Jokerit palaa kiukkuisena Ilmalaan

LIIGA / Ennakko
Lauantaina Pelicansille 3-0-johdon menettänyt Jokerit palaa kotikaukaloonsa ärsytettynä. Voitolla ja tappiolla kautensa avannut HPK tarvitsee jalat mukaan bussista, mikäli se mielii pysyä kotijoukkueen tahdissa.

Kuntokäyrät

Jokerit voitti kauden avausottelussa hyvällä hyökkäyspelillä paikallisvastustaja HIFK:n. Lauantaina joukkue kuitenkin nukkui onnensa ohi ja menetti 3-0-johdon Pelicansin vieraana. Lahdesta jäi käteen lopulta vain yksi piste, sillä Pelicans voitti ottelun voittomaalikilpailussa.

HPK voitti niin ikään avauskierroksen ottelunsa TPS:ää vastaan, mutta hävisi lauantaina Ilvekselle vieraissa. Avausottelussa auenneet maalihanat pysyivät Tampereella visusti ummessa, sillä joukkue ei saanut 47 laukauksesta huolimatta kiekkoa Vesa Toskalan selän taakse.

Joukkueet kohtasivat ennen kauden alkua harjoitusottelussa, jossa kotijoukkue Jokerit oli parempi lukemin 5-3.

Ratkaisun paikat

Jokerien avausottelu HIFK:ta vastaan oli hyökkäyspelin juhlaa. Kolme ensimmäistä kenttää pystyivät tasaiseen tahtiin tuottamaan maalipaikkoja, ja joukkue sai onnistumisia laajalta rintamalta. Lauantaina hyökkäyspeli meni kuitenkin puurtamiseksi, ja maalit päästiin iskemään pitkälti hyvien yksilösuoritusten avulla.

Kotijoukkueen hyökkäyspelin kannalta ottelun alku on erittäin tärkeä. Lauantaina Lahdessa joukkue ei selvästikään ollut hereillä ottelun alussa, ja se heijastui eittämättä koko ottelun suorituksiin. Päävalmentaja Erkka Westerlund painotti maanantain harjoitusten jälkeen valmistautumisen tärkeyttä.

– Ensimmäisestä pelistä pitää ottaa mukaan hyvä valmistautuminen. Lauantaina ei päästy lähellekään sitä peliä, mitä yritettiin pelata. Valmennus voi ottaa ison vastuun siitä, ettei me oltu valmiita pelaamaan sitä peliä.


Rikkoutuuko Teemu Pulkkisen kuparinen tiistaina?

HPK:n on tiistaina saatava jalat mukaan bussista ja kestettävä Jokerien alkurynnistys. Hämeenlinnalaisten on myös parannettava laukaustensa laatua, sillä lauantaina joukkue keskittyi laukomaan lähinnä Toskalan paidassa komeilleeseen Ilves-logoon.

Jokerit pyrkii kotihallissaan pitämään kiekkoa aina kun se on mahdollista, joten vierasjoukkueen tulee käyttää vähät paikkansa tehokkaasti hyödykseen, mikäli se mielii hakea kolme pistettä Ilmalasta mukaansa.

Kokoonpanot

Jokerit jatkaa samalla kokoonpanolla kuin kahdessa aiemmassa ottelussa, ellei mitään yllättävää tapahdu vielä pelipäivänä. Pois on siis vain pitkäaikaispotilas Semir Ben-Amor.

Hämeenlinnalaisten kokoonpanossa Jukka-Pekka Laamasen tilanne on epävarma. Puolustaja sai kovan laukauksen käteensä avausottelussa TPS:ää vastaan. Myös lauantaina ulosajetun Niko Niemisen tilanne on epävarma, sillä hyökkääjä saattaa saada taklauksestaan pelikieltoa. Pelaava maalivahti ratkeaa vasta pelipäivän aamuna, sillä molemmilla vahdeilla on alla hyvä ottelu lukemista huolimatta.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Jokerit M S P
1.Ilari Filppula 1 3 4
2.Markus Nordlund 0 4 4
3.Nichlas Hardt 2 2 4
4.Ben Eaves 2 1 3
5.Teemu Pulkkinen 2 1 3
HPK M S P
1.Alex Leavitt 2 1 3
2.Marko Luomala 1 1 2
3.Niko Nieminen 0 2 2
4.Scott Barney 1 1 2
5.Janne Laakkonen 0 1 1

» Lähetä palautetta toimitukselle