Kerta vielä, pojat!

LIIGA / Ennakko
Runkosarjan neljän parhaan joukkoon tähtäävä Hämeenlinnan Pallokerho kohtaa viimeisessä ottelussaan ennen olympiataukoa kuudennesta sijasta taistelevan Tampereen Ilveksen. Torinossa hiihdetään jo räkä soirossa kilpaa, eikä Raimo Helminenkään pelaa. Liigapisteitä molemmat joukkueet kaipaavat siinä määrin, että ottelussa riittää silti mielenkiintoa.

Hämäläiset kamppailevat paitsi pisteistä myös katsojista; lauantai-illan taisto ei tällä kertaa tule olemaan loppuunmyyty. Pallokerhon lähiaikojen peliesitys ei ole kotiyleisöä muutenkaan houkutellut, ja tamperelaisten fanimatka etelän lämpimään tunnelmaan peruuntui osanottajakatoon. Suksiminen kiinnostaa suomalaisia siinä määrin, että pelipäivä ei tällä kertaa ole paras mahdollinen.

Pallokerho pelaa resurssiensa rajamailla

HPK on saalistanut viidestä viime ottelustaan vain yhden voiton. Mistä tällainen alavire on johtunut, HPK:n kakkosvalmentaja Timo Lehkonen?

- En tiedä, onko kyse mistään alavireestä. Meillä on ollut poissaoloja, jotka ovat vaikuttaneet. Joukossa on kuitenkin ollut ihan hyviä pelejä, mutta vastustaja on vaan ollut vielä parempi. Porissakin pelattiin hyvä peli, mutta Ässät löysi kolmanteen erään vielä uuden vaihteen.

Onko playoffien lähestyessä kiristetty harjoittelua, ja näkyykö se kenties liikkeessä?

- Ei olla kiristetty vaan ollaan harjoiteltu ihan samalla tavalla kuin tähänkin asti. Meidän resurssimme ovat rajalliset, ja kyllä se riittää, kun 5-6 pelaajaa on poissa rivistä. Siinä se suurin syy on. Olympiatauolla tulemme kyllä vähän kiristämään tahtia harjoituksissa.

Kerhon vakiomiehityksestä puuttuvat loukkaantumisten takia puolustaja Mikko Jokela ja hyökkääjät Janis Sprukts ja Juha-Pekka Loikas. Pasi Nielikäinen ja David Schneider saivat Ässät-ottelussa ottelurangaistukset tappeluista ja ovat pelikiellossa lauantaina. Ketjukoostumuksiin on siten tiedossa muutoksia.

- Pikkaisen sekoitetaan, mutta tässä vaiheessa ei vielä paljasteta miten. Ketjuja joudutaan tietysti muuttamaan, ja vähän herätellään pelaajia.

HPK:n maalissa jatkaa Karri Rämö. Miika Wiikmanin pakaravamma pitää hänet vielä joitakin päiviä poissa maalin suulta.

Vieraiden syytä satsata valmistautumiseen

Ilveksen tämän kauden Hämeenlinnan vierailut eivät ole silmiä hivelleet. Mitä aiot syöttää pelaajille aamiaiseksi, Ilveksen valmentaja Kari Eloranta?

- Meidän pitää yrittää jollain tavalla herätellä joukkuetta, kaksi edellistä vierailua ovat olleet katastrofeja. En tiedä pitäisikö tulla jo heti aamusta Hämeenlinnaan tai vaihtoehtoisesti ihan vasta tuntia ennen peliä, tai jotain muuta keksiä.

Eloranta ei kuitenkaan aio vastustajansa tapaan lähteä sekoittamaan ketjuja. Suurin kysymysmerkki on Antti Kangasniemi, joka pelasi torstaina uransa ensimmäisen liigapelin. Kangasniemi pääsi Lukko-ottelussa heti varamessiaaksi jalkansa murtaneen Raimo Helmisen paikalle.

- Mitään suuria muutoksia ei ehditä tehdä. Katsotaan Anttilan Markon tilanne ja sitä kautta päätetään pelaako Kangasniemi lauantainakin. Vieraissa on kokemattoman vaikeampi pelata, kun ei pysty juurikaan valitsemaan ketä vastaan peluuttaa. Vastustaja voi käyttää tilaisuutta hyväkseen. Joka tapauksessa, jos Kangasniemi ei pelaa niin syyt eivät ole pelillisiä.

Ilveksen kokoonpanosta poissa ovat Helmisen lisäksi olkapäätään poteva Juho Mielonen ja polvivamman takia loppukauden huilaava Tomi Hirvonen.

HPK-Ilves-ottelun tuomitsee Aleksi Rantala.

» Lähetä palautetta toimitukselle