Seppänen torjui voiton Hokille

Otteluparin neljännestä kohtaamisesta tuli jälleen kerran tasainen mittelö. Tällä kertaa kotijoukkue Hokki oli vahvempi yhden maalin marginaalilla ja lopputulokseksi kirjattiin 1-0 (1-0, 0-0, 0-0).

Läpi pudotuspelien tasaisia otteluita pelanneet Kajaanin Hokki ja Vaasan Sport eivät tehneet poikkeusta neljännessäkään kohtaamisessa. Sportilla oli mahdollisuus laittaa sarja poikki ja marssia finaaliin, mutta sitkeä kajaanilaisjoukkue siirsi ratkaisun maanantaille.

- Kiitän ensinnäkin kollegaa taas loistavasta kiekkopelistä. Hyviä joukkueita, pienet erot. Tänään kaveri oli parempi, vaasalaisvieraiden päävalmentaja Juhani Tamminen tunnusti pelin tauottua.

Isännät onnistuivat kahden peräkkäisen tiukan tappion jälkeen ottamaan voiton, joka lämmitti luonnollisesti myös Hokin päävalmentajan mieltä.

- Ennen peliä pojille sanon, että nyt on sellainen tilanne, meneepä peli sitten miten tahansa, pelin jälkeen voimme kuitenkin kaikki toisiamme katsoa silmiin ja teemme kaikkemme pelin eteen. Se riittää mulle. Siellä oli Teemu Virtala ja muita heittäytymässä kiekon eteen ja ne on meidän kokeneimpia pelaajia. Nostan hattua korkealle siitä, Timo Meriläinen hehkutti.

Vaikka joukkueilla oli alla eilinen raskas peli, ei väsymys painanut joukkueiden jaloissa. Energinen ote siivitti etenkin kotijoukkueen peliä alusta lähtien.

Hokki vei kaksi ensimmäistä erää

Ottelu pyörähti käyntiin tutuissa merkeissä. Kotijoukkue Hokki aloitti kovalla luistelulla horjuttamaan vaasalaisjoukkuetta välittömästi ja ensimmäiset maalipaikat syntyivät heti ensimmäisillä minuuteilla.

Ensimmäinen erä kokonaisuudessan oli Hokin hallintaa, mutta molemmilla joukkueilla oli oma etsikkoaikansa. Molempien joukkueiden rohkeaa pelaamista varjostivat yksilövirheet, joista siunaantui muutamia erittäin hyviä tekopaikkoja.

Ottelun ratkaisuksi muodustuikin tällainen, kun isännät pääsivät nopeaan vastahyökkäykseen, jossa Iiro Memonen tarjoili toisella laidalla viilettäneelle Aku Joki-Erkkilälle, joka laukoi kiekon vastustamattomasti ohi Jaakko Suomalaisen. Maali oli energisesti läpi ottelun pelanneelle Joki-Erkkilälle kauden neljäs pudotuspelimaali.

Erän luonnetta kuvasi hyvin myös se, että vierasjoukkue Sport joutui välillä pelaamaan vain pitkää kiekkoa pitääkseen linnapaidat maalintekosektorin ulkopuolella.

- Oltiin alussa virkeämpiä, pärjättiin kaksinkamppailuissa ja luotiin paikkoja, Meriläinen totesi tyytyväisenä.

Toinen erä jatkui siitä, mihin ensimmäinen jäi. Isäntien aktiivinen peli-ilme jatkui ja läpi ottelun hanakasti laukonut Niko Saarenpää pääsi pari kertaa yrittämään maalintekoa, mutta siinä kuitenkaan onnistumatta.

Vaikka Hokki olikin lievästi niskan päällä, pääsivät vaasalaisetkin yrittämään pari kertaa maalintekoa. Kajaanilaisten maalinsuulla loistanut Teemu Seppänen oli kuitenkin ohittamaton este ja jälleen kerran ottelun paras pelaaja.

Vierailijoiden paras paikka siunaantui kokeneella kapteenille, Markus Jämsälle, joka ei kuitenkaan onnistunut sutimaan kiekkoa avopaikasta maaliin.

Kahden ensimmäisen erän aikana ei ollut epäilystäkään siitä, kumpi joukkue oli hallitsevampi osapuoli. Hokki vei, Sport vikisi.

- Hyvin lyhyesti. Meillä oli vain yksi hyvä erä. Ensimmäiset 40 minuuttia meidän pelillinen identiteetti oli hukassa, Tamminen analysoi joukkueensa edesottamuksia.

Ylivoimat eivät toimineet

Molemmat joukkueet ovat olleet tunnettuja ylivoimapelin tehottomuudesta tämän kevään pudotuspeleissä. Tämä ottelu viimeistään osoitti sen, että siinä jos missä molemmilla joukkueilla on parannettavaa.

Joukkueet ovat varmasti harjoitelleet sitä ja yrittäneet saada sitä kuntoon, mutta aina se ei ole niin helppoa.

- Se on aina huippu-urheilun vaikein asia ottaa ulos kaikki se osaaminen, silloin kun sillä on merkitystä, Tamminen muotoili.

Isännille tarjoiltiin kolmannen erän lopussa ratkaisun avaimia, kun joukkue pääsi pelaamaan kahden miehen ylivoimalla. Vaikka painopiste oli koko ajan vaasalaisten päässä, ei Hokki onnistunut kampeamaan kiekkoa maaliin.

Päätöserän edetessä kotijoukkue pudotti hieman tempoa ja Sport pääsi peliin mukaan. Viimeiset kaksi minuuttia olivat vieraiden täydellistä pyöritystä, mutta lukuisista maalipaikoista huolimatta kiekko ei maalin perukoille tietään löytänyt ja Sport joutui nöyrtymään.

- Jännä ottelu oli. Pystyttiin pitämään 1-0, joka oli tiukassa tänään. Kiitän Vaasaa rehdistä pelistä ja oli hieno taistelu molemmilta joukkueilta, kotijoukkueen päävalmentaja kiitteli.

Vaikka vaasalaiset saivatkin päätöserässä hieman otetta, ei paremmasta joukkueesta ollut epäselvyyttä. Hokki kontrolloi hyvin peliä ja oli onnistunut unohtamaan eilisen tappion hienosti.

- Kaveri oli parempi. Pelit on tasan 2-2. Ruvetaan valmistautumaan maanantain matsiin. Mä olen kiitollinen siitä, että saadaan pelata viimeinen peli kotona. Meillä on siellä realistiset mahdollisuudet, Sportin päävalmentaja Tamminen pyöritteli.

Kokonaisuutena kajaanilaisjoukkue pelasi erittäin vahvan ottelun neljällä kentällisellä ja esimerkiksi alkukaudesta vähän peliaikaa saanut Joonas Wedman sai lauantai-iltana hyvin peliaikaa ja käytti sen myös edukseen.

Ottelusarja saadaan vihdoin ja viimein päätökseen maanantaina, kun Sport isännöi Vaasassa. Ottelusta on varmasti tulossa äärimmäisen tasainen, kahden pelaamaan pyrkivän joukkueen välienselvittely.