Hyvä maalivahtipeli ja pelirytmi takasivat kotivoiton Lempäälässä

LeKin uhrautuva pelaaminen jätti pisteet Lempäälään.
Kuva © Miikka Jääskeläinen miikka.jaaskelainen@jatkoaika.com
Lempäälän lauantai-illassa nähtiin tasainen kamppailu sarjapisteistä. Tiukkojen vaiheiden jälkeen kotijoukkue LeKi pääsi iskemään voittomaalin kolmannen erän alussa ja varmisti pisteet hyvällä puolustuspelillään. Loppulukemat olivat 2-1 (0-0, 1-1, 1-0).

Ottelun ratkaisu nähtiin kolmannen erän alussa, kun Jarkko Pyymäki pääsi laittamaan Jarno Virkin laukauksen karat sisään parin pompun kautta ajassa 44.21. Tästä eteenpäin LeKi pelasi fiksusti puolustaen ja säilytti johtoasemansa loistavan maalivahtinsa Mikko Pätsin johdolla. Tehtävää hankaloitti vielä koko illan jatkunut onneton tuomarityöskentely.

Päävalmentaja Miikka Kuusela oli tyytyväinen joukkoihinsa taiston tauottua.

- Koko joukkue auttoi hyvin pelannutta Pätsiä hyvin ja hallitsimme keskustaa. Tämä oli koko joukkueen voitto, kommentoi Kuusela.

Vauhdikas aloitus

Ottelun ensimmäinen erä tarjosi vauhdikasta peliä. Laadukkaiden maalipaikkojen määrä ei kuitenkaan päätä huimannut, vaan kiekko pyöri enimmäkseen poissa parhaalta maalintekosektorilta. Laukausten määrä oli korkeahko, 21 vetoa maalia kohti, mutta laatuun jäi parantamisen varaa.

Erä pelattiin läpi nopeaan tahtiin maalivahtien esittäessä parhaita otteita kentällä. Erän suurimmat sydämentykytykset tarjosi LeKin puolustus kiskaisemalla purun pompun kautta suoraan vaihtoaitioiden välissä seisonutta Jatkoajan kuvaajaa kohti, joka sai osuman selkäänsä. Paljon jäi siis parannettavaa toiseen erään.

Kaksi pikamaalia ja vieraiden hallintaa

Jukurit tuli vahvalla otteella toiseen erään ja LeKi oli helisemässä vieraiden paineen alla. Parin minuutin painostus palkittiin lopulta ajassa 22.14 johtomaalina. Henrik Koivisto oli tekijä ja Jesse Juntheikki sekä Rony Ahonen syöttivät.

Kauaa eivät vieraat saaneet nauttia johdostaan, kun jo seuraavassa vaihdossa helisi. Kiekko tunaroitiin käsittämättömästi Olli Henrikssonille, joka kiitti ja tempaisi sen maaliin. Aikaa maalien väliin jäi huikeat 34 sekuntia.

Erä jatkui tästä eteenpäin voimakkaasti Jukurit-merkkisenä, mutta kotijoukkue taisteli uhrautuvasti. Myös Pätsi kotijoukkueen maalilla jatkoi vahvoja otteitaan maalirautojen avustuksella. Vieraat pääsivät myös kokeilemaan ylivoimaansa kahteen otteeseen, mutta tuloksetta.

Aivan erän lopussa LeKin Antti Hildén pääsi vielä koettamaan rangaistuslaukauksesta, mutta vieraiden erinomaisesti pelannut Andreas Bernard torjui polvisuojallaan. Vieraiden voimakas painostus ei enempää maaleja enää tuottanut ja kotijoukkueenkin pasmat olivat sen verran sekaisin, että tauko koitti lukemissa 1-1.

LeKi rankaisee alussa ja puolustaa pisteet

Kolmas erä alkoi odottelevissa merkeissä, kunnes ajassa 44.21 kotijoukkue iski taas Jarkko Pyymäen ollessa sankari. Peli jatkui tämän jälkeenkin tasaisissa merkeissä, mutta Jukurit pääsi aloittelemaan kiriään hyvin ja otti hallinnan itselleen piakkoin.

Lisämurheita LeKille toi täysin pasmansa hukannut tuomarinelikko, joka ei reagoinut millään tavoin vieraiden rikkeisiin, mutta palkitsi kotijoukkueen kahdella istunnolla. Jukurit loi maalipaikkoja, mutta kotijoukkueen puolustusmuuri kesti. Tunteetkin hieman kiehahtelivat erinäisistä syistä johtuen, mutta suurempia nokkapokkia ei ehtinyt syntyä.

Erän lopussa vieraat saivat kiekon pariin otteeseen vielä maalirautoihinkin, mutta edes maalivahdin poisotto ei enää auttanut. Laadukkaan pelin voittajaksi selviytyi LeKi ja viihdearvokin nousi ihan mukavalle tasolle.

Viimeiset sanat yksihenkiselle lehdistölle

Jukureiden päävalmentaja Jarno Pikkarainen ei riemuinnut pelin jälkeen.

- Olen pettynyt peliimme, emme pelanneet tarvittavan korkealla tasolla voittoa varten. Rytmimme oli huono, eikä edes toinen erämme, joka oli paras meiltä, riittänyt voittoon. Tasoitusmaalinkin sähläsimme harmittavasti. Kolmannessa erässä emme enää pystyneet murtamaan LeKin puolustusta, totesi Pikkarainen.

Kotijoukkueen Miikka Kuusela oli toisenlaisissa tunnelmissa.

- Olen tosi tyytyväinen. Tästä on mukava lähteä kotiin. Rytmimme oli hyvä, kuten maalivahtimmekin, kommentoi Kuusela.

Tuomaritoiminnasta kysyttäessä kumpikaan valmentaja ei kommentoinut muuten kuin toteamalla, että ailahtelua oli aiempaan verrattuna jopa vähemmän.