NHL-aamuraportti: Suomalaisvahdeille koitti sysimusta ilta Vancouverissa

NHL / Aamuraportti
Tuttu näky viime yöltä. Flames lähentelee Sharks-maalia, Aaron Dell on voimaton ja puolustajat kahvilla. Milan Lucic (17) oli erityisen kova luu pideltäväksi.
Kuva © Getty Images
Flames piti Sharks-puolustajia pilkkanaan. Predators-vahdeilla oli vaikea ilta Canucksin käsittelyssä. Quinn Hughes sivusi NHL-historiaa, ja Aleksander Barkov saavutti ympäripyöreän teholukeman. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Beauvillier'llä jälleen kahden maalin ilta

New York Islanders ja ennen kaikkea Anthony Beauvillier sai ottelulle unelma-alun, kun Islandersin kakkoskentän laituri ehti rankaista Capitals-pakiston laiskuudesta kahdesti seitsemässä minuutissa. Tavoilleen uskollisesti Islanders ei erityisen kiivaasti hakenut lisäosumia vaan antoi isäntien jauhaa. John Carlsonin kimurantti laukaus painui ohi Thomas Greissin, mutta Islanders piti päänsä. Devon Toews palautti vierailijoiden kahden maalin johdon, jota Leo Komarov venytti heti toisen erän alkajaisiksi. Kolmen maalin johtoa Islandersin kaltainen joukkue harvemmin menettää. Kun Jordan Eberle pääsi nostamaan täysin vapaasti Islandersin viidennen osuman, sai Ilja Samsonov tarpeekseen ja Braden Holtby torjuntavastuun ottelun jälkipuoliskolle.

Kolmannessa erässä Islanders ei tehnyt mitään ylimääräistä vaan vetäytyi kuoreensa ja puolusti johtoansa niin kuin on viime aikoina totuttu näkemään.

Chychrunin hirmuveto ratkaisi

Montrealissa kohtasivat tyyliltään kaksi tyystin erilaista joukkuetta – hyökkäävä ja avoin Canadiens ja kurinlaisesti puolustava Arizona Coyotes. Ensin mainitun resepti tuntui toimivammalta aluksi: Alle kahdessa minuutissa isännät osui kahdesti. Järkytyksestä nopeasti toipunut Coyotes kavensi viiden minuutin kohdalla ja alkoi vyöryttää hyökkäyksiä. Canadiens ja Carey Price pitivät pintansa aina toisen erän lopulle, kunnes Christian Dvorak käänsi keskelle otolliseen sektoriin, josta käsin Taylor Hall laukoi sydämensä kyllyydestä tasoituksen.

Ratkaisu oli komea. Minuuttia ennen päätössummeria Coyotesin pelatessa ylivoimalla Jacob Chychrun antoi tykkinsä puhua ja tulinen veto viuhui suoraan Canadiens-maalin yläkulmaan.

Panthers kaatui tehottomuuteen

Philadelphia Flyers on tällä kaudella tullut tunnetuksi vaikeasti kotonaan voitettavana joukkueena. Isännöinti Florida Panthersia vastaan oli tasaväkistä ja tarkkaa, ei erityisen näyttävää jääkiekkoa. Flyers odotti kärsivällisesti tilaisuuksiaan, ja pääsi asteittain etulyöntiasemaan. Mainiolla pelipäällä ollut James van Riemsdyk sekä teki että järjesti maaleja, eikä Flyers päästänyt Panthersia yllättämään. Päätöserässä Panthers sortui jäähyilyyn ja mielikuvituksettomuuteen, eikä Flyersin tarvinnut enää puristaa valkorystyisinä voittonsa eteen.

Aleksander Barkoville kirjattiin syöttöpiste MacKenzie Weegarin avausmaaliin – suomalaissentterillä on nyt koossa 400 tehopinnaa NHL-urallaan.

Kutšerov ja McElhinney voiton avaimina

Columbuksessa Blue Jackets ja Tampa Bay Lightning puskivat aktiivisesti mutta yksioikoisesti toisiaan päin. Paikkoja oli pikemminkin määrällisesti kuin laadullisesti. Etenkin Lightningin tekeminen oli puurtamista ja helppoja laukauksia – sellaisilla ei yllätetä sarjan kuumimpiin kuuluvaa maalivahtia. Ottelusta kehkeytyikin Curtis McElhinneyn ja Elvis Merzlikinsin tahtojen taistelu, joka ei onneksi saanut halpaa ratkaisua.
Jatkoajalla Brayden Point kävi karvaamassa kiekon Zach Werenskiltä maalin takaa, mistä nopea syöttö Victor Hedmanille, joka jatkoi suoraan Nikita Kutšeroville tyhjän pömpelin äärelle. Kutšerovin illan toinen osuma takasi pisteet Lightningille.

Syöttökone Quinn Hughes

Perinnepaidoissaan pelannut Vancouver Canucks oli vahvassa vedossa Nashville Predatorsia vastaan. Koko ensimmäinen erä oli vahvaa pyöritystä, ja Zack MacEwen pääsi iskemään avausmaalin. Predatorsin oli pakko avata peliä, mutta kunnon tekopaikkoihin se ei millään tuntunut pääsevän. Canucks pääsi, ja isäntien toisen osuman viimeisteli Brandon Sutter komean ylivoimakuvion päätteeksi. Vain minuuttia myöhemmin Jordie Bennin tiukan maskin takaa lähtenyt voimakas lämäri yllätti Pekka Rinteen kolmannen kerran. Toinen erä ehti vanheta minuutin, kun Alexander Edlerin veto otti kimmokkeen Elias Petterssonista ja löysi tiensä verkon porukoille. Tässä kohtaa Rinne vaihdettiin Juuse Sarokseen.

Predators kapusi kahden pikamaalin ansiosta jo kahden maalin päähän, mutta enempään eivät rahkeet tänään riittäneet. Canucks komisteli vielä loppulukemia, ja Quinn Hughes jos kuka saattoi olla erityisen tyytyväinen myös henkilökohtaiseen suoritukseensa (0+3). 40 vuoteen ei yksikään tulokaspuolustaja ollut kyennyt neljään kolmen syöttöpisteen otteluun. Edellisen kerran asialla oli Ray Bourque.

Sharks-puolustus tuuliajolla

San Josessa kunnon jääkiekko-ottelusta ei voinut puhua. Calgary Flames oli hyökkäyspäässä ihan mitä tahtoi. Milan Lucic avasi maalihanat neljän minuutin pelin jälkeen. Mikael Backlund tarjosi syötön, jonka Radim Simekin löperöstä vartioinnista irtaantunut Lucic ohjasi maalin kattoon. Puolta minuuttia myöhemmin oli Tobias Riederin vuoro kouluttaa laiskaakin laiskempaa Sharks-puolustusta. Zac Rinaldon 0−3-osuma oli seurausta Flames-viisikon pelillisestä hauskanpidosta, ei niinkään taktisista oivalluksista. Erik Karlsson ja Brent Burns kavensivat, mutta onnistumisia olisi tarvittu myös omassa päässä.

Kaikkiaan Flames takoi Aaron Dellin taakse kuusi kihautusta, ja niistä kolmessa oli osallisena illan tehokkaimmaksi noussut Lucic (1+2).

» Lähetä palautetta toimitukselle