NHL-aamuraportti: McDavidin hurja tehoilta huipentui taidokkaaseen soolomaaliin, Varlamov nollasi tulivoimaisen Avalanchen

NHL / Aamuraportti
Connor McDavid ehti kerätä kolme syöttöpistettä ennen kuin onnistui itse. Maali oli yksi kuluvan kauden hienoimmista yksilösuorituksista.
Kuva © Getty Images
Yksi maali riitti Islandersille voittoon Avalanchesta. Connor McDavid kokosi yksinään neljä tehopistettä, ja miehen veivaama maali mykisti yleisön. Jets jatkoi Canadiensin synkeää vuodenvaihetta. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Varlamovin veräjä säppiin

New York Islandersin ja Colorado Avalanchen välinen ottelu oli tarkkaa peliä puolin ja toisin. Tasaisen avauserän jälkeen ote siirtyi selkeästi vierailijoille, mutta Semjon Varlamov oli päättänyt tilkitä maalinsuun. Islanders puolestaan ei löytänyt keinoja murtaa Avalanchen puolustuslinjaa vaan joutui laukomaan kaukaa.
Ottelu pysyi kiikareilla kolmannen erän kahdeksannelle minuutille, kunnes Anders Lee mursi Francouzin taian. Avalanchen hyökkäyskalusto käytti koko neuvokkuutensa, mutta ei vain saanut kiekkoa maaliin. Sekä Nathan MacKinnon että Gabriel Landeskog missasivat huippupaikat. Viimeisellä sekunnilla MacKinnonin hurja veto meni niukasti ohi etutolpan, ja Varlamovin kauden toinen nollapeli oli tosiasia. Varlamov sai kiitettävästi apua kentältä, sillä Islanders-miehistö heittäytyi kiekon eteen hurjat 33 kertaa – veskari itse epäsi 32 Avalanche-vetoa.

Jetsin dynaaminen duo kaatoi Canadiensin

Montrealissa nähtiin värittömin kierroksen neljästä ottelusta. Nikolaj Ehlers ja Blake Wheeler takasivat voiton Winnipeg Jetsille sekä tehojen että pelillisten otteiden muodossa. Jets hallitsi ottelua aina miesten ollessa kentällä.
Ottelun ratkaisu kolmannen erän puolivälissä oli halvahko kiekon lipuessa Andrew Coppin rynnistyksen jälkeen Carey Pricen suojista maaliin. Ben Chiarot toi illan toisella osumallaan isännät vielä maalin päähän, mutta Jets piti pelin hallussaan loppuun asti. Ilja Kovaltšukin (0+1) liittyminen Canadiensin miesvahvuuteen ei auttanut oikaisemaan orastavaa syöksykierrettä – joukkueella on nyt alla kuusi voitotonta ottelua putkeen.

Blue Jacketsin odottamattomat ratkaisijat

Los Angeles Kingsin ja Columbus Blue Jacketsin kohtaaminen ei myöskään tarjonnut erityistä draamaa, vaikka ottelu alku lupasi enemmän. Maalin eteen unohdettu Alex Iafallo vei Kingsin johtoon jo puolentoista minuutin pelin jälkeen. Blue Jackets jauhoi hyökkäyksiään, ja Jonathan Quick sai venyä parhaimpaansa ja kiittää välillä onneaan. Toisessa päässä Elvis Merzlikinsillä oli niin ikään hikinen iltapuhde, vaikka Kingsin todella vaaralliset paikat olivat vähissä.
Blue Jacketsin uurastus tuotti tulosta toisen erän puolivälissä, kun harvemmin maalintekopuuhista tunnetut Nathan Gerbe ja Scott Harrington veivät maaleillaan vierailijat johtoon. Kolmannen erän aaltoilevassa pelissä kumpikin joukkue osui kertaalleen, ja maalintekijätilastoihin saatiin jälleen hieman erikoisempia nimiä. Lopussa Gustav Nyquist löi vielä kiekon tyhjiin.

McDavid kaukalon kuningas

Toronto Maple Leafsin ja Edmonton Oilersin jäsentenvälisessä riittikin sitten tapahtumia useamman ottelun edestä. Vauhdikkaassa avauserässä kumpikin joukkue hyökkäsi innokkaasti, mutta erän ainoa onnistuja oli Oscar Klefbom.
Toinen erä alkoi hengästyttävästi kolmella maalilla kahteen ja puoleen minuuttiin. Oilers nykäisi kolmen maalin johtoon, ja turhautunut Frederik Andersen vaihdettiin ulos. Maple Leafs pääsi vähitellen peliin mukaan. Se ei hätkähtänyt Alex Chiassonin 4–1-maalista vaan kampesi vielä ennen erän loppua maalin päähän.
Leon Draisaitl lisäsi Oilers-johtoa kolmannen erän alkupuolella, ja loppuniitin antoi Connor McDavid, joka kruunasi upean iltansa kauniilla viimeistelyllä ajatusta nopeamman peippailun jälkeen. Pistepörssin kärkinimi oli osallisena neljässä Oilersin kuudesta maalista.

» Lähetä palautetta toimitukselle