Ryan Lasch syötteli HPK:n nurin kuumassa kamppailussa Hämeen herruudesta

LIIGA / Raportti
Pelicansilla riitti tuuletettavaa HPK:ta vastaan.
Pelicansin ja HPK:n viikonlopun toinen kohtaaminen tarjosi lahtelaisille mahdollisuuden revanssiin edellisenä iltana nähdyn nöyryytyksen jälkeen. Pelicans käytti mahdollisuutensa ja löi taululle vastaavat lukemat 7−2.

Lauantai-illan ottelu oli kotijoukkue Pelicansille kasvojen pesun paikka, kun joukkueiden perjantain kohtaamisessa Hämeenlinnassa lahtelaiset saivat kovemman luokan löylytyksen. Loppunumerot olivat tuolloin 7−2, eikä paremmasta joukkueesta ollut epäselvyyttä.

Lauantaina tarina oli kuitenkin toinen. HPK pääsi iskemään ottelun avausmaalin ennen avauserän puoliväliä, kun Juuso Ikosen kuti pomppi maalin edustalla häärineen Markus Nenosen kautta Pelicans-verkkoon. Kerho-käskijä Matti Tiilikaiselta taisi jäädä maalin jälkeisen vaihdon tärkeys painottamatta joukoilleen, kun Pelicans iski reilu minuutin sisään pelin tasoihin ja meni ohi.

Ensin Alex Lindroosin kuti pomppi HPK-maalivahti Daniel Lebedeffin varusteista kohti maaliviivaa, josta Jonatan Tanus tökkäsi irtopalan sisään. Hannes Björnisen johtama ja pirteästi pelannut ykköskenttä viimeisteli hetki edellisestä toisen maalin. Erän lopun ylivoimalla Oskari Laaksonen lisäsi isäntien johdon vielä kahteen maaliin napakalla siniviivavedollaan.

Toinenkin erä oli kotijoukkueen hallintaa, kun Pelicans mätti taululle jälleen kolme maalia, vieraiden jäädessä nollille. Ryan Lasch oli elementissään, kun mies syötti kaikki kolme maalia sekä kaksi jo avauserässä. Myös jäähyjä jaettiin useampia, muun muassa kaksi väärää vaihtoa HPK:lle ja useampi käytösrangaistus. Maalivahti Lebedeff sai tehdä tilaa virkaveli Joona Voutilaiselle viiden takaiskun jälkeen.

Kolmas erä oli enää kosmetiikkaa, kun siihen kotijoukkueen viiden maalin johdossa lähdettiin. Molemmat joukkueet tekivät vielä yhdet maalit, kun Artturi Toivola maalasi Pelicansille ja Harri Kainulainen HPK:lle.

Erässä nähtiin kovaa kamppailua ja kyseenalaisiakin otteita, kun läpi illan kuumana käynyt Tommi Tikka lanasi Joonas Jalvannin Pelicansin puolustusalueen kulmassa ja Eemeli Räsänen torppasi kiekottoman Laschin tylysti maihin keskialueella.

Ei kotijoukkuekaan enkelimäisen puhtailla otteilla pelannut, muun muassa Antti Tyrväinen jakeli kovia pommeja vastaukseksi kovuuteen. Myös Waltteri Merelän kova taklaus Ossi Ikoseen toi nuorukaiselle suihkukomennuksen pari minuuttia ennen loppua.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo