Kalpa Vaasa Arenalle Sportin vieraaksi

MESTIS / Ennakko
Perinteikkäiden seurojen koitos on tällä kaudella jo kolmas. Aiemmat kohtaamiset ovat päättyneet punanuttujen voittoon jatkoajalla. Nyt kohtaamiseen lähdetään erilaisista tunnelmista, Sportilla kolmen ottelun voittoputki, kun Kalpa on taas hävinnyt kaksi viimeisintä otteluaan.

Vierailija Kalpa

Kuopion kiekkoylpeys konttasi lauantaina kotiareenallaan peräti 3-9 Tuton edessä. "Tuto meni heti ottelun alussa nopeasti 0-2 johtoon ja toisessa erässä me otimme typeriä jäähyjä ja niistä Tuton tasoinen joukkue rankaisee tylysti", totesi Kalpan sentteri Ville Luoma Jatkoajalle. Kalpa otti ottelussa peräti 11 kahden minuutin jäähyä ja valmentaja Pieniniemi myönsikin "mopon lähteneen keulimaan muutamilla pelaajilla". Jos Kalpa aikoo pystyä nousukuntoisen Sportin Vaasassa kaatamaan täytyy sen pystyä pitämään hermonsa kontrollissa, sillä Sport-ylivoima oli ainakin Ahmat-pelissä kunnossa.

Kalpalta on sivussa ainakin ykkösketjun sentteri Antti Riekkinen, jonka käsi murtui turkulaispelaajan mailasta. Riekkinen on näillä näkymin sivussa pitkään.

Kotijoukkue Sport

Vaasan Sportin voittoputki jatkui lauantaina kovakuntoisen Ahmalauman kustannuksella numeroin 7-5. Sport johti ottelua jo 6-2, mutta selkien suoristuessa Ahmat kuroi eron jo yhteen maaliin muutamaa minuuttia ennen pelin loppua. Sportin tehomies Vesa Myllyaho kuitenkin laukoi kiekon, ja pisteet Vaasaan, muutamaa sekuntia ennen loppua tyhjään maaliin. Sport on treenannut joulutauon todella kovaa ja se näkyi pelissä. Sport pystyi kontrolloimaan peliä kaikilla neljällä ketjullaan. Maalinteko oli kuitenkin pitkälti Westerbackin ketjun ja ylivoiman varassa.

Sivussa Sportilta on todennäköisesti puolustaja Miika Jämsä, joka jo kylläkin harjoittelee jäällä. Juha Mattila jätti Ahmat ottelun kesken ja hänen pelikunnostaan ei ole tässä vaiheessa tietoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle