KooKoo rokotti Jukurien omista virheistä − Ahti Oksaselle jälleen kahden maalin ilta

Ahti Oksanen maalasi jälleen kaksi maalia Jukurien verkkoon.
Ottelu oli Jukurien ja KooKoon välillä jo toinen vuorokauden sisään. Perjantaina KooKoo oli parempi Kouvolassa maalein 4−1. Sama laulu jatkui lauantai-iltana, kun kouvolalaiset voittivat Mikkelissä samoin lukemin.

Joukkueiden alkukausi on ollut vaihteleva molempien osalta. Jukurit voitti viime viikolla molemmat ottelunsa, mutta sitä ennen oli tullut neljä tappiota. KooKoolla oli kuudesta pelistä kolme voittoa. Kouvolalaiset palasivat perjantaina voittojen tielle kahden tappion jälkeen.

Ottelu käynnistyi vauhdikkaasti, ja etenkin Jukurien ilme oli kirkkaampi kuin perjantai-iltana. Ottelun avausmaali nähtiin ajassa 3:22, kun KooKoo rankaisi kotijoukkuetta ensimmäisestä paikastaan. Arttu Pelli tarjoili kiekon täysin vapaaksi jääneelle Kyle Platzerille, joka ohitti tänään Jukurien torjuntavuorossa olleen Eetu Randelinin.

Mikkeliläisille tarjottiin heti maalin jälkeen tasoitusta ylivoimalla. Jukurit onnistui käyttämään tilanteensa hyväksi, kun Jesper Piitulainen naulasi maalin edestä kiekon reppuun ohi KooKoon maalivahti Victor Brattströmin, joka oli tilanteessa voimaton.

Avauserän suurin huomio kiinnittyi Jukurien puolustukseen, ja sen vaikeuksiin KooKoon karvauksen alla. Vaikeuksia oli myös perjantaina ja tänään ne jatkuivat, joista avautui KooKoolle useita hyviä maalipaikkoja. Yksi näistä kostautui, kun Kimi Koivisto laukoi omasta irtokiekostaan maalin.

Toinen erä käynnistyi Jukurien osalta vahvasti. Joukkue sai luotua pitkiä hyökkäyksiä KooKoon päätyyn ja pakotti kouvolalaiset puolustamaan. Erän edetessä tilanne kuitenkin tasoittui ja molemmilla oli omat paikkansa tehdä lisää maaleja. Erän yksi vaarallisimpia paikkoja avautui KooKoon Kasper Björkqvistille, joka pääsi läpiajoon blokattuaan Aleksandr Jakovenkon vedon. Tilanteessa Eetu Randelin venyi kuitenkin huipputorjuntaan.

Jukurit pääsi erän lopussa yrittämään kahdesti tasoitusta ylivoimalla. Näistä ensimmäisen ylivoiman lopussa Vitali Abramov pääsi loistavaan paikkaan, mutta Ahti Oksanen pelasti aivan maaliviivan tuntumasta KooKoon takaiskulta. Loput hoiti KooKoon maalilla hyvin pelannut Brattström.

Päätöserässä molemmilla oli ylivoimia ja Jukureille tarjottiin erän puolivälissä jopa kahden miehen ylivoimaa kahden minuutin ajan. Yritykset jäivät kuitenkin köykäisiksi ja samalla KooKoo pelasi hyvää alivoimaa. Tämän jälkeen Jukurit pääsi yrittämään uudemman kerran ylivoimalla, mutta verkko heilui toisessa päässä, kun maalin takana maalivahti Randelin menetti kiekon Ahti Oksaselle, jolla oli helppo työ siirtää kouvolalaiset kahden maalin johtoon.

Jukurit haki erän lopussa tasoitusta ilman maalivahtia, ja saikin kiekon kertaalleen maaliin Piitulaisen toimesta, mutta videotarkistuksen jälkeen maali tuomittiin potkumaaliksi. Loppulukemat tyhjään maaliin löi Oksanen illan toisellaan, joka oli myös hänen viikonlopun neljäs osuma.