Varamiehiset vastakkain

LIIGA / Ennakko
HPK ja Ilves ottavat toisistaan mittaa lauantaina Rinkelinmäellä, ja kummankin ryhmän rivit kaipaisivat kipeästi vahvistuksia ja/tai ihmeparanemisia sairauslomalaisilta. Pallokerhon riveistä ovat loukkaantuneina joukkueen kaikki kolme maalivahtia, kun taas Ilveksen pakistoa on jouduttu kursimaan kokoon hätäapumiehillä.

Polven tähystysleikkauksesta parin viikon ajan toipuvan Karri Rämön lisäksi myös Miika Wiikman joutunee sivuun kaukaloista joksikin aikaa. Wiikmanin alavatsavaivat viittaavat alustavasti umpilisäkkeen tulehdukseen, mutta HPK-vahdin tilanne selvinnee vasta lauantain aikana.

Kun kotijoukkueen maalivahtiosastolta myös kolmosmies Eero Väre on sivussa peleistä, kaatuu vastuu A-juniori Juha Toivosen harteille. Rämö ja Wiikman miehittävät maalivahtien torjuntatilaston ykkös- ja kolmossijat SM-liigassa, mutta Toivonen ei ole jäänyt pekkaa pahemmaksi - A-nuorten liigan maalivahtipörssissä Toivonen keikkuu korkeimmalla sijalla.

Toivosen geenit toki ovat kunnossa ja myös nuorukaisen esitykset juniorimaajoukkueissa ovat antaneet kuvan erittäin lupaavasta maalivahdista. Silti mahdollinen liigadebyytti on kova paikka 18-vuotiaalle hattulalaiselle. Kun vielä Jani Hassinen on palannut takaisin vempparivistöön nivusvammansa takia, ovat loukkaantumiset kirpaisseet myös Pallokerhon maalinteko-osastoa.

Junnut ja Jyrki

Vierailija Ilveksellä taas murheenkryyninä on puolustus. Teemu Jääskeläisen ja jalkansa torstain paikalliskamppailussa loukanneen Mikko Kuukan poissaolojen myötä tamperelaisten pakisto huutaa kipeästi vahvistuksia. Pikakomennuksella Italiasta kissapetojen paitaan kutsuttiin puolustaja Lauri Kinos.

Ilman loukkaantumisiakin Ilveksen puolustuskalusto on kovasti nuori ja kokematon, ja tilanne vain korostuu entisestään miesvahvuuden huvetessa. Veteraani Jyrki Lumme vetää kaukalossa valtavan suurta roolia, ja vetää sitä loistavasti. 39-vuotiaan Lumpeenkaan otteet eivät kuitenkaan auta, ellei nuorukaisista ole häntä tukemaan.

Hyökkäyspäässä molemmat joukkueet taas ovat kovaa vauhtia profiloitumassa ryhmiksi, joissa on kahden kerroksen väkeä. Kummaltakin löytyy kaksi maalintekoon kykenevää ketjua - ja kaksi ketjua, joille maaliverkkojen pöllyttely on harvinaislaatuista puuhaa.

HPK:n hyökkäystä ovat vieneet eteenpäin Jukka Voutilainen ykkösketjun keskellä sekä Ilveksen hylkäämän Ville Leinon kakkosketju. Ilveksellä taas vastuu hyökkäyspään tuloksista on keskittynyt Jason Guerrieron ja Raimo Helmisen johtamille kolmikoille. Tosin nuori kaksikko Perttu Lindgren-Marko Anttila on jatkuvasti nostamassa omaa tasoansa.

Sarjataulukon 11. sijalta löytyvä Ilves ei perinteisesti ole HPK:ta vastaan viime vuosina kummemmin juhlinut. Viime kauden kuudesta ottelusta kaikki päättyivät hämeenlinnalaisten voittoon, samoin tämän kauden ensimmäinen joukkueiden välinen kohtaaminen. Tosin nyt ensimmäisen kierroksen ajan tamperelaiset ovat olleet itse asiassa paremmassa kunnossa juuri vierasjäillä.

HPK:n menoa alkukaudesta eivät taas ole pystyneet edes loukkaantumisetkaan hillitsemään. Materiaali on kotijoukkueella varsin kapea, mutta niin vain sijoitus sarjassa löytyy heti kärkeä hallitsevan Tapparan kannoilta. Vaikka Kerho marssittaisikin juniori-Toivosen veräjänvartijaksi, lähtevät illan isännät taistoon ennakkosuosikkeina.

» Lähetä palautetta toimitukselle