Lukko haastaa Bluesin

LIIGA / Ennakko
Blues pelaa kauden toisen perjantaikotiottelunsa, kun Rauman Lukko saapuu kauden ensimmäiselle vierailulleen Espooseen.

Kuntokäyrät

Blues on voittanut viisi edellistä peliään, joiden joukossa on yksi ottelu tämänkertaista vierailijaa Lukkoa vastaan. Tuo ottelu pelattiin Äijänsuolla, jossa Blues vei 3-2-jatkoaikavoiton lukkokasvatti Petri Lammassaaren tehdessä ratkaisumaalin. Tuon ottelun lisäksi Blues ei ole jatkoajalle voittoputkensa aikana joutunut, joten viiden ottelun saldo on 14 pistettä.

Lukko on viimeviikkoisen Blues-ottelun jälkeen pelannut kahdesti. Ensin se hävisi Kärpille 4-5 Oulussa, vaikka johtikin ottelua kahdella maalilla. Tiistaina seurasi hieno voitto sarjakärki JYPistä maalein 4-1.

Ottelu on joukkueille kauden kolmas kohtaaminen. Kaksi edellistä on pelattu Raumalla, joista ensimmäisen Lukko vei voittomaalikilpailussa.


Immonen pelaa ensi kerran sitten lokakuun
Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Ratkaisun paikat

Blues on ollut tällä kaudella hyvin puolustava joukkue, mutta nyt pari poissaoloa vaikeuttaa espoolaisten tilannetta. Maalivahti Iiro Tarkki on kuitenkin ollut hyvässä vireessä koko kauden.

Lukon otteissa on näkynyt selvää ailahtelevaisuutta. Joukkue on voittanut kolme kärkijoukkuetta marraskuun maaottelutauon jälkeen, mutta kärsinyt myös yllättäviä tappioita.

Lukko on voittanut kaikki neljä kauden voittomaalikilpailuaan. Niissä on usein ollut vastaavasti Bluesin heikkous, sillä tämänkin kauden saldo on yksi voitto ja kolme tappiota.

Kokoonpanot

Jere Karalahti on edellisen ottelun tapaan sivussa flunssan takia, ja nyt samasta syystä on sivussa myös Santeri Heiskanen. Näin ollen pitkän aikaa Sportissa pelannut, ja myös Pelicansissa käynyt Aleksi Laakso palaa Blues-kokoonpanoon. Paluun tekee myös viimeksi lokakuun 9. päivä pelannut Jarkko Immonen.

Lukko hankki alkuviikosta uudeksi maalivahdikseen Mika Norosen, ja torstaina tuli tieto Miika Wiikmanin siirtymisestä Ilvekseen. Antti Raanta loukkaantui lievästi Kärpät-ottelussa, mutta on jo harjoitellut. Lieneekin todennäköistä, että kun otteluita on kahtena peräkkäisenä päivänä, molemmat maalivahdit saavat yhden pelin avauksessa. Toinen joukkueesta muualle viikon aikana siirtynyt pelaaja on Aaron Brocklehurst, jonka asema jäi tukalaksi Nolan Prattin hankinnan jälkeen ulkomaalaiskiintiöstä johtuen. Brocklehurst siirtyi Pelicansiin ainakin joulutaukoon saakka.

Lukon merkittävin loukkaantunut poissaolija on Janne Keränen.

» Lähetä palautetta toimitukselle