Hokki käänsi viikon plussalle

MESTIS / Raportti
Kajaanissa kohdanneet Hokki ja SaPKo lähtivät hakemaan mollivoittoisesi sujuneelle viikolle parempaa päätöstä. Tavoitteeseensa pääsi Hokki, jonka molemmat ampujat osuivat voittomaalikilpailussa.

Mitään kaunista ottelua tuskin kukaan joukkueiden viimeaikaisista tekemisistä kärryillä oleva osasi odottaa. Kauniita olivat lähinnä kaikki viimeistellyt osumat, mutta kuusikymmentäminuuttinen itsessään tarjosi sitä mitä moni ounasteli: näennäisesti eteenpäin soljuvaa taistelua.

Hokki pääsi hädin tuskin perjantaina Jukureita vastaan pois omalta kenttäpuoliskoltaan. SaPKoa vastaan kajaanilaiset pyrkivät eteenpäin samoilla lääkkeillä, joilla sarvipaidat olivat ottaneet Hokin terävimmän kärjen pois. SaPKo-puolustus ei kuitenkaan jäätynyt Hokki-paineen alla, vaan roiskaisi tarvittaessa kiekon väljemmille vesille ennen kunnon painetta.

SaPKo-valmentaja Pekka Tirkkonen myönsi omiensa näennäisen hyvän pelaamisen.

– Peli-ilmeeseen ja peliin itseensä pitää olla tyytyväinen, mutta niitä pieniä ja ratkaisevia asioita pitää tehdä paremmin.

Riemunkiljahduksia ei kuultu Hokki-leiristäkään vaikka kaksi pistettä maistui myös Petri Mattilalle.

– Tuntui, ettei peli missään vaiheessa lähtenyt käyntiin niin kuin halusimme. Ottelun jälkeen päätimme joukkueen kanssa, että maanantaina vedämme työhaalarit päälle ja etsimme oman pelimme takaisin.

Kaksi ratkaisijaa

Ottelun ensimmäisen maalin jälkeen nähtiin poikkeuksellisen pontevat tuuletukset. Tuuletuksesta vastasi Arttu Niskakangas, jolle osuma oli kauden ensimmäinen ja samalla ensimmäinen osuma Hokki-paidassa. Tilanteessa maalin eteen parkkeerannut Niskakangas ohjasi Antti Ylösen viivakudin ohi Juuso Oinosen.

– Alkukaudesta taisin kuvitella, että joku vain tarjoilee valmiit maalipaikat. Katsoin peiliin ja aloin tehdä töitä. Ei ihan vielä kulje niin kuin pitäisi, mutta kyllä työ jossain vaiheessa tekijäänsä kiittää, Niskakangas tuumasi.


Onnistuja.
Antti Romsi - http://www.romsi.net

Niskakangas oli osallisena myös ottelun ratkaisseessa voittomaalilaukauskilpailussa, jonka ensimmäisenä Hokki-ampujana hän ujutti kiekon sisään.

Niskakankaan ohella mainion päivätyön isäntien leirissä teki C-kirjainta ja kultakypärää Teemu Virtalan poissa ollessa kantanut Jarkko Heikkinen. Molemmat maalit varsinaisella peliajalla alustanut Heikkinen oli valmentaja Mattilan yllätyskortti voittomaalikilpailussa.

Suorastaan yltiörauhallisen suorituksen jälkeen Oinonen sai poimia kiekon jälleen selkänsä takaa kajaanilaisyleisön jo juhliessa kauden kolmatta kotivoittoa.

Molemmilla joukkueilla riittää jatkossa työsarkaa. SaPKon maalintekijöiden, Kristian Ruisman ja Ville Eskelisen, lisäksi edukseen erottui viime kaudella linnapaidassa vaihtelevalla peliajalla kiekkoillut Lasse Lappalainen.
Vähäsanaisen Pekka Tirkkosen agenda oli selvillä heti ottelun jälkeen:

– Kopissa purkaa tuntojaan pettynyt joukkue. Lepäämme yhden päivän, ja jatkamme töitä maanantaina uskoen omaan tapaan tehdä ja pelata.

» Lähetä palautetta toimitukselle