Jokerit murskasi HPK:n

LIIGA / Raportti
Jokerit rumensi HPK:n rumaa Helsingin Areenan vierassaldoa entisestään, kun se kukisti hämeenlinnalaiset tennislukemin 6–0. Kotijoukkue pelasi kaksi hyvää erää, eikä HPK pystynyt käyttämään omia paikkojaan keskimmäisen kaksikymmenminuuttisen aikana.

Helsingin Jokerit näytti heti tiistain ottelun avauserässä pelin hengen hämeenlinnalaisvierailleen. Joukkue halusi karistaa muistot lauantain nöyryyttävästä voittomaalikilpailu-tappiosta Pelicansille.

– Ihan selkeä tavoite oli löytää lauantain ottelun jälkeen se peruskivi, jolle meidän peli rakentuu, korosti Jokerien kakkosvalmentaja Tomi Lämsä ottelun jälkeen.

– Joukkue oli hyvin valmistautunut, sen näki heti alkulämmittelyssä, että nyt ollaan ytimessä.

Vielä toisella erätauolla ottelu oli 2–0-lukemissa, mutta päätöserässä kotijoukkue rytyytti vieraitaan neljän lisätäysosuman verran.

Jokerien kolmannen erän maali-iloittelun aloitti John Klingberg. HPK-vahti Mika Järvinen seikkaili kaukana maalistaan, kun Antti Kerälä pelasi kiekon siniviivalle ruotsalaispuolustajalle. Klingberg laukoi hallitusti uransa ensimmäisen SM-liiga-osuman.

– Ikävä lipsahdus kolmannen erän alkuun. Sen jälkeen meillä oli tosi hankalaa, jäähyjä alkoi tulla ja peli rikkoontui. Paketti ei pysynyt siinä kuosissa, missä pitäisi, harmitteli vierasjoukkueen päävalmentaja Harri Rindell.


Ben Eaves iski verkot tötterölle ohi Mika Järvisen.

Toinenkin debyyttimaali

4–0-osuma oli Riku Hahlin taistelun tulosta. Keskushyökkääjä punnersi kahta puolustajaa vastaan HPK-maalin edessä ja vippasi lopulta maila yhdessä kädessä kiekon ohi Järvisen.

– Hahlin maali oli kuvaava. Kiekko pyöri siinä, ja ympärillä oli neljä meidän kaveria, mutta niin vaan kiekko lyötiin meidän pussiin, Rindell kertasi.

Kotijoukkueen viidennessä osumassa puolestaan oli Teemu Pulkkisen puumerkki. Laituri teki itselleen ylivoimalla tilaa ja pamautti lopulta kiekon lyöntilaukauksellaan Järvisen maalin etu-ylänurkkaan.

Aivan ottelun lopussa pöytäkirjaan pääsi vielä toinenkin ensikertalainen, kun Juhani Tyrväinen laukoi maskin takaa loppulukemat 6–0.

Alkutahdit avauserässä

Kotijoukkue aloitti maalinteon ottelun seitsemännellä minuutilla. Janne Lahti voitti kaksinkamppailun keskialueella ja lähetti ketjukaverinsa hyökkäykseen. Antti Kerälä jätti Teemu Pulkkiselle, jonka tulinen rannelaukaus painui Marko Tuulolan mailan kautta HPK:n maalin ylänurkkaan.

2–0-maali oli tutkaparin Ilari FilppulaBen Eaves käsialaa. Nichlas Hardt voitti kiekon päädyssä Filppulalle, joka rauhoitti tilanteen ja syötti lopulta Eavesin vapaaksi. Amerikkalainen kiitti ja iski pelivälineen tyhjään maaliin.

– Neljälle kentälle maalit, jokainen kenttä pystyi tuloksentekoon tänään, Lämsä muistutti.

Toisessa erässä kotijoukkueen ote heikkeni. HPK kävi ahnaammin kiinni ylhäältä asti, eikä Jokerit ehtinyt alta pois. Kiekko jäi pyörimään pitkiksi pätkiksi hämeenlinnalaisten hyökkäyspäähän, mutta jokeripuolustus ja Eero Kilpeläinen pitivät maalinsa koskemattomana.

– Toisessa erässä aavistuksen ylihyökättiin ja pikkuisen tasapaino katosi. Siitä Kerho sai muutaman suoran hyökkäystilanteen, mutta Kilpeläinen oli tänään maalissa erinomainen, Lämsä kiitteli.

– Koko joukkueen moraali puolustaa oli hyvä, nollat taulussa kertoo myös siitä.

HPK jäi ilman maalia jo toisessa perättäisessä vierasottelussa, sillä lauantaina Ilves piti hämeenlinnalaiset nollilla. Kahden ottelun maaliero on murskaava 0–9.

– Kahdessa pelissä ei tehtyjä maaleja. Ja tuo maalimäärä mikä on mennyt omiin, se ei vaan riitä, Rindell totesi.

Molemmat joukkueet jatkavat urakkaansa perjantaina, HPK kotiottelulla Kärppiä vastaan, Jokerit Tapparan vieraana.

» Lähetä palautetta toimitukselle