Anton Hudobin

Maalivahtimv

Syntynyt:
7.5.1986 @ Ust-Kamenogorsk, KAZ
Kasvattajaseura:
Torpedo Ust-Kamenogorsk
Varaus:
2004 Minnesota Wild 7. kierros #206
Sopimus:
2023
 • Maa
  RUS
 • Ikä
  v.
  36
 • Pituus
  cm
  181
 • Paino
  kg
  88
 • Käsi
  L

Ura

Kudobin aloitti uransa Kazakstanissa, mutta siirtyi jo nuorena Venäjälle Magnitoroskiin kehittääkseen peliä. Hänellä on kaksoiskansalaisuus, ja Khudobin kuuluikin Venäjän nuorten maajoukkeisiin vuosina 2004, 2005 ja 2006, tuoden ykkösvahtina mukanaan mitalin joka kisoista. Tämän jälkeen hän siirtyi vuodeksi Kanadan WHL:ään Saskatoonin riveihin tottuakseen pohjoisamerikkalaiseen pelityyliin, mutta palasi vielä kaudeksi Magnitoroskiin auttaen joukkueen Venäjän mestariksi.

Kesällä 2007 hän solmi tulokassopimuksen hänet varanneen Minnesotan kanssa, ja seuraavat kaksi kautta sujuivat ECHL:ää ja AHL:ää pelaten. Viimeisellä sopimuskaudella hän pelasi AHL:ssä hyvän kauden, ja pääsi pelaamaan ensimmäiset kaksi NHL-otteluaan vaikuttavin tilastoin (torjuntaprosentilla 97,9%). 

Kausi 2010-11 sujui myös AHL:ssä, joskin tällä kertaa hän pääsi starttamaan neljään otteluun ylhäällä, edelleen hyvällä menestyksellä. Minnesotalla oli kuitenkin turhankin hyvä tilanne maalivahtilupausten suhteen, ja Khudobin treidattiin helmikuussa Boston Bruinsiin vaihdossa Jeff Penneriin ja Mikko Lehtoseen. Hän pelasi vahvan loppukauden Bostonin farmissa, ja nostettiin playoffien ajaksi varamaalivahdiksi ylös, päästen seuraamaan läheltä Bostonin mestaruuteen asti vienyttä kevättä.

Kesällä 2011 hän allekirjoitti kahden vuoden jatkosopimuksen Bostoniin, ja kausi 2011-12 kului Providencessä AHL:ssä.

Vahvuudet

Hyvä liike, rauhallinen.

Heikkoudet

Koko, menee maihin usein liian helposti. Mailankäsittely.

Rooli

Kakkosmaalivahti.