Tilinteon hetki

MESTIS / Ennakko
Kajaanin Hokki matkaa maanantaiksi Vaasaan, jossa linnapaitojen vakaana päämääränä on tuhota Sportin unelma liiganoususta ja edetä finaaleihin Jokipoikien kaveriksi.

Muuta

Sportin ja Hokin huikean tasainen välieräsarja saadaan maanantaina päätökseen, kun joukkueet iskevät yhteen viidennen kerran. Kaikki neljä edellistä ottelua ovat päättyneet maalin erolla, eikä ihme olisi jos ratkaisua haettaisiin perjantain tapaan jatkoajalta.

Välieräsarjassa on nähty ja koettu lähes kaikki se, jota play-off-kiimaksi nimitetään. Nokkapokkien ohella pelaajille on näytetty myös päätyovea ulosajon merkiksi, eikä loukkaantumisiltakaan ole vältytty. Silti taistoja ovat leimanneet rehdit kaksinkamppailut, ja miehestä on otettu mittaan pääasiassa puhtain ottein.

Vaikka joukkueet ovat päässeet testaamaan ylivoimatehokkuuttaan, eivät verkot ole päässeet venymään. Edellisessä kohtaamisessa Kajaanissa kotijoukkue jauhoi miesylivoimaa kuudentoista minuutin edestä tuloksetta, eikä myöskään Sport onnistunut kotijoukkueen vajaamiehityksen aikana.

Maalintekopotentiaalia kummastakin leiristä eittämättä löytyy, mutta joukkueista ei ole vielä tässä vaiheessa noussut esiin kylmäverisiä ratkaisijoita. Ainoana yksilönä parrasvaloihin on astunut Hokki-vahti Teemu Seppänen. Vierasjoukkue ei voi kuitenkaan luottaa Seppäsen neljänteen nollapeliin, vaan runkosarjassa maaleja paukutelleiden hyökkääjien on onnistuttava viimeistelemään useampi osuma.

Sportin kannalta ratkaiseva kysymys kuuluu, missä määrin joukkue pystyy pelaamaan mailaa puristamatta. Kotijoukkue kun ei ennakkosuosikin mainetta saa harteiltaan ravistamallakaan.

Tätä ennen tapahtunutta

Otteluraportit:

Ottelu 1: Pienten marginaalien peli

Ottelu 2: Viime hetken virhe ratkaisi voiton Sportille

Ottelu 3: It’s been a hard days night

Ottelu 4: Seppänen torjui voiton Hokille

Ottelusarja on tasan 2-2. Kolmella voitolla Mestikseen loppuotteluun.

Ennakkojutut:

Analyysi: Nälkäinen Sport Hokin kimppuun

Haastattelu: Leinosen toiveissa täydet katsomot

Haastattelu: Meriläisen mahdollisuus

» Lähetä palautetta toimitukselle