Passivoituminen ei pilannut Sportin viikkoa

MESTIS / Raportti
Maalivahti Frans Tuohimaa oli voimaton Sportin ylivoimalla tehdyssä voitto-osumassa.
Kuva © Teemu Eirtovaara
Vaasan Sport otti viikon kolmannen voittonsa, vaikka se menetti hyvän otteensa kahden maalin johtoasemassa. Kiekko-Vantaan kiri jäi sen verran tasapaksuksi, että se hävisi maalein 1-3 (0-1, 0-1, 1-1).

Kokonaisuutena varsin tasaisen ja ilahduttavasti tunnetta sisältäneen ottelun ratkaisuksi on helppo nostaa erikoistilannepelaaminen. Sportin ylivoima toimi, ja Mika Kujanpää iski voittomaalin viidellä neljää vastaan maalin edestä komean kuvion päätteeksi.

Vastaavasti kotijoukkue Kiekko-Vantaalla oli vaikeuksia saada omissa ylivoimapeleissään aikaiseksi yhtään mitään.

Myönteistä vantaalaisittain oli, että joukkue oli alussa selvästi sisuuntunut edellisillan heikosta esityksestään. Aktiivinen Kiekko-Vantaa karvasi ja taklasi ahnaasti. Paine oli Sportin puolustusalueella.

Sport oli kuitenkin hereillä. Se ei antanut paineen alla juuri maalipaikkoja ja selvisi kotiryhmän rynnistyksestä puhtain paperein.

- Meillä oli hyvä valmius. Tiedettiin että kotijoukkue tulee aggressiivisesti päälle ja päästiin hyvin alta pois, Sport-luotsi Pasi Räsänen iloitsi.

Myös vierasjoukkueen omat tilanteet olivat avauserässä vähissä. Se ei kuitenkaan estänyt tekemästä maalia. Toni Jalo iski avausosuman läheltä yhdestä Sportin harvoista mylläköistä Vantaa-vahti Frans Tuohimaan veräjällä.

Toinen erä toi selvästi esille vierasjoukkueen paremmuuden. Esitys oli erinomaisen tasapainoinen ja hallittu. Aiemmin enemmän kiekkoa pitänyt Kiekko-Vantaa ei tahtonut päästä lainkaan hyökkäysalueelle.

Yksi lapsus vaasalaisille sattui. Erän lopussa Vantaan Tomi Ståhlhammar jäi ypöyksin vapaaksi maalin eteen. Vähät tilanteet luotettavasti torjunut Sport-vahti Jonathan Iilahti selvitti paikan.

Kaikkensa antaneet

Kujanpään ylivoimaalin myötä 0-2-johtoasemassa päätöserään lähtenyt Sport syyllistyi tavalliseen virheeseen. Sen peli passivoitui. Kiekko-Vantaa sai aloitteet käsiinsä.

- Siinä näkyi raskas ohjelma. Vähän väsyttiin, mutta löytyi uhrautumista ja heittäydyttiin, antoi Pasi Räsänen tunnustusta omilleen.

Roy Pihlström heitti maskin takaa siniseltä 1-2-kavennuksen. Todellisia tasoituspaikkoja lohijoukkueella ei kuitenkaan juuri ollut. Vantaa hakkasi päätään puolustusmuuriin eikä sen kiekollinen peli ollut riittävän laadukasta ottelun kääntämiseksi.

- Meillä oli kipsi päällä, tuska näkyy. Nämä on mentaalipuolen juttuja, paljon tullut yhden maalin tappioita. Joudutaan tekemään maalin eteen iso työ ja peli menee väkinäiseksi, kotijoukkueen päävalmentaja Pekka Kangasalusta harmitteli.

- Nostan silti hattua meidän pojille. Jättivät kaiken jäälle. Yritystä oli ja taistelua loppuun asti. Tietynlainen identiteetti löytyi, sen varaan on hyvä rakentaa tulevaa viikkoa, Kangasalusta kiitteli.

Lopullisen ratkaisun sinetöi tyhjiin Sportin Juho Iloviita, joka oli myös syöttäjänä avausmaalissa. Voiton myötä Sport nousi viiden pisteen päähän sarjaa johtavasta Jukureista. Kiekko-Vantaan tilanne on huomattavasti tukalampi, sillä pudotuspeliviiva karkasi viiden pisteen päähän.

» Lähetä palautetta toimitukselle