HIFK:lle vieraita Hämeenlinnasta

LIIGA / Ennakko
Jatkaako Tuulola hyviä otteitaan ja johdattaa HPK:n voittoon Helsingissä?
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
HIFK saa tiistaina vieraita Hämeenlinnasta, kun HPK saapuu Helsinkiin. Helsingin jäähalli ei ole ollut HPK:lle helppo paikka viime vuosien aikana, oranssipaitojen edellinen voitto HIFK:n kotiluolassa on vuodelta 2009. Edelliset kuusi runkosarjakohtaamista on voittanut HIFK.
HPK saapuu Helsingin iltaan niskassaan jatkoaikatappio Kärppiä vastaan. Joukkueen meno on muutenkin takkuillut hieman viime otteluissa loistavasti sujuneen alkukauden jälkeen, sillä edellisestä neljästä ottelusta saldona on ainoastaan yksi voitto.  
 
HIFK puolestaan katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa ja otti ensimmäisen voittonsa Pasi Sormusen alaisuudessa lauantaina Ilveksen vieraana, Arttu Luttisen 1+1-tehojen sekä Joni Ortion kauden ensimmäisen nollapelin siivittämänä lukemin 2-0. 
 
Sarjataulukossa joukkueet taistelevat samoista sijoista, HPK on vain kaksi pistettä neljäntenä olevaa ja yhden ottelun enemmän pelannutta HIFK:ta perässä. 
 

HPK:n aseena tiivis puolustus 

HPK:lla on täysi mahdollisuus poistua ottelusta kolme pistettä rikkaampana. Joukkueen luisteluvoima on myrkkyä HIFK:lle, jonka pelaajien liike on ajoittain todella tuskaisen näköistä. Mikäli HPK lähtee karvaamaan ylhäältä aktiivisesti, aiheuttaa se suuria ongelmia HIFK:n pelin avaamiselle. 
 
Juuri pelin avaamisessa korostuu kotijoukkueen tahmea liike. Kiekko pystytään harvoin pelaamaan liikkeessä olevalle pelaajalle, puolustajista ainoastaan Toni Söderholm pystyy nostamaan itse hyökkäystä, joten vastustaja saa ryhmityttyä rauhassa puolustukseen. 
 
Vierailijat ovat päästäneet liigan kolmanneksi vähiten maaleja, ainoat vähemmän maaleja päästäneet joukkueet ovat sarjan kärkikaksikko JYP ja Blues. Joukkue pelaa uhrautuvasti ja kovalla työmoraalilla. Tiivis viisikkopuolustus antaa mahdollisuuden voittaa otteluita. Viimeisenä lukkona toimii kauden loistavasti maalinsuulla aloittanut Mikko Tolvanen.
 
HIFK:n hyökkäys on paperilla liigan kärkitasoa ja laatua pitäisi riittää neljään loistavaan ketjuun, kuitenkaan kentällä tämä ei ilmene. Hyökkäysalueella yksilötaito nousee esiin, mutta alueelle pääseminen tuottaa ongelmia punapaidoille.  
 

Elävät kokoonpanot 

Kummallakin joukkueella on ollut oman ongelmansa loukkaantumisten ja pelikieltojen kanssa. HPK:lta ainoastaan kahdeksan pelaajaa ovat pelanneet kaikki joukkueen ottelut, heistäkin Dan Spang joutuu jättämään huomisen ottelun väliin Kärpät-ottelun taklauksesta seuranneen pelikiellon vuoksi.
 
Edellisestä ottelusta sivussa olivat Arsi Piispanen, Joni Tuominen, Juuso Honka, Borna Rendulic, Juha Alen sekä pelikieltonsa kärsinyt ja kokoonpanoon palaava Ossi-Petteri Grönholm.
 
HIFK:lla 11 pelaajaa on pelannut täydet ottelut, mutta kaikkiaan 28 pelaajaa ovat ehtineet pukemaan kilpipaidan vähintään kertaalleen päälleen. Uusin hankinta Stephane Robidas ei ehdi vielä tiistain otteluun mukaan.
 
HIFK:sta poissa lienevät loukkaantuneet Joel Perrault, Kyle Klubertanz, Mikko Kurvinen, Joni Töykkälä, Sean Bergenheim sekä pelikieltonsa viimeisen ottelun kärsivä Juuso Salmi. Lisäksi kokoonpano on terveidenkin pelaajien osalta elänyt kauden aikana, esimerkiksi kokenut Kimmo Kuhta on joutunut hakemaan vauhtia katsomon puolelta.

Seuraa Heitä

Tyler Redenbach #91 | Peliitat

Keskushyökkääjä

On onnistunut loistavasti kotiotteluissa. Koko kaudella 11 ottelua ja 11 pistettä, viidessä kotiottelussa kymmenen pistettä. Ajoittain juonikas, välillä katoaa kuvasta pitkäksi aikaa.

Tuomas Vänttinen #91 |

Keskushyökkääjä

Monipuolinen raataja taistelee alivoimalla ja on saanut onnistumisia myös pisteiden muodossa. Tehnyt viimeisessä viidessä ottelussa tehot 1+4=5 tehotilaston näyttäessä +3.

Eero Somervuori #8 |

Laitahyökkääjä

Liukasliikkeinen laitahyökkääjä ei ole päässyt viime kauden tasolle. Osunut tolppien väliin ainoastaan kaksi kertaa. Puhdasverinen sniper ajautuu pelin ulkopuolelle, josta on vaikea päästä maalipaikoille.

Marko Luomala #71 |

Laitahyökkääjä

Kokenut Luomala on onnistunut kauden aikana maalinteossa vain kerran, avausottelussa TPS:ää vastaan. Maali on myös Luomalan kauden ainoa tehopiste, enemmän on lupa odottaa ja vaatia.

» Lähetä palautetta toimitukselle