TUTO voitti parempansa

MESTIS / Raportti
TUTOn Tuukka Pulliainen ratkaisi Jokipoikien hallitseman ottelun.
Kuva © Timo Savela
Erinomaista jääkiekkoa läpi ottelun pelannut Joensuun Jokipojat joutui pirteistä otteistaan huolimatta taipumaan perjantaina Hokille hävinneelle TUTOlle. Jatkoajalle venynyt ottelu päättyi vierasjoukkueen 3–4 (1–1, 2–1, 0–1, 0–1) –voittoon.

– Taas kerran meillä oli loistava keskinäinen ottelu. Erityyppiset jengit pelaavat erityyppistä kiekkoa, mutta sitähän tämä peli on parhaimmillaan, TUTOn tyytyväinen päävalmentaja Juhani Tamminen kiitteli ottelun tauottua.

Kokenut valmentaja osui analyysissään oikeaan. Ottelu oli alusta asti vauhdikas. Kotijoukkue hallitsi ottelua ajoittain selkeästikin, mutta maalinteko tuotti ärjypaidoille tuskaa.

TUTO aloitti maalinteon ottelun viidennellä minuutilla, kun Arttu Niskakangas lakaisi kiekon ohi eteensä torjuneen Jokipojat-vahti Antti Rautiolan. TUTOn ylivoimalla syntynyt osuma sytytti kotijoukkueen, eikä takaisku lamauttanut joensuulaisia millään tavoin.

Ottelun komein maali nähtiin vajaan yhdeksän minuutin jälkeen, kun Jokipoikien Tuomas Huhtanen rankaisi alivoimalla pelannutta turkulaislaumaa komealla rannelaukauksella. Takayläkulmaan suuntautunut laukaus jätti TUTO-vahti Tommi Virtasen vaille mahdollisuuksia.

TUTOn Lauri Kärmeniemi joutui jättämään pelin kesken jo avauserän alkupuoliskolla eikä palannut enää turkulaisten vahvuuteen.

– Tuli polveen jotain pikku hämminkiä. Toivotaan parasta. Hän on ollut loistava jätkä, Tamminen tyytyi kommentoimaan.

Jokipojat jatkoi hallintaansa

Toisen erän alussa TUTOn Aki Keinänen lähetti löysän laukauksen kohti Rautiolan maalia. Jokipojat-vahti ei ollut tilanteessa ajan tasalla, vaan hörppäsi kiekon maaliin. Jokipojat ei lamaantunut tästäkään osumasta ja jatkoi omaa energistä peliään. Viisitoista kertaa ottelun toisessa erässä torjunut TUTO-vahti Virtanen esitti muutaman komean torjunnan, mutta myös tuuri oli turkulaisten puolella.

Jokipojat taisteli toisessa erässä vielä TUTOn rinnalle ja ohi Joona Karevaaran ja Roope Rannan osumilla. Ottelu näytti kääntyvän lopullisesti erinomaisella liikkeellä pelanneelle ärjyjoukkueelle.

– Oltaisiin tänään näkemykseni mukaan ansaittu enemmän, mitä saatiin. Onnittelut kuitenkin TUTOlle, Jokipojat-luotsi Mikko Haapakoski kommentoi ottelun jälkeen.

Rautiolan tunarointi vei ottelun jatkoajalle

Kolmannessa erässä nähtiin vain yksi, mutta sitäkin erikoisempi osuma. Kahden ottelun jälkeen joensuulaisten maalille palannut Rautiola tiputti kiekon huolimattomasti eteensä. Jokipojista kuluvaksi kaudeksi Turkuun siirtynyt Samu Pitkänen kiitti ja kuittasi ottelun tasoihin vajaat kymmenen minuuttia ennen loppua.

– Hieno peli ja varmasti oli yleisöön menevää lätkää. Vähän harmittaa, että menetettiin lopussa, mutta olen poikien taistelusta tänä viikonloppuna ylpeä, Haapakoski lausui.

Varsinaisen peliajan lopulla läpi ottelun kuumana käynyt TUTO-hyökkääjä Derek Famulare taklasi suihkukomennuksen arvoisesti kyynärpäällään Jokipojat-kapteeni Jarkko Immosta. Taklaukseen päättyi myös Immosen urakka.

– Ainakin huonomuistinen hän [Immonen] oli. Sen tarkemmin en osaa tässä vaiheessa sanoa. En itse nähnyt taklausta, mutta siitä varmasti lähetetään raportti, jos aihetta on, Haapakoski kommentoi.

Viiden minuutin ylivoimalla Jokipojat loi lukemattoman määrän maalintekopaikkoja, mutta TUTO-maalilla torjunut Virtanen ei antautunut.

Jatkoaikaa oli pelattu alle minuutti, kun TUTOn Tuukka Pulliainen aloitti turkulaisjuhlat laukomalla kiekon ohi voimattoman Rautiolan. Ottelun tapahtumien vastaisesti kaksi pistettä matkasi täten Turkuun.

Molempien joukkueiden ottelut jatkuvat keskiviikkona. Jokipojat saa kotonaan vastaansa Kajaanin Hokin ja TUTO saa vieraita Jyväskylästä.  

» Lähetä palautetta toimitukselle