Lukko jatkoi SaiPan kurimusta

LIIGA / Raportti
Justin Azevedo oli ei-toivottu vieras Jani Niemisen vartioimalla maalilla
Kuva © Miro Pesonen
Viiden ottelun tappioputkeen ajautunut SaiPa oli kaksi ensimmäistä erää vastaantulijana liukkaammin liikkuneita raumalaisia vastaan, eikä kolmannen erän hienoinen kirivaihe tuonut sekään lappeenrantalaisittain toivottua tulosta. Lukko teki tarvittavan työmäärän ja korjasi ansaitut vieraspisteet mukaansa pitkälle paluumatkalle.

Loukkaantumissuman koetteleman SaiPan peli on tällä hetkellä pahasti hakusessa. Kisapuistossa nähtiinkin lukuisia isäntäjoukkueen harhasyöttöjä, helppoja kiekonmenetyksiä ja hölmöjä oman pään virheitä. Viime aikoina täydellisesti takkuillut SaiPa-ylivoima oli sekin jälleen kerran tehotonta.

- Ei ollut tuo peliin lähtö ihan sellainen mitä tavoiteltiin. Kyllä Lukko oli siinä selvästi pirteämpi ja me jäätiin vähän seisomaan ja jouduttiin altavastaajiksi. Ei saatu sellaista liikettä mitä se vaatii että pärjätään näissä peleissä, kuvaili SaiPa-luotsi Pekka Tirkkonen joukkueensa tuskaa.

Lukolla saumat useampaankin

Lukolla sen sijaan oli varaa jopa tuhlailla tukku avopakkoja ja ilman Jani Niemisen oivaa pelivirettä olisivat lukemat voineet olla huomattavasti karummat. Niemisen ainoa lapsus sattui kolmannessa erässä, kun Aki Kangasmäen heppoinen suupaisu löysi tiensä SaiPa-verkkoon Niemisen längistä. Lukko karkasi maalin myötä jälleen kahden maalin johtoon ja vaikeutti samalla huomattavasti isäntäjoukkueen orastavaa kiriä.

- Meiltä pitkä valmistautuminen ja pystyttiin pitämään positiivinen vire läpi ottelun. Toisessa erässä meillä oli mahdollisuudet ratkaista peli, mutta ei siinä maalinteossa sen useammin onnistuttu. Ja kun ei paremmista paikoista saatu sisään, niin sattui sitten menemään tuollaisesta, myhäili Lukko-piiskuri Risto Dufva tyytyväisyyttään viitaten juuri Kangasmäen kolmannen erän tärkeään osumaan.

Vierailijoilta tehot 1+1 merkkauttaneen Justin Azevedon johtama ykkösnyrkki oli liukkaalla pelipäällä ja SaiPa olikin monesti monesti ärhäköiden kettupaitojen kanssa isoissa ongelmissa.  Kaikkinensa Lukon ykkönen vietti kuuden tehopisteen iltaa, kun Azevedon lisäksi Janne Keränen naputti maalin ja syöttöpisteen, Jussi Pesosen säestäessä kahdella syötöllä. Myös Lukon tanskalaiset jatkoivat vakuuttavaa peliään ja Mikkel Bödker pääsikin kymmenen sekuntia ennen päätössummeria kaunistelemaan loppunumeroita SaiPan pelatessa ilman maalivahtia.

SaiPalla synkät ajat

Lokakuinen tiistai-ilta ei tarjonnut suuria pelillisiä hienouksia. Lukko oli liikkuvampi ja työteliäämpi, eikä SaiPa missään vaiheessa pystynyt toden teolla uhkaamaan raumalaisten voittoa. Juuri nyt syvissä vesissä tarpovan SaiPa-miehistön otteista paistaa itseluottamuksen puute.

Tänäänkin kelvollisesti SaiPan takalinjoilla luutineen Simo-Pekka Riikolan sopimuksen jatko tulee lappeenrantalaisittain oivalliseen saumaan, mutta kaiken kaikkiaan joukkueen tämän hetkinen tekeminen huutaisi kyllä apuja vaikka sitten sairastuvan puolelta.

- Tahmeeta pelaamista, huonoja syöttöjä ja kiekot pomppii lavoissa. Menetetään kiekkoja ja tulee tyhmiä maaleja omiin. Onnistumisia pitäisi saada ja sitä kautta sitä positiivista virettä harmitteli Tirkkonen SaiPan viidettä perättäistä tappiota.

Seuraavan kerran SaiPa pääsee yrittämään tappioputkensa katkaisemista perjantaina, jolloin se kohtaa tuplaottelun ensimmäisessä osassa KalPan Kuopiossa. Viime aikoina piristynyt Lukko puolestaan matkustaa Turkuun, jossa niin ikään perjantaina asettuu vastaan TPS.

» Lähetä palautetta toimitukselle