Vantaalle piste, Ouluun kaksi

Kauden kuudella perättäisellä tappiolla aloittanut Kiekko-Vantaa ei onnistunut vieläkään katkaisemaan tappioputkeaan. Pistetili karttui kuitenkin pisteellä, kun lohipaidat taipuivat Kiekko-Laserille vasta voittolaukauskilpailun jälkeen.

Pelitapahtumiin nähden ei kauden avausvoitto täysi vääryskään olisi ollut. Avauserää lukuunottamatta varsinaisen peliajan tapahtumat olivat melko tasaista pelaamista. Jatkoaika mentiin isäntien selvässä komennossa, mutta ratkaisua jouduttiin hakemaan voittolaukauskilpailusta, jonka ratkaisijaksi nousi oululaisten Sami Holappa, joka tinttasi kiekon kahteen otteeseen ohi vantaalaisveskari Mika Norjan.

– Jatkoajalla oltiin parempia. Olisi pitänyt pistää niistä paikoista maali, vantaalaisluotsi Samu Kuitunen totesi.

– Rankkukisa on aina pienestä kiinni. Sami [Holappa] käytti hyvää laukaustaan ja teki kaksi hienoa maalia, K-Laserin valmentaja Mikko Manner kiitteli joukkueensa kultakypärää.

”Ei löytynyt periksiantajaa”

Ottelun avauserä – ja varsinkin sen ensimmäinen puolikas – mentiin vieraiden hallitessa tapahtumia. Mika Norja joutui melkoisen kiekkosateeseen ja pysäytti erän aikana peräti 17 laukausta. Virkaveli Petteri Similä pääsi huomattavasti vähemmällä. Hänelle torjuntoja kertyi ainoastaan neljä.

Vantaalaisvalmentaja Kuitunen epäili eilisen vierasottelun olleen syynä joukkueen heikkoon alkuun.

– Ehkä kulutti vähän, kun erän alku oli niin tahmeaa. Ei päästy kunnolla peliin mukaan.

Lopussa juhli Kiekko-Laser.

Peli tasoittuikin ottelun toisessa erässä ja kotijoukkue onnistui viimein rikkomaan yli kahden ottelun mittaiseksi venyneen maalittoman jaksonsa. Kohtalaisen hyvin pyörineen ylivoimapelin päätteeksi onnistui Teemu Tallberg sivaltamaan lähietäisyydeltä kiekon oululaisten rysään. Erätauolle mentiinkin lohipaitojen johtaessa 1-0.

Vierailijat onnistuivat päätöserän alussa tasoittamaan. Kotkapaitojen hyökkäyksen käynnisti 17-vuotias puolustaja Ville Pokka. Nuorukainen tarjoili kiekon Jari Löfmanille, joka polki vantaalaisten maalin taakse ja heitti kiekon maalin eteen nousseelle Holapalle. Oululaisten kultakypärä tinttasi kiekon ohi Mika Norjan.

Runsaat viisi minuuttia ennen ottelun loppua onnistuivat kotkapaidat nousemaan johtoon. B-pisteen aloituksen jälkeen Pokka lähetti siniviivalta lujan lyöntilaukauksen, jonka Löfman onnistui ohjaamaan vantaalaisten maaliin.

Kotijoukkue ei kuitenkaan luovuttanut, vaan nousi tasoihin Henrik Koiviston hienon yksilösuorituksen päätteeksi. Koivisto nousi vauhdilla alueelle, harhautti oululaisten puolustuksen ja sijoitti pelivälineen tolppien väliin.

Lohipaidat saivat tasoitusmaalista lisää energiaa ja olivat jatkoajalla selvästi hallitseva osapuoli. Joukkue onnistui rakentamaan muutaman maalintekopaikan, mutta kiekkoa ei onnistuttu toimittamaan K-Laserin maaliin. Jatkoaikaa seuranneessa voittolaukauskilpailussa vieraat olivat lopulta parempia Sami Holapan osuttua kahdesti. Kotijoukkueesta onnistui ainoastaan Tomi Lindfors.

Manner oli syystäkin tyytyväinen joukkueensa esitykseen ja voittoon.

– Todella tyytyväinen joukkueen ilmeeseen ja taisteluun. Ei löytynyt periksiantajaa.