NHL-aamuraportti: Lightning mätti maaleja, Mikkolalla voitokas debyytti

NHL / Aamuraportti
Tampa Bay Lightning murjoi Vancouver Canucksin jäänrakoon.
Tampa Bay Lightning mätti peräti yhdeksän maalia Vancouver Canucksin verkkoon. Niko Mikkolan NHL-debyytti päättyi voittoon. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen onnistujat, alisuorittajat ja joukkueidensa suurimmat sankarit.

Lightning vietti maalijuhlia Canucksin kustannuksella

Tampa Bay Lightning näytti maalintekovoimansa, kun se murskasi Vancouver Canucksin tylyin lukemin 9−2. Kotijoukkueen hahmo oli NHL-uransa ensimmäisen hattutempun iskenyt Carter Verhaeghe, joka oli tähän mennessä tehnyt vain kaksi maalia 28 ottelussa.

Canucks johti avauserän jälkeen 1−0, mutta sen jälkeen alkoi Lightningin tykitys. Joukkue iski toisessa erässä peräti kuusi maalia, mikä sivusi seuraennätystä kaudelta 1995−1996. Verhaeghen lisäksi Brayden Point nakutti tehot 1+3.

Aho alusti jatkoaikaratkaisun

Sebastian Aho saalisti kaksi syöttöpistettä, kun Carolina Hurricanes kukisti Philadelphia Flyersin jatkoajalla 5−4. Ratkaisun iski Dougie Hamilton Ahon syötöstä.

Flyers siirtyi ottelussa johtoon jo 37 sekunnin pelin jälkeen Travis Konecnyn toimesta. Kahdeksan minuuttia myöhemmin Michael Raffl iski lukemiksi 2-0. Hurricanes kuitenkin nousi kahden maalin takaa rinnalle ja lopulta ohi, Nicolas Aube-Kubel ja Travis Sanheim nostivat Flyersin tasoihin ja pakottivat pelin jatkoajalle.

Jatkoajalla Hamilton viimeisteli tyylikkään voitto-osuman Ahon syötöstä tekemällä ensin valelaukauksen ja sen jälkeen iskemällä kiekon Sanheimin ja Brian Elliottin jalkojen välistä maaliin.

Capitals murskasi vaisun Senatorsin

Washington Capitals tyylitteli heikon avauserän jälkeen 6−1-voittoon Ottawa Senatorsista. Avauserän ainoasta maalista vastasi Senators, kun Artjom Anisimov osui Rudolfs Balcersin syötöstä. Sen jälkeen Capitals otti komennon. T.J. Oshie ja Aleksandr Ovetškin iskivät kumpikin kaksi maalia, Radko Gudas ja Lars Eller puolestaan osuivat kumpikin kerran.

Hynesin debyytti päättyi tappioon

Tiistaina erotetun Peter Lavioletten tilalle tulleen John Hynesin ensimmäinen ottelu Nashville Predatorsin penkin takana sujui murheellisesti. Boston Bruins oli tyly vieras ja vei pisteet mukanaan 6−2-voitolla. Bruins siirtyi avauserässä 2−0-johtoon David Pastrňákin ja Danton Heinenin maaleilla. Filip Forsberg toi Predatorsin maalin päähän, mutta sen jälkeen vieraat menivät menojaan. Forsbergin lisäksi myös Mikael Granlund onnistui maalinteossa. Tuukka Rask kirjautti syöttöpisteen David Krejcin tekemään 5−2-maaliin.

Mikkolalla voitokas debyytti

Niko Mikkola pelasi uransa ensimmäisen NHL-ottelun, kun St. Louis Blues kukisti San Jose Sharksin kotonaan 3−2. Mikkola pelasi ottelussa 12 minuuttia ja laukoi kerran maalia kohti. Blues aloitti maalinteon toisessa erässä, kun Tyler Bozak ja Ivan Barbašov osuivat  minuutin sisään kahdesti. David Perron viimeisteli 3−1-osuman kolmannessa erässä. Sharksin maaleista vastasivat Timo Meier ja Erik Karlsson.