HPK vei voiton tiukassa ottelussa Ilveksestä

Sarjakakkonen Ilves ja sarjayhdeksäs HPK pelasivat toisen kerran tällä kaudella. Ensimmäinen ottelu päättyi vierasvoittoon, niin myös tämä. Ilves painosti koko ottelun, mutta HPK teki maalit oikeilla hetkillä. Vladimir Vujtek teki maalin aivan jatkoajan lopussa ja avitti HPK:n tärkeään voittoon Ilveksestä.

Ottelu alkoi hyvin tasaisesti, molemmilla joukkueilla putki kulki ja paikkoja avautui. HPK Rob Tallas sekä Ilveksen Tuomas Nissinen olivat alusta asti työllistettyinä ja pääsivät lämpimäksi jatkuvien vetojen ansiosta.
Ilves pääsi ensimmäisen kerran ylivoimalle ottelussa, kun pelikellossa oli kulunut aikaa reilut viisi minuuttia. Tuomas Immosen jäähyn aikana lähempänä maalia oli HPK. Marko Tuulola pääsi puolittaiseen läpiajoon, ja hän sitoi Ilveksen puolustajan ja tarjosi tekopaikan mukana tulleelle Janne Laakkoselle. Laakkosen veto ei noussut tarpeeksi ja Nissinen torjui patjallaan.

HPK:n vuoro ylivoimalla tuli hieman ennen erän puoltaväliä. Toni Dahlman lähti jäähylle korkeasta mailasta. Jälleen oli alivoimajoukkueen vuoro päästä maalintekoon. Cory Murphy avasi loistavasti Vesa Viitakoskelle siniviivalle ja laituri pääsi pakkien välistä läpiajoon. Läpi ottelun hyvin HPK:n maalilla torjunut Rob Tallas kuitenkin heittäytyi, eikä Viitakosken veto noussut tarpeeksi.
Ottelu oli läpi ensimmäisen erän vauhdikasta, ja joukkueet puolustivat tarkasti. Maalipaikkoja luotiin silti mukavasti, eikä ottelu käynyt tylsäksi missään vaiheessa.

Kerhon maalia edeltävästä tilanteesta riittää varmasti puhuttavaa. Marko Luomala nousi kulmasta kiekon kanssa ja Tuukka Mäkelä tuli vastaan jalat leveällä. Mäkelän polvi osui Luomalaa reiteen ja mies jäi jäälle makaamaan.

- Sain kiekon kulmasta ja näin, että siinä on tilaa liikkua oikealle. Mun mielestä kaveri tuli vähän polvella ja puujalka siihen. Siihen köllimään ja omissa heilui, kertoi Luomala ottelun jälkeen.

Mäkelän puolustukseksi on sanottava, että mies ei liikuttanut jalkaansa ennen taklausta, mutta polvitaklaus on aina polvitaklaus. Mikäli maali olisi jäänyt ottelun ainoaksi, olisi tuosta maalista tullut varmasti paljon puhetta.
Kerho pääsi tilanteessa nousemaan, Ilveksen pakit uinuivat ja Anders Burström pääsi vippaamaan rystyltä kiekon sisään. Jyrki Louhi ja Vladimir Sicak toimivat syöttäjinä.

Ensimmäinen erä oli Ilveksen pienoista hallintaa, joukkue painosti useaan kertaan peliä kohti Tallasin maalia. Kerho pääsi vastahyökkäyksiin nopeasti ja iski terävästi Ilveksen puolustukseen. Vain Ilveksen pieni onni piti numerot näinkin vähäisinä. Ensimmäinen erä oli silti ottelun tasaisin.

Ilves painaa todenteolla, Kerho vain puolustaa

Kotijoukkue laittoi todella tuulemaan toisessa erässä. Kerho oli vastaanottavana osapuolena, päinvastoin kuten joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa Hämeenlinnassa.
HPK ei saanut erässä ainuttakaan kontrolloitua hyökkäystä Ilveksen päähän. HPK:n paikat tulivat joko kiekon karvaamisella omille ja siitä paikkoihin hakeutumiselle tai Ilveksen puolustuksen virheistä. Ilveksen puolustus tarjosikin muutaman paikan HPK:lle, josta se olisi voinut kasvattaa johtoaan. Parhaimmillaan joukkueet iskivat vastahyökkäyksestä uuden vastahyökkäyksen ja paikkoja oli tehdä maaleja. Mm. Tomas Kucharcik ja Toni Dahlman sutivat tyhjää takatolpalla.

Erän paras paikka tuli Ilvekselle, kun Kerhon puolustus siivosi kiekon maaliviivalta pois. Kerhon ase toisessa erässä Ilveksen vyörytystä vastaan oli mainiosti läpi ottelun maalillaan pelannut Rob Tallas. Peli oli avointa, mutta silti Ilves hallitsi enemmän, luotuaan maalipaikkoja urakalla.

- Oli todella avointa peliä. Kahden erän jälkeiset 1-0-lukemat eivät antaneet oikeutta pelitilanteisiin. Molemmilla oli monta maalipaikkaa, meillä kolme läpiajoa ja vastaavasti Ilveksellä
oli monta hyvää maalipaikkaa. Peli olisi helposti voinut olla 3-3, kertoi ottelun jälkeen HPK:n valmentaja Jukka Jalonen.

- Molemmat joukkueet yrittivät hirveästi, painostivat toista ja sitä kautta tuli paljon virheitä. Ei toi mitään loisteliasta kiekkoa ollut, mutta vaarallisia paikkoja. Ja vauhtia oli paljon. Ei
silleen huono peli, mutta epävarma olo oli koko ajan. Ei ihan ollut balanssissa puolustaminen ja hyökkääminen, jatkoi Jalonen.

Maaleja nähdään taas vaihteeksi

Ilves tuli kolmanteen erään kovaa. Paine tuotti tulosta reilun viiden minuutin jälkeen, kun Marko Luomala nousi maalin takaa ja veti rystyltä. Kiekko lipui Tallasin jalkojen välistä maaliin ja Ilves oli tullut tasoihin.
Tomas Kucharcikilla oli paikka viedä HPK taas johtoon, mutta puolittaisen läpiajon jälkeiset reboundit menivät päin maalivahtia. Myös Hannu Väisänen oli erässä pirteänä ja pääsikin muutaman kerran kokeilemaan Nissisen torjuntataitoja.
Marko Luomalan jouduttua jäähylle, HPK pyöritti ylivoimaansa. Vain vedot jäivät puuttumaan.

Jäähyn päätyttyä Ilves iski. Erkki Rajamäki nousi oikeata laitaa mallikkaasti ja veti kiekon tolppaan. Kiekko kimposi Ville Koistiselle ja hänen vetonsa meni HPK:n pakin kautta yläpesään. Tallas oli vailla mahdollisuuksia.
Kun Kerho on ahdistettuna nurkkaan, se iskee takaisin. Pieni herpaantuminen Ilveksen viisikolta ja peli oli tasoissa. Tony Virta ohjasi maalin edestä Jukka Voutilaisen syötön maalin perukoille. Ville Snellmanille iso miinus, kun jätti Virran kunnolla vartioimatta.

Vujtek iskee jatkoajalla

Jatkoajalla molemmilla joukkueilla oli paljon paikkoja ratkaista peli. Viimein ajassa 64.52 Vladimir Vujtek vapauttaa hämeenlinnalaiset piinasta iskemällä Tomas Kucharcikin syötöstä kiekon maaliin.

- Pääsin kahdella yhtä vastaan ja pakki varmasti tiesi, että
tykkään enemmän syöttää kuin ampua ja peitti syöttöpaikan.
Siitä jäi tilaa ampua ja ammuin. Vähän tuuriakin oli mukana,
mutta sitä pitää olla aina. Tiesin vain, että aikaa on vähän, mutta muuten ei ollut aikaa
katsoa kelloa, kertoi onnellinen ratkaisija Vujtek.

- Sen verran kerkesin katsomaan kelloa, että 64.49 oli kellossa
kun Vujtek oli sinisellä ja aattelin, että kyllä se ainakin yhden
maalipaikan siitä kerkiää luomaan. Pakki otti syötön pois ja
aika hyvin näytti olevan tilaa takakulmassa. Jo oli aikakin, että
neljännestä läpiajosta onnistuttiin, summaili valmentaja Jalonen.

- Neljäs jatkoaika viidestä viimeisestä ottelusta, mutta onneksi
nyt on kaksi viimeisintä niistä otteluista saatu käännettyä
voitoksi

Jukka Jalonen antoi tunnustusta myös kotijoukkueelle.

- Kyllä se on nähty Tampere Cupista asti, että Ilves on ihan erilainen joukkue kuin viime kaudella. Hyökkääjät uskaltavat pitää kiekkoa, tehdä ratkaisuja ja hakevat rohkeasti pitkiä
syöttöjä. Ihan eri meininki tällä joukkueella, joten siinä mielessä pitää olla tyytyväinen, että voitettiin. Ei se voittaminen täällä ole ihan jokapäiväistä huvia. Joskus aiemmin on täällä voitettu helpostikin, mutta nyt eletään vuotta 2003, vanhoilla tekemisillä ei ole mitään merkitystä. Joukkueet
ovat erilaisia.

Ilveksen hyökkääjä Erkki Rajamäki oli toimittajien saartama ottelun jälkeen. Toimittajia kiinnosti eniten varmasti vanhan Kerho-pelaajan tunteet entistä seuraansa vastaan.

- Oli paljon tilanteita, ja ainakin pelaajan näkökulmasta se on
hyvä juttu. Onhan se erilaista pelata vanhoja joukkuekavereita vastaan,
mutta tämä oli jo kolmas kerta tällä kaudella, ei se enää
vaikuta. Ekassa pelissä oli vähän kutinaa, sanaili Rajamäki.

- Pelin aikana ei kyllä tule yhtään kuittia, mutta ennen ja
jälkeen pelin, virnuili voimakas laitahyökkääjä.

Ilveksen kakkosvalmentaja Jarmo Jamalainen oli ottelun jälkeen aika tyytyväinen.

- Hyvä peli kummaltakin. Meillä oli tosiaan paljon maalintekopaikkoja, enemmän kuin kaverilla. Sellaista pientä hermostuneisuutta oli ilmassa, eikä niitä paikkoja osattu käyttää hyväkseen.
Ollaan helvetin tyytyväisiä tähän yhteen pisteeseen. Kyllä nää jatkoaikamaalit on lottoja, eihän näistä tiedä.

- Akillesjänne oli todella kivulias parin ensimmäisen pelin jälkeen, mutta nyt on helpottanut. Alkuviikon lepo auttoi ja olen saanut harjoitella ja totuttaa polvea reenaamiseen ja
pelaamiseen. Olen tyytyväinen, että se parani pelkästään piikkien avulla, ei tarvittu leikkausta, kertoi entisestä vammastaan ottelun ratkaisija Vladimir Vujtek.

Tsekin maajoukkuevalmentaja Slavomir Lener oli myös ottelua seuraamassa, olihan kentällä kuusi tsekkiä.

- Tällä hetkellä en mieti maajoukkuetta, olen ollut kuusi kuukautta pelaamatta ja on vaikea päästä kuntoon, joten ei tule kyllä mieleen lähteä marraskuussa pelaamaan maajoukkuepelejä, pienikin tauko peleistä on erittäin tärkeä minulle. Mutta kyllä World Cup ja MM-kisat kiinnostavat jos
vain valmentajat kysyvät, mutta siihen on pitkä aika. Maajoukkueessa pelaaminen on aina suuri kunnia. Mutta nyt keskityn HPK:n peleihin, kertoi Vujtek maajoukkuepeleistä.

Ilves jatkaa ottelujaan jo perjantaina, Tapparan vieraana samassa hallissa. HPK matkustaa lauantaina Lahteen, Pelicansin vieraaksi.