Mielipide

Marski Cup tarjoaa erikoisen jääkiekko-ottelun

LIIGA / Kolumni
Kymmenvuotisjuhliaan viettävässä Mikkelin Marski Cupissa on lauantaina tarjolla historiallinen jääkiekko-ottelu. Turnauksen pronssiottelussa molemmilla joukkueilla on jäällä vain neljä kenttäpelaajaa.

Perjantaina ja lauantaina 15.-16. elokuuta pelattavassa Marski Cupissa ottavat toisistaan mittaa Jokerit, JYP, Saipa ja Tappara. Kymmenettä kertaa järjestettävän turnauksen tapahtumapaikka on tuttuun tapaan Mikkelin jäähalli.

Tämänvuotisen Marski Cupin erikoisuus on lauantaina pelattavassa pronssiottelussa tapahtuva kokeilu. Avausottelunsa hävinneiden joukkueiden kohtaamisessa testataan kansainvälisen jääkiekkoliiton pyynnöstä koko ottelun pelaamista neljällä kenttäpelaajalla per joukkue.

Neljä vastaan neljä –pelaaminen on SM-liigayleisölle tuttua, sillä runkosarjassa jatkoajat on pelattu tällä menetelmällä. Nyt samaa kokeillaan koko ottelun mitassa.

- Mikäs sen paremmin meille sopisikaan kuin tuon erikoisen ja historiallisen ottelun pelaaminen lauantai-iltapäivänä osana Marski Cupin 10-vuotisjuhlaturnausta. Tämän ottelun tulokset analysoidaan tarkkaan, sillä pelaajilla on koko ottelun ajan mm. sykemittarit, turnauksen promoottori Pekka Kähönen kertoo.

Marski Cup on ennenkin tottunut raivaamaan tietä ja kokeilemaan uutta.

- Marski Cup oli tietääkseni ensimmäinen suomalainen urheilutapahtuma, johon katsojat ovat voineet ostaa pääsy- ja paikkalipun internetin kautta ja tulostaa ne itselleen. Järjestelmä on meillä nyt kolmatta vuotta käytössä, Kähönen toteaa.

Kolmen viime Marski Cup -turnauksen mestari Jokerit kohtaa perjantain iltaottelussa klo 20.30 SaiPan, ja sitä ennen hallitseva Suomen mestari Tappara testaa JYPin joukot klo 17.30 alkavassa ottelussa. Lauantain historiallinen pronssiottelu alkaa klo 14.00, ja turnausvoitosta taistellaan klo 17.00 alkavassa finaalissa. Jatkoaika seuraa otteluita.

Marski Cupin yhteydessä järjestetään ensimmäistä kertaa myös junioriturnaus. Sen ottelut pelataan Mikkelin toisessa jäähallissa. Turnauksen uutuuksiin kuuluvat myös jäällä otteluiden edellä nähtävät taitoluisteluesitykset.

Jääkiekon lisäksi turnaus tarjoaa myös muuta viihdettä, kuten elävää musiikkia sekä jääkiekkoilijoiden suosimaa kesälajia golfia. Marski Cup Golf -kutsukilpailu alkaa perjantaina jo klo 10.00 ja jatkuu lauantaina.

Marski Cupin aiemmat voittajat

2002 Jokerit

2001 Jokerit

2000 Jokerit

1999 SaiPa

1998 Ilves

1997 AIK

1996 JYP

1995 TPS

1994 Kiekko-Espoo

Otteluohjelma

Perjantai 15.8. 2003

17.30 JYP – Tappara

20.30 Jokerit – SaiPa

Lauantai 16.8. 2003

14.00 Pronssiottelu (pelataan neljällä neljää vastaan)

17.00 Loppuottelu

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös