Kesän arvosijoitus ja Granlund rikkoivat vihdoin kuparisensa

Lupa tuulettaa.
Minnesota Wildin kesäsijoitus Thomas Vanek, Mikael Granlund ja Matt Dumba iskivät kaikki kauden avausmaalinsa, kun Wild kukisti Dallas Starsin. Leo Komarov syötti puolestaan joukkueensa voittomaalin.

St. Paulissa kuultiin lauantaina helpotuksen huokauksia, kun peräti kolme Wild-pelaajaa teki kauden avausmaalinsa ottelussa Dallas Starsia vastaan. Ensimmäisen maaleista iski Mikael Granlund, joka vei joukkueensa johtoon toisen erän viidennellä peliminuutilla.

Toista kauttaan pelaava puolustaja Matt Dumba teki lukemiksi 2-0. Kyseessä oli Dumban NHL-uran toinen osuma. Kenties suurin helpotus koettiin kuitenkin toisen erän lopussa, kun kesällä isolla rahalla hankittu itävaltalaislaituri Thomas Vanek rikkoi kuparisensa Wild-paidassa. Vanek ohitti Stars-maalilla pelanneen Kari Lehtosen (yhteensä 26 torjuntaa) ylivoimalla. Wild oli jälleen kahden maalin johdossa, sillä Vernon Fiddler ehti välissä kaventaa lukemiksi 2-1.

Kolmannessa erässä nähtiin vain yksi maali, kun Nino Niederreiter viimeisteli loppulukemat 4-1. Wild on nyt voittanut kaikki viisi kotiotteluaan.

Toronto Maple Leafs yllätti Chicago Blackhawksin luvuin 3-2. Leafsin suurin sankari oli 45 torjuntaa napannut James Reimer. Hän nappasi peräti 26 torjuntaa kolmannessa erässä, jonka laukaukset Blackhawks vei 26-7.

Leo Komarov syötti joukkueensa voittomaalin. Komarov niittasi tilanteessa Hawks-puolustajan taklaamalla tätä maalin takana, ja riisti tältä kiekon joukkueelleen. Nopea syöttö löysi maalia kohti nousseen Peter Hollandin, joka paukautti luvuiksi 3-2.

Bostonissa nähtiin Tuukka Raskilta paluu huippuvireeseen. Rask torjui 27 kertaa, kun Bruins kukisti Ottawa Senatorsin lukemin 4-2.

Boston - Ottawa 4-2
Pittsburgh - Buffalo 5-0
Toronto - Chicago 3-2
Tampa Bay - Washington 4-3
Florida - Philadelphia 2-1
NY Rangers - Winnipeg ja 0-1
Carolina - Arizona 3-0
St. Louis - Colorado 3-2 rl.