Nälkäinen Sport taisteli komean voiton − Ilveksen Tappara-paistin sulattelu kesti liian pitkään

LIIGA / Raportti
Paukku ja Virtanen olivat Sportin parhaimmistoa.
Kuva © Juuso Koro
Ottelun avauserässä näkyivät selvästi joukkueiden eilisten pelien lopputulemat. Loppuaika ottelusta teki selväksi sen, että Ilves oli vastustajaansa edellä.

Joukkueet lähtivät iltaan varsin erilaisista lähtökohdista, kun Ilves kellisti eilen perjantaina paikallisvastustaja Tapparan 5−2 ja Sport kärsi tylyn 0−4-tappion JYPin vieraana.

Sport sai kuitenkin Hakametsässä salama-alun, kun kultakypärä Jonne Virtanen tarjoili kiekon maalin eteen Jesse Paukulle. Videotarkistuksen kautta päätuomaristo totesi, ettei Paukku potkaissut pikkumustaa verkon perukoille.

Lopulta Ilves heräsi toisessa erässä, mutta vierasjoukkue oli puolustustoimissaan kärsivällinen ja iski tarvittavat maalit silloin, kun he paikat saivat.

Eetu Mäkiniemi sai olla kotijoukkueen maalilla hereillä, sillä Sport painoi avausmaalinsa jälkeen kovalla itseluottamuksella hyökkäyksiin. Vaasalaiset jatkoivat sitkeää hyökkäystekemistään ja saivat 2−0-johdon Sebastian Ståhlbergin nykäisyn myötä.

Hieman paremmalla viimeistelyllä ja ripauksella tuuria vieraat olisivat voineet latoa avauserässä pari maalia enemmänkin. Ilveksellä oli selviä käynnistymisvaikeuksia mairean Tappara-voiton jäljiltä, eikä tupsukorvilla ollut kamppailun alussa sanan sijaa kenttätapahtumien järjestykseen.

Ilves tuli toiseen erään erinäköisenä ja ryskyi hyökkäyksiä kohti Niko Hovisen vartioimaa Sport-maalia. Vaasalaiset eivät kuitenkaan luopuneet taistelusta, vaan Roope Talajan esimerkillisen blokkauspelaamisen johdolla kesti tupsukorvien hurjimman rynnistyksen. Jo ensimmäisessä erässä terävänä ollut Matias Maccelli hääri isäntien viekkaimpana.

Sport oli toisen erän ensimmäisellä kymmenminuuttisella kammottavassa mankelissa ja Hovinen joutuikin lopulta antautumaan. Ville Meskanen kiskaisi b-pisteiden välistä kiekon maaliin ja videolta tarkistettu osuma toi Ilveksen maalin päähän.

Sport pääsi toisessakin erässä yrittämään kauden ensimmäistä ylivoimamaaliaan, mutta Juho Tommilan kolttoset tyrehdyttivät vaasalaisten haaveet. Oman ylivoimatilaisuutensa toiseen erään sai myös kotijoukkue, mutta Hovinen venytti Ondřej Romanin kudin tielle hanskallaan. Tupsukorvien erikoistilanne oli kauttaaltaan uomissaan, mutta tasoitusmaalia ei sen turvin syntynyt.

Kolmannessa erässä Ilves jatkoi pelin hallintaa, mutta Virtasen johtama Sport-ketju antoi kylmän suihkun 3−1-maalin muodossa. Paukun illan toinen maali hivutti vaasalaiset entistä lähemmäs kolmea sarjapistettä. Santeri Haaralan kauden ensimmäinen maali ja Sportin kauden ylivoimamaali näyttelivät jo ratkaisevaa roolia illan tapahtumissa.

Miro Nalli onnistui kaventamaan Sportin johtoa ja tuomaan isännät jälleen kahden maalin päähän. Maalivahti Mäkiniemi sai osumaan syöttöpisteen.

Sport oli illan joukkueista selvästi ahnaampi taistelussa pisteistä. Varsinkin avauserässä Ilves oli kylläisen oloinen eikä saanut kahden jäljelle jääneen erän aikana riittävää tulosta aikaiseksi, vaikka pyörittelikin vierastaan paikoitellen kuin kuoriämpäriä. Kotkapaidat taistelivat isolla sydämellä ja olivat tehokkaita maalipaikoissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo