Kohti parempaa peliä?

LIIGA / Ennakko
Porissa tiistai-illan koitoksessa kohtaavat Ässät ja Pelicans. Molemmat joukkueet saalistivat kauden avausvoittonsa viime kierroksella, mutta kummankaan peli ei ole vielä vakuuttanut.

Kuntokäyrät

Ässät avasi liigakautensa 2-4-tappiolla Lukolle, joka onnistui Mika Norosen johdolla ryöstämään pisteet Porista. Kauden avausvoiton Ässät kävi hakemassa Turusta, jossa TPS kaatui lukemin 1-4.

Harjoitusotteluissa vahvasti esiintynyt Pelicans joutui myöntämään Bluesin paremmaksi heti avausottelussaan, kun espoolaisten salamamaalit riittivät 2-1-voittoon. Lauantaina Pelicansin kolmannen erän hurja nousu 0-3-tilanteesta nosti lahtelaiset 4-3-voittoon Jokereista voittomaalikilpailun jälkeen.

Ratkaisun paikat

Ässien kärkikentät ovat olleet aiemmissa peleissä luvattoman heikkoja ja aneemisia, ja vastuuta hyökkäyspäässä onkin kantanut pääasiassa Mika Niemen johtama nelosvitja, joka on aktiivisella liikkeellä ja karvauksella aiheuttanut ongelmia vastustajalle. Kärkiketjujen on kuitenkin noustava esiin, jos Ässät aikoo taistella voitoista myös tulevissa otteluissa.

Ässien ylivoima on ollut luokatonta. Ryan Caldwellin poissaolo on näkynyt ylivoimassa karmealla tavalla, kun sekä Tuomas Santavuori että Joel Armia ovat vaeltaneet avausottelut varjojen mailla. Ylivoimasta on puuttunut mielikuvitus, ja pelkkä kiekon alueelle tuominen on tuottanut paikka paikoin suuria ongelmia.

Ässien positiivisin ongelma on tällä hetkellä maalivahtitilanne. Juha Järvenpää onnistui TPS-voitossa ja Antti Raanta oli Lukko-tappiosta huolimatta patapaitojen parhaimmistoa. Nuoret maalivahdit ovat vastanneet huutoon ja antavat näillä näkymin valmentaja Karri Kivelle positiivisen maalivahtiongelman. Myös ässäpuolustus on suoriutunut velvoitteistaan kelvollisesti. Varsinkin Kristian Kudroc on jämäköillä otteillaan johtanut patapaitojen puolustusta.


Ryan Lasch on aloittanut kautensa pirteästi.

Pelicansin ongelma aiemmissa otteluissa on ollut ailahtelevuus. Lahtelaisten peli on aika ajoin toiminut malliikkaasti, mutta varjopuolena joukkueelle on tapahtunut kohtalokkaita nukahduksia. Myös ylivoimassa on parantamisen varaa, sillä maaliin kiekko on löytänyt tiensä vasta kertaalleen.

Pelicans-maalilla torjuva isokokoinen Niko Hovinen on ollut maalilla vakuuttava, mutta Pelicans-puolustus on sen sijaan välillä seilaillut tuuliajolla. Sekä Blues että Jokerit rokottivat Pelicansia lahtelaisten pahoista virheistä. Vastaaviin nukahduksiin ei Kai Suikkasen luotsaamalla pelikaanilaumalla ole varaa Porissa.

Pelicans löysi peli-ilmeensä Jokereita vastaan päätöserässä, joka huipentui Kari Sihvosen näyttävään tasoitusmaaliin. Jatkuuko sama vire myös Isonmäen illassa, joka on Pelicansille samalla tämän kauden ensimmäinen vieraskoitos?

Kokoonpanot

Ässien heikosti esiintyneeseen ykkösketjuun on luvassa muutoksia. Ainoastaan vahvasti esiintynyt nelosketju säilynee ennallaan. Ässien puolustuksesta ovat sivussa Caldwell ja Miko Malkamäki, joka palannee pelikuntoon parin viikon kuluttua.

Pelicansilla terveystilanne on hieman parempi, ainoastaan nilkkaansa poteva Matias Loppi on sivussa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Ässät M S P
1.Ville Uusitalo 0 4 4
2.Tommi Taimi 0 2 2
3.Tomáš Záborský 1 1 2
4.Mika Niemi 2 0 2
5.Joel Armia 0 1 1
Pelicans M S P
1.Ryan Lasch 2 2 4
2.Pekka Jormakka 1 1 2
3.Kari Sihvonen 1 1 2
4.Aaron Brocklehurst 0 1 1
5.Joonas Järvinen 0 1 1

» Lähetä palautetta toimitukselle