Joko Sport saa koneen käyntiin?

MESTIS / Ennakko
Alkukierroksilla itsensä keskikastiin pelanneet Sport ja KalPa kohtaavat Vaasassa. KalPa on voittanut kolme viimeisintä otteluaan, vaikka vieraspelit eivät ole kulkeneetkaan. Sportin peli on edelleen takkuillut. Joukkue hävisi vieraissa TuTolle ja voitti Ahmat vaivoin kotonaan.

Sportin keskiviikon ottelussa nähtiin jo merkkejä paremmasta, vaikka sarjan alakastiin kuuluva Ahmat ei paras mahdollinen mittari olekaan. Joka tapauksessa latvialaisduo Janis Sprukts - Juris Stals esitti parastaan tähän mennessä. Kaksikko on kohentanut tasoaan peli peliltä. Kaksi maalia ampunut Antti Hilden löysi maalijyvänsä, ja yhteispeli Vesa Myllyahon ja Niklas Fogströmin kanssa on vähitellen parantunut. Ykköskenttä siis on pääsemässä vireeseen. Puolustus ei ole aloittanut kauttaan kovin hyvin, mutta maalivahti Marko Härkönen on onnistunut.

KalPa pelasi keskiviikkona sekavan ottelun TuToa vastaan, mutta voitto sentään irtosi junioripakki Joni Kotilaisen ensimmäisellä Mestis-osumalla. KalPan parasta peliä esittää tällä hetkellä ykkösketju Henri Huohvanainen - Sami Salonen - Sami Simonen, jossa etenkin tutkapari Salonen-Simonen on vahvassa vedossa. Terrierimäisenä ärsyttäjänä Tanskaan lähteneestä Simosesta on kuoriutunut ulkomaanvuosinaan ihan oikea taitopelaaja. Maalivahti Ari Luostarinen on torjunut kolme voitto-ottelua. Jos voittavaa maalivahtia ei vaihdeta, hän pelaa tänäänkin.

Sportilta oli keskiviikkona sairaana kapteeni Pasi Kuusisto, joka saattaa olla pois tänäänkin. Myös loukkaantunut laitahyökkääjä Petri Halme on mahdollisesti sivussa. KalPa on välttynyt loukkaantumissumalta, poissa ovat edelleen vain pitkäaikaispotilaat Juha Alastalo ja Mikko Ruhtinas.

Sport on pelannut alkukauden alakanttiin, mutta peli on vähitellen löytymässä. KalPan vire on ollut ensimmäisillä kierroksilla parempi kuin vaasalaisten, mutta vieraspelit eivät ole sujuneet. Sport on kuitenkin joukkue, joka sytyttää kuopiolaiset. Odotettavissa on tasainen ottelu, vaikka Sport ehkä lievästi suosikki onkin.

» Lähetä palautetta toimitukselle