtee varmasti hyökkäämään innolla. Maaleja pitäisi siis tulla

» Lähetä palautetta toimitukselle