Kierrosennakko: Jäävätkö turkulaiset telineisiin?

MESTIS / Ennakko
Mikkelin illassa nähdään kahden eri tuulissa seilaavan purren kohtaaminen. Jukurit nousi viime kierroksella sarjakärkeen, kun taas TUTO hävisi jo kolmannen ottelunsa peräkkäin pudoten suoran pudotuspeliviivan alapuolelle.

Kuntokäyrät

Jukurit kävi perjantaina voittamassa Kajaanissa Hokin luvuin 5-1. Jarno Pikkaraisen johtama ryhmä pelaa tällä hetkellä hyvää koko kentän jääkiekkoa, jossa jokainen osa-alue liikkuu pelisysteemin mukaisesti.

TUTO hävisi Jokipojille perjantaina jatkoajalla ottelussa, joka oli jo turkulaisten käsissä kahden maalin johtoaseman turvin.

Petri Niukkasen tilanne on tiukka, sillä joukkueen uudella johdolla on selkeät rajat tämän kauden onnistumiselle; Pudotuspeleihin on päästävä. Tällä hetkellä turkulaiset ovat sijalla seitsemän.


Turkulaiset tarvitsevat nyt esimerkiksi Erikssonilta helppoja ykkössyöttöjä.
Antti Romsi - http://www.romsi.net

Ratkaisun paikat

TUTOn ongelma on tällä hetkellä se, ettei koko joukkue suorita sataprosenttisesti. Antti Virtasen mestaroima ykköskenttä voi halutessaan ratkaista otteluita yksinään, mutta muu joukkue haahuilee hieman siellä täällä.

Toni Jalon johtama kakkonen ei tällä hetkellä pysty ratkaisuihin. Hyökkäystilanteet päättyvät liian usein kulmissa pyörimiseen tai vastustajan vastaiskuun.

Muut kentät lähinnä tasapainottavat peliä, pois lukien perjantaina kolmannen kentän laidalla pelannut Patrik Moisio, joka energisyydellään saattaa kääntää yksittäisiä hetkiä turkulaisille.

Jukurit on tällä hetkellä puolestaan vahvassa myötätuulessa. Joukkue on ostanut jälleen Pikkaraisen ajatukset jääkiekosta, ja suorittaa vahvasti koko kentän mitalla.

Viimeisenä lukkona maalilla on toiminut Teemu Seppänen, joka saa hoitaa torjuntatyöskentelyn rauhassa puolustuksen täyttäessä oman tonttinsa.

Vierailija TUTO ei saa jättäytyä Jukureiden paineen alle, vaan sen on hyökättävä rohkeasti ja ennakkoluulottomasti pois omalta alueeltaan. Varsinkin puolustaja Paul Erikssonin on nyt nostettava tasoaan, jotta puheet ”Mestiksen Sami Vatasesta” saisivat oikeutusta.

Kyseessä on myös Jukureiden kotiavaus. Miten joukkue käsittelee ensimmäisen esiintymisensä tällä kaudella mikkeliläisille?

Kokoonpanot

Turkulaisten maalissa pelaa todennäköisesti Kim Törnström. Petri Niukkanen ei perjantaina vielä tiennyt tarkalleen, mikä Tommi Virtasen tilanne on ja miten pitkään mies on sivussa.

Jukureilta puuttuu varmasti ainoastaan Sami Lähteenmäki.

Muuta

Kierroksen muut ottelut

K-Vantaa – K-Laser

Puolittaiset nimikaimat kohtaavat Vantaalla, kun Kiekko-Laser matkustaa Heinolasta Vantaalle Kiekko-Vantaan vieraaksi. 

Molemmilla joukkueilla on allaan tappiot perjantain kierrokselta. Kouvolassa isäntäjoukkue KooKoo oli puhtaasti K-Vantaata parempi voittaen ottelun 4-0. Heinolassa Pelitaat rutisti niukan voiton Kiekko-Laserista lukemien ollessa 2-1. Täten lauantain kohtaamisessa haetaan paluuta voittojen tielle, ainakin Kiekko-Laserin osalta. 

K-Vantaan suurin tavoite lauantain pelissä onkin ottaa kauden avausvoitto. Joukkueella on tällä hetkellä kasassa vain yksi piste kuudesta ottelusta, mikä oikeuttaa sarjataulukossa viimeiseen sijaan. Vierasjoukkue K-Laser ei kovin korkeammalta löydy. Oululaiset tämän hetkinen sijoitus on 9.
K-Vantaan nykyvire on ollut erittäin heikko. Viimeiset kaksi ottelua joukkue on mennyt ilman ainuttakaan tehtyä maalia. Myös kokoonpano on elänyt suuresti, sillä niin HIFK kuin Jokerit lähettivät Vantaalle monta lainapelaajaa, joiden yhteenlaskettu lukumäärä alkukauden aikana on 21.

K-Laserin osalta alkukauden pettymykset vaihtuivat voittoputkeen, joka päättyi kolmen ottelun mittaisena tappioon Peliittoja vastaan. Oululaisten suurimpia ongelmia alkukaudesta ovat olleet tehottomuus ja ajoittaiset maltin pettämiset, joista vastustajat ovat päässeet rokottamaan vastahyökkäysten turvin. Joukkueen puolustus- ja maalivahtipeli ovat olleet kohtalaisia, joskin myös sillä saralla on vielä parannettavan varaa. Joukkueen hyökkäyspeli on pitkälti pohjautunut Sami Holapan johtaman ketjun ympärille.

K-Laserin etelän kiertueelta poissa loukkaantumisten takia ovat Ville Rajala ja Jan-Mikael Juutilainen, sekä Kärppien mukana luutiva Juho Jokinen. K-Vantaalta loukkaantumisen takia poissa on laitahyökkääjä Juho Perttilä.

Hokki – SaPKo

Alkukaudesta paljon maaleja päästäneen SaPKon ongelmana on ollut viisikkopelaaminen. Se ei ole pystynyt pelaamaan tasapainoista peliä täydellä kenttämiehistöllä, vaan sen peli on heitellyt laidasta laitaan.

Vastapainoksi päästetyille maaleille, se on myös tehnyt kohtuullisesti maaleja. Pekka Tirkkosen suojatit ovat varmasti ärsytettyjä hävittyään perjantaina kotikaukalossaan ennakkoon heikommalle JYP-Akatemialle.

Jos ovat savonlinnalaiset valmiiksi tiristettyjä paistinpannulla, samaa voi sanoa myös kotijoukkue Hokista. Kajaanin isot pojat ottivat kuokkaansa perjantaina Jukureilta peräti lukemin 1-5.

Joukkueen kokoonpanosta puuttui Teemu Virtalan ja Jussi Makkosen kaltaisia pelureita. Vastavuoroisesti SaPKolta on lauantaina varmuudella poissa Kalle Konsti, joka särki jalkansa perjantain ottelussa.

Hokki jäi sarjakärki Jukureita vastaan kakkoseksi erityisesti puolustusosastolla. Todennäköisesti iltapuhde SaPKoa vastaan on puolustuksele helpompi. Aihetta löysäilyyn se ei kuitenkaan anna, vaan vierailijoilta löytyy myös vastaiskuvoimaa.

LeKi – Jokipojat

Lauantaina Lempäälän jäähallissa iskevät yhteen kaksi sarjakautensa eri tavoin aloittanutta joukkuetta. Isäntäjoukkue LeKi lähti vielä perjantai-illan kierrokselle piikkipaikalta, mutta romahti Vaasassa Sportin käsittelyssä lukemin 7-0.

Vierasjoukkue Jokipojat sen sijaan katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa perjantai-iltana, kun se kaatoi TuTon Turussa jatkoajan jälkeen 2-3. Jokipoikien sarjasijoitus koheni voiton myötä pykälällä ja tällä hetkellä joensuulaiset majailevat sarjataulukossa sijalla kymmenen.

Lempäälän pikkukaukalo on perinteisesti ollut Jokipojille vaikea paikka pelata, ja vierailija tuskin iskee montaa maalia tälläkään kertaa. Erikoistilanteet saattavat olla yksi Jokipoikien oljenkorsista. Joukkueen ylivoimapelaaminen on ollut todella hyvää ja alivoimakin on toiminut. LeKi sen sijaan on pelannut heikkoa ylivoimaa koko kauden ajan.

Isäntäjoukkueen maalilla aloittaa Mikko Pätsi ja lainapelaajista mukana ovat Markus Västilä, Konsta Mäkinen, Ville Laine, Roope Nikkilä ja Joni Karjalainen

Jokipoikien maalivahtitilanne ratkeaa mahdollisesti vasta pelipäivänä. Ykkösmaalivahti Antti Ore venyi perjantaina kiekon tielle lähes 40 kertaa, joten lauantaina näyttöpaikan saattaa saada kakkosmaalivahti Eemeli Sivonen. Pelikiellosta vapautuvan Niko Snellmanin pelaaminen on epävarmaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle