Jääkiekkoa vai F-tyttöjen koripalloa?

Sportin ja KalPan kohtaaminen oli paikoin surkuhupaisaa kiekkoviihdettä. Ottelussa riitti vauhtia ja taklauksia sekä 11 maalia, mutta maalipaikkoja ei kumpikaan saanut tehtyä. Huolimattomuus ja hätäily olivat päivän sanat.

Ensimäisessä erässä joukkueet painoivat sata lasissa päästä päähän. Kiekko ja ajatus tosin useimmiten jäivät narikkaan, kiekonmenetyksiä tuli jatkuvasti ja harhasyötöt seurasivat toisiaan. Ennen ensimäistä maalia joukkueet saivat aikaan vain yhden vaarallisen maalipaikan. Sen rakensi KalPan kakkoskenttä, ja hyökkäyksen päätti läheltä Antti Riekkinen, mutta Marko Härkönen venyi hanskallaan kiekon tielle. Kun maalipaikkoja saatiin lopulta tehtyä, niin kolme maalia saatiin aikaiseksi lyhyessä ajassa.

Ensin Kalpa, sitten Sport ja taas KalPa. Ensin Huohvanainen teki läheltä 0-1, seuraavasta hyökkäyksestä Sportin Miika Jämsä nousi pakin paikalta maalin eteen ja sai tintata läheltä tasoituksen. Seuraavasta hyökkäyksestä Jani Väänänen vei KalPan uudelleen johtoon tarkalla etuyläkulmaan suuntautuneella laukauksella. Tämän jälkeen joukkueet muistivat taas puolustaa ja maalien teko loppui. Myös maalipaikat katosivat, ja koko ottelun läpi paistanut huolimattomuus nosti taas päätään. Kiekot karkailivat keskialueella ja kumpikaan joukkue ei saanut suurempia tekoja aikaan ylivoimiensa aikana.

Toiseen erään lähdettiin samalla vauhdilla ja sama meininki jatkui. Ennen erän puoliväliä ei maalipaikoilla juhlittu. Lähimmäs pääsi Sportin Jarno Kosonen, joka ampui ranteella maalinedusruuhkaan. Viime hetkellä Luostarinen näki kiekon ja sai onnekseen torjuttua sen. Sport sai toisessa erässä hieman paremmin pelinsä kulkemaan ja sai ajoitellen painetta KalPan päätyyn. KalPa puolusti hyvin, eikä Sport saanut tästä johtuen suurempia maalipaikkoja.

Kalpa pysyi pelissä hyvin mukana, mutta senkään tilanteet eivät johtaneet suoranaisiin maalipaikkoihin. Vasta erän lopulla nähtiin maali. Miika Jämsä teki toisen maalinsa ylivoimalla. Kiekko pyöri maalin takana, ja kaksi pelaajaa molemmista joukkueista oli taistelemassa maalin takana. Vesa Myllyaho syötti kiekon viivalle Pasi Kuusistolle, jonka valelaukaus sai KalPan pelaajan heittäytymään. Siirto sivuun Miika Jämsälle, ja Jämsä sai laukoa kiekon puoliksi tyhjään maaliin.

Kolmanteen erään lähdettiin vauhdilla, kun Antti Hilden ja Vesa Myllyaho pääsivät kaksin yhtä KalPan pakkia vastaan. Hilden syötti, ja Myllyaho teki suoraan syötöstä johtomaalin. Ja jottei pelin henki olisi unohtunut, KalPa tasoitti piakkoin. Marko Härkönen torjui pahan maskivedon eteensä, ja Saku Kekäläinen löi kiekon maalille. Sportin oma pelaaja, Joni Reinikka, oli paikalla väärään aikaan, ja kiekko meni maaliin Reinikan luistimesta. Ja sulle-mulle kiekko jatkui... Pari minuuttia edellisestä, ja aloitus Sportin päädyssä. KalPa voitti aloituksen puhtaasti, mutta puolustajat jäivät seisomaan ja katsoivat, kuinka Kristian Hjerpe ottaa kiekon, polkee läpi tyhjän kentän ja laittaa suorasta luistelusta kiekon Luostarisen haaroista sisään.

Näissä lukemissa mentiin pitkän aikaa, kunnes erän puolivälin jälkeen KalPa kiitti jälleen kerran keskialueen kömmähdyksestä. Vesa Myllyaho kompuroi oman pelaajan kanssa ja KalPa iski heti vastaan. Jarno Niinimäki ampui Väänäsen syötöstä tasoituksen. Sport kuitenkin meni jo seuraavalla minuutilla johtoon, kun Mikael Hallbäckin onnenkantamoinen siniviivalta meni verkkoon. Aina ei tarvi laukauksen olla kova, riittää kun maalivahti ei sitä näe.

KalPa kuitenkin tasoitti vielä ennen erän loppua. Maalivahti pois muutama minuutti ennen erän loppua, ja kiekko Sportin maaliin. Maalin sai kunnian viimeistellä Veli-Pekka Pekkarinen. Vain hetkeä aikaisemmin Kristian Hjerpe oli tehdä maalin tyhjiin, kun Luostarinen oli jo hyppäämässä vaihtoaitioon, mutta Samuli Suhonen teki minkä piti: kaatoi Hjerpen ja otti kakkosen, mutta piti maalin koskemattomana. Vain muutama sekunti enne erän loppua Juris Stals oli voittaa ottelun, mutta haaroista livahtanut laukaus livahti myös maalin ohi.

Jatkoajalla Sport sai tilaisuutensa, kun Mikko Ilkka kaadettiin keskialueella ja Sport pääsi ylivoimaan. Ottelu sai aika ikävän päätöksen, kun ylivoimalla Antti Hintikka blokkasi laukauksen ja jäi jäähän tuskissaan makaamaan, tuomari Favorin ei puhaltanut peliä poikki, vaan Niklas Fogström sai veivata käytännössä 4-2-ylivoimakuviossa maalin edestä kiekon maaliin.

Hallista lähti pois 1333 katsojaa nähtyään ottelun, joka muistutti 80-luvun I-divariottelua. Molemmat joukkueet tekevät maaleja, ja lopussa lasketaan maalit yhteen ja katsotaan kumpiko teki enemmän. Tällä kerralla se oli Sport, mutta toisinpäinkin olisi lopputulos ollut aivan ansattu. KalPalle kuitenkin yksi piste. Päätuomari Favorin oli illan suurin onnistuja, vaikka kahvauslinja hieman muuttuikin sallivammaksi ottelun loppua kohden.