Rampa HIFK ensivierailulle Espooseen

LIIGA / Ennakko
Vahvassa nousukiidossa oleva Blues saa tänään mielenkiintoisen vastuksen, kun vastaan asettuu itäinen naapuri HIFK. Poikkeuksellisen ottelusta tekee helsinkiläisten sairastupa, joka on täyttynyt viime päivinä peräti 10 miehellä.

Kuntokäyrät

Vastassa on kaksi joukkuetta, joiden edelliset ottelut ovat tulosten valossa sujuneet erittäin vahvasti. Kumpikin on hävinnyt viidestä viimeisestä ottelustaan vain yhden, HIFK tosin vasta jatkoajalla. Joukkueiden välinen ero sarjataulukossa on vain viisi pistettä, vaikka HIFK on toisena ja Blues kuudentena, tosin yhden ottelun vierailevaa joukkuetta enemmän pelanneena.

Bluesin viime otteluita on leimannut joukkueen ilmeeksi viimeisen neljän vuoden aikana iskostunut kova raataminen ja suhteellisen fyysinenkin peli. Blues on myös pystynyt ajoittain hallitsemaan peliä yllättävänkin selkeästi, mutta 60 minuutin tasapainoinen suoritus on nähty vain Hämeenlinnassa, jossa espoolaiset nollasivat HPK:n lauantaina. Edellinen peli Ilvestä vastaan alkoi samanlaisella intensiteetillä, mutta ottelu ei pysynyt hallussa loppuun asti.

HIFK on ottanut maaottelutauon jälkeen vakuuttavia voittoja liigan peräpään joukkueista, mutta kompuroi TPS:ää vastaan viime viikonloppuna. HIFKin viime pelien trendi ei kuitenkaan tänään välttämättä paina vaa’assa juurikaan, niin erikoisen tilanteen eteen joukkue joutuu.

Ratkaisun paikat

Ottelun kulkua on poikkeuksellisen vaikeaa veikata etukäteen. Mikäli kummallakin joukkueella olisi täysin terve pelaajisto käytössään, olisi HIFK ehkä selkeäkin ennakkosuosikki. Nyt 10 pelaajan poissa ollessa Kari Jalonen joutuu etsimään paikkaajia junioreista, eikä pelitavan tuloksellinen toteuttaminen ole itsestään selvää. HIFK tulleekin lähtemään otteluun kolmella ketjulla, Jan Lundell maalillaan. Jos Blues pystyy iskemään tähän saumaan peluuttamalla neljää ketjua, voi HIFK olla ottelun loppupuolella yllättävän väsynyt.

Espoossa tilanne on toinen. Surkean alkukauden, johon sisältyi mm. 7-0-murskatappio HIFKin vieraana, jälkeen Bluesin peli on ottanut todella suuria harppauksia eteenpäin. Joukkuetta vaivaa edelleen tehottomuus. Vaikka maalipaikkoja rakennetaan kiitettävästi, ei ”varmoja” maalintekijöitä ole tällä hetkellä joukkueessa välttämättä yhtään.

Kokoonpanot

Blues jatkanee samalla kokoonpanolla, jolla se kaatoi tiistaina Ilveksen. Maalilla Iiro Tarkki on ollut maaottelutauon jälkeen erittäin hyvä ja pelaa myös tänään. Bluesin viime kausien tavaramerkki, lukuisat loukkaantumiset, ovat vaivanneet joukkuetta myös tällä kaudella ja tämän hetken vemppaosastolla aikaansa viettävät mm. joukkueen kapteeni Toni Kähkönen, Petri Lammassaari, Jaakko Uhlbäck, Toni Häppölä ja Rami Alanko.

HIFK antaa ennakkotietojen mukaan avokätistä etua myös runsaslukuisella sairasosastollaan. Joukkueelta puuttuu illan ottelusta ilmeisesti ainakin Kim Hirschovits, Dale Clarke, Jerry Ahtola, Arttu Luttinen, Max Wärn sekä maalivahdit Jani Nieminen ja Aleksis Ahlqvist. Lisäksi Siim Liivik kärsii pelikieltoaan ja Mikael Granlundin tilannetta seurataan päivä päivältä.

» Lähetä palautetta toimitukselle