NHL-aamuraportti: Saksalaiset säkenöivät − Leo Komarov maaliputkessa

NHL / Aamuraportti
Leo Komarov ja NY Islanders pääsivät tuulettamaan maalia Philadelphia Flyersia vastaan.
Kuva © Getty Images
NHL-kierroksella nähtiin neljän pisteen iltaa, hattutemppu, hienoja torjuntoja ja muutama suomalaisen tekemä maali. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

11 ottelun NHL-kierroksella nähtiin paljon maaleja, mutta myös yksi ottelu jäi pelaamatta. Anaheim Ducksin ja St. Louis Bluesin peli siirrettiin tulevaisuuteen, kun Bluesin kokenut kanadalaispuolustaja Jay Bouwmeester sai sairaskohtauksen vaihtoaitiossa ja hänet toimitettiin sairaalaan.

Bouwmeesterista lisää Jatkoajan uutisessa.

Leo Komarov maali- ja pisteputkessa

New York Islanders otti komean kotivoiton Philadelphia Flyersista viime hetken maaleilla. Suomalaishyökkääjä Leo Komarov on ollut läpi kauden melkoisessa mediahiljaisuudessa, sillä tehoja ei ole juuri syntynyt, mutta viime aikoina hyökkääjä on noussut myös tehokkaasti esiin.

Flyersia vastaan Komarov iski tehot 1+1 ja on näin kahden ottelun maali- ja pisteputkessa. Maali oli suomalaiselle kauden kolmas.

Panthers sai epätyypilliset ratkaisijat

Florida Panthers katkaisi kolmen ottelun mittaisen tappioputken New Jersey Devilsiä vastaan hienolla vierasvoitolla. Panthersin tehdessä viisi maalia yleensä puhutaan, kuinka Aleksander Barkov tai Jonathan Huberdeau on kantanut joukkuetta reppuselässä, mutta tässä pelissä oli toisin. Puolustajat Michael Matheson ja Mark Pysyk sekä hyökkääjä Noel Acciari iskivät kaikki tehot 2+1 ja olivat ratkaisemassa tärkeitä pisteitä Joel Quennevillen valmentamalle ryhmälle.

Carl Söderbergille uran 100. maali – Jack Campbell tuonut pisteitä Leafsille

Arizona Coyotes taipui niukasti Toronto Maple Leafsin vieraana. Coyotes sai kuitenkin arvokkaita pisteitä pudotuspelijunaansa ja oli äärimmäisen lähellä voittoakin, mutta jatkoajan alussa tehty maali hylättiin maalivahdin estämisenä.

Ottelussa kuitenkin nähtiin yksi rajapyykki, kun Coyotesiin kesällä siirtynyt kokenut ruotsalaishyökkääjä Carl Söderberg iski uransa 100. maalin.

Leafsiin puolestaan vasta viime viikolla siirtynyt maalivahti Jack Campbell on toistaiseksi ollut äärimmäisen hyvä hankinta, sillä kolmesta pelaamastaan pelistä maalivahti on torjunut kaksi voittoa, ja yksi ottelu on päättynyt varsinaisen peliajan jälkeen tappioon.

Leafsille tuiki tärkeän voiton ratkaisi jatkoajalla puolittaisesta läpiajosta Kasperi Kapanen.

Chris Kreider nosti arvoaan siirtotakarajalle

New York Rangers vaikeutti Winnipeg Jetsin asemaa pudotuspelihaaveiden suhteen hakemalla voiton Jetsin kotiareenalta. Joukkueen voiton pääarkkitehteina hääri yhdysvaltalaishyökkääjä Chris Kreider ja venäläinen tulokasmaalivahti Igor Šestjorkin. Kreider iski kaksi maalia ja venäläinen torjui 42 kertaa voiton eteen.

Kreider on tällä hetkellä NHL:n tavoitelluin pelaaja, kun siirtojen takaraja lähestyy. 28-vuotiaan vauhtikoneen sopimus on edullinen ja se päättyy tulevana keväänä. Pudotuspelien ulkopuolelle jäävä New York Rangers tavoittelee pelaajasta vaihdossa ainakin ensimmäisen kierroksen varausoikeutta.

Kreiderin viime aikaiset otteet ovat olleet todella hyviä, joten vaihtoarvo kasvaa peli peliltä.

Mikko Rantanen iski voittomaalin

Suomalaishyökkääjä Mikko Rantanen iski voittomaalin Ottawa Senatorsia vastaan käydyssä ottelussa. Rantanen ohitti kauden 18. maalillaan avauserässä Marcus Högbergin.

Rantasen maali jäi lopulta lukemiin 3–0 päättyneen ottelun voittomaaliksi, sillä Colorado Avalanchen maalilla saksalaismaalivahti Philipp Grubauer torjui kauden toisen ja uran 11. nollapelinsä 34 torjunnalla. Grubauer sivusi kauden 18. voitollaan ennätystään, joka syntyi viime kaudella. Maalivahti on torjunut nyt neljä voittoa putkeen ja viimeisestä yhdeksästä pelistä tilille on kertynyt kahdeksan voittoa.

— Joukkue edessä pelaa niin hyvin, että minun on helppo pelata maalilla. Peli tuntuu hyvältä ja näen kiekot hyvin, kiitteli saksalainen joukkuetovereitaan NHL.comin haastattelussa.

Jamie Benn löytämässä pudotuspelivireen

Dallas Stars kukisti Carolina Hurricanesin NHL-kierroksella ja otti toisen voittonsa putkeen. Joukkueen kirkkaimpana tähtenä hääri kapteeni Jamie Benn, joka iski uransa kuudennen hattutempun.

— Ei tehdä tästä nyt mitään numeroa, kommentoi Benn hattutemppuaan NHL.comille.

Lisäksi Starsin ylivoimapeli on nostanut päätään viime aikoina ja ollut äärimmäisen tehokas. 21 viimeisestä ylivoimasta seitsemän on päätynyt maaliin.

Sebastian Aho iski Hurricanesin ainokaisen ja antoi isot kehut vastustajalle NHL.comin haastattelussa.

— Stars on todella taidokas ja nopea joukkue. He karvaavat kovaa ja heitä vastaan on todella kova pelata.

Tappio katkaisi Hurricanesin kahden ottelun voittoputken.

Andrei Vasilevskin putki pitenee

Tampa Bay Lightningin venäläismaalivahti Andrei Vasilevski kasvatti pisteputkensa 19 ottelun mittaiseksi torjumalla voiton Pittsburgh Penguinsista 35 torjunnallaan.

Huonompia uutisia Lightningille tuli pelin aikana, kun venäläishyökkääjä Nikita Kutšerov joutui jättämään pelin kesken loukkaantumisen takia.

Leon Draisaitl otti Oilersin reppuselkään

Vastikään tähtihyökkääjä Connor McDavidin loukkaantumisen takia menettänyt Edmonton Oilers nappasi hienon kotivoiton Chicago Blackhawksista Läntisen konferenssin pudotuspelitaistelussa.

Oilersin kantavaksi voimaksi nousi McDavidin kanssa hirmujälkeä takonut saksalaishyökkääjä Leon Draisaitl, joka vietti neljän tehopisteen iltaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle