Jokipojat mahtitulokseen etelän reissultaan

Perjantaisten reissupelien jälkeen Lempäälässä kohdanneet LeKi ja Jokipojat tarjosivat selkeäpiirteisen ottelun, jossa vierasjoukkueena toiminut joensuulaisryhmä ei antanut isännille sanansijaa. Jos LeKi pelasi kauden heikoimman kotipelinsä, Jokipojat puolestaan nappasi mahtavat viisi pistettä viikonlopun tuplaotteluista. Lauantaina lukemat olivat vieraille 0-3 (0-1, 0-1, 0-1).

LeKin ja Jokipoikien tiet menivät ennen ottelua täysin päinvastaisiin suuntiin. Ennen perjantain kierrosta sarjaa johtanut Kisa romahti perjantaina Vaasassa ja kärsi masentavan 7-0-tappion. Jokipoikien ollessa ennen viikonloppua sarjan toiseksi viimeisenä, perjantainen nousu jatkoaikavoittoon TUTO Hockeyta vastaan antoi osviittaa myös lauantain otteluun.

– Mestis on äärettömän kova sarja ja mitään ei saada ilmaiseksi. Olemme vihdoin päässeet siihen ilmeeseen mihin olemme pyrkineet, tiivisti Jokipoikien valmentaja Mikko Haapakoski joukkueen ilmeen muutoksen ottelun jälkeen.

– Meillä on selkeästi vaikea jakso menossa ja toki se huolestuttaa. Hyökkäys on kuin kiskoisi purkkaa irti tukasta, todella vaikeaa ja rentous puuttuu täysin, manasi LeKin Marko Keskinen.

Karevaara karkaa, Pitkänen viimeistelee

Ottelun alku oli selkeästi tasaisinta vääntöä illan aikana. LeKin kiekkokontrolliin pohjautuva pelityyli toimi aina omalle hyökkäysalueelle saakka hyvin, mutta keinot loppuivat totaalisen kesken, kun ratkaisua piti saada aikaan. Hyvä alku johti ylivoimalle, joka oli saada nolon lopun.

Niko Snellmanin kaksiminuuttista ei ehtinyt kestää kuin seitsemän sekuntia, kun ex-LeKi Joona Karevaara kieputti Markus Västilän komealla jalkakikalla nippuun ja roikkumaan jäänyt puolustaja sai päätuomarin kädet nousemaan rangaistuslaukauksen merkiksi. Karevaara ei kuitenkaan vakuuttanut ja "putkiin" suuntautunut yritys oli helppo torjuttavaksi Mikko Pätsille, joka ainoana Kisa-pelaajana saa puhtaat paperit koko ottelusta.

Ensimmäinen erä kuvasi hyvin LeKin suuria ongelmia ja Jokipoikien vahvuutta. Kisa sai kaksi mahdollisuutta ylivoimalla peräjälkeen täysin ilman tulosta. Jokipoikien alivoima oli toki hyvää, mutta Kisan ylivoimapelistä puuttuu tällä hetkellä mielikuvitus tyystin. Jokipojat puolestaan käytti ensimmäisen erän ainokaisen ylivoimansa.

Lassi Mattilan kaksiminuuttinen oli juuri päättymässä, kun viime kaudella Kisan ykköspuolustajana häärännyt Jarkko Näppilä teki sen mihin kukaan LeKi-puolustaja ei pystynyt, toimitti kiekon napakasti kohti maalia. Ilmari Pitkänen ohjasi kiekon maalin saakka ja jätti Mikko Pätsin vaille mahdollisuutta.

Vuoroin vieraissa.

Jokipojat ottaa otteen itselleen

Jokipojat käytti surutta hyväkseen vahvuuksia, joilla susipaidat ovat aiemminkin Kisan kaataneet. Isokokoiset ärjyhyökkääjät karvasivat kahdella miehellä lempääläläispakeista mehut pois, Antti Ore oli maalillaan varma ja tappava erikoistilannepelaaminen jauhoi tulosta tasaisesti. Lopulta Kisa säilytti kiekkokontrollin vain omassa päässään palaamalla omiin epäonnistuneen avausyrityksen jälkeen.

– Pelaajat ylireagoivat meidän kiekkokontrollipelin ja kiekkoa siirreltiin todella ylikorostetusti omissa täysin ilman tarkoitusta, myönsi Keskinenkin.

Antisankarina jo ensimmäisessä erässä toiminut LeKi-puolustaja Markus Västilä otti toisella kaksikymmenminuuttisella kaksi typerää jäähyä, joista jälkimmäinen kostautui armotta. Kiekko jäi pahaenteisesti pomppimaan Kisan maalin edustalle ja kiekkoon ehtineellä Mikael Ruohomaalla oli helppo työ liipaista vieraat kahden maalin karkumatkalle.

Tämän jälkeen LeKi ei enää pelillisestä suosta noussut vaan Jokipojat pyöritti pitkiä hyökkäyksiä minuuttitolkulla kotijoukkueen päädyssä. Sekavuus sai huippunsa, kun Kisa nappasi erän lopulla holtittoman joukkuerangaistuksen kuuden pelaajan majailtua kentällä samanaikaisesti.

Märkä kasa puita ei syty

Kolmas erä kahden maalin tappioasemassa on usein "do or die" –tilanne tappiolla olevalle joukkueelle. Lempäälän Kisa ei kuitenkaan hemmotellut kotiyleisöään yltiöpäisellä takaa-ajolla vaan viimeinen erä jäi pelillisesti valitettavan pliisuksi. Tuomarilinja salli runsaan mailan käytön ja nollatoleranssista ei ollut tietoakaan.

Jokipojat pelasivat erittäin maltillisesti johtoasemassa ja työnteko maittoi. Itsevarmuutta oli selkeästi saatu lisää perjantaisen voiton jälkeen.

Ottelun lopussa Kisa yritti pyörittää peliä ilman maalivahtia, joka kostautui melko nopeasti. Niko Snellman sai kunnian viimeistellä illan viimeisen täysosuman.

– Tultiin otteluun samoista asemista vastustajan kanssa ja olimme parempia. Siihen voi olla tyytyväinen, kommentoi Haapakoski joukkueensa paremmuutta.

– Keskiviikkona on taas peli, tuleen ei saa jäädä makaamaan. Maanantaina aloitetaan työt ilmeen parantamiseksi, kuittasi Keskinen lehdistötilaisuuden päätteeksi.

Kaksi ottelua maaleitta tahkonnut LeKi jatkaa otteluitaan siis keskiviikkona, kun SaPKo saapuu pässipaitoineen Lempäälään. Jokipojat on samaisena "pikku-lauantaina" tiukan paikan edessä, kun susipaidat matkaavat Jukurien vieraaksi Mikkeliin.