Pienten marginaalien peli

Sport ja Hokki kohtasivat välierien ensimmäisessä ottelussa. Hokin pidempi pelirupeama puolivälierissä ei näkynyt, sensijaan Sportilla pelintuntuman haku kesti oman aikansa.

Sportin pelituntuman puute näkyi aika konkreettisesti heti avausvaihdossa. Viisi sekuntia oli peliä ehditty vasta pelaamaan, kun Tuomas Immosen poikittaissyöttö aloitusvoiton jälkeen jäi totaaliseksi suutariksi, ja Aku Joki-Erkkilä sai Sportin siniviivalle ilmaisen maalipaikan. Sportin maalilla Jaakko Suomalainen kuitenkin oli heti alusta asti tarkkana ja torjui Joki-Erkkilän laukauksen.

Ja ettei Suomalaisen ilta olisi liian helppo alusta alkaen, vain pari minuuttia myöhemmin Sportin ykköspakkiparista tällä kerralla Jussi Pernaa tarjoili harhasyötön suoraan vastustajalle siniviivalle. Tällä kerralla laukaus lähti plekseihin.

Avauserää vei alussa Hokki, mutta Sport sai erän loppua kohden jalkaa liikkeelle. Etenkin ykkösketju loi pari mainiota paikkaa erässä. Ensimmäinen tuli Kim Nabbin laukauksen jälkeen irtokiekosta, mutta Hokin puolustaja Matti Hana otti viisaan jäähyn estämällä Tuomas Takalan ajon maalitilanteeseen. Sama ketju oli asialla seuraavan kerran jäälle tultuaan. Antti Uitto toi kiekon yli siviviivan, ja tilanteeseen tulleet Hokki-pakit kolaroivat keskenään, ja kiekko ajautui laitaan Nabbille. Nabb haki laukauksella takayläkulmaa, mutta Seppäsen hanska heilahti mallikkaasti.

Erän lopulla Sport sai ottelun parhaan maalipaikkansa. Eetu Heikkinen pelasi viivalla Hokki-hyökkääjän kahville, ajoi kohti maalia ja löysi takatolpalta Justin Aikinsin, mutta kiekko tuli pahasti leftin pelaajalle takaapäin, eikä suoraan syötöstä Aikins saanut lauottua. Ja kun laukaus tuli, kiekko pyörähti lavasta ohi takatolpan.

Toiseen erään peli muuttui, ja Hokki piti erässä otetta. Jo erän alussa Janne Jokila pääsi kilauttamaan pienestä kulmasta tolppaan, sen ulkopuolelle tosin. Hallinta jatkui vierailla ja lopulta se palkittiin maalilla. Aleksi Sillanpää voitti hyökkäyspään aloituksen vasemmalta laidalta, ja vierestä laituri Aku Joki-Erkkilä laukoi pelaajien jaloista kiekon Sportin maaliin. Suomalainen sai osittain kättään väliin, mutta kiekko upposi tästä huolimatta aivan yläputken alle.

Erän lopussa Hokilla oli vielä tuhannen taalan paikka karata kahden maalin johtoon, mutta tällä kerralla Suomalaisen torjunnasta kiekko ohjautui ohi. Hokin propellikiekko pomppi Jussi Pernaan jalan ohi, ja Joki-Erkkilä oli jälleen kärppänä paikalla. Laukaus kohti takakulmaa osui juuri ja juuri Suomalaisen kilven alareunaan, ja Sportin maali pysyi tilanteessa puhtaana.

Kolmannessa erässä Sport löysi vihdoin omaa peliään, kun Hokki alkoi hienokseltaan jo varmistella oman maalin koskemattomuutta. Kolmas erä olikin hyvin pitkälle Sport vastaan Seppänen, minkä piskuinen maalivahti veti pidemmän korren. Erän pari parasta paikkaa tulikin Seppäsen torjuttavaksi. Suomalainen sai erässä olla kohtalaisen rauhassa.

Erän puolivälissä nähtiin Sportin parhaat tilanteet. Antti Uitto oli päättänyt ottaa ratkaisijan viitan, ja nousi heti aloitusvoiton jälkeen pakin tontilta maalin taakse. Uitto löysi vielä maalilta Tuomas Takalan, mutta hänen laukaus osui sivurautaan. Seuraavassa vaihdossa Seppänen torjui onnella ja tuurilla Paul Cabanan tilanteen. Markus Jämsän laukaus tuli torjunnasta tyhjään paikkaan takatolpalle, mutta Seppänen sai jäissä maatessaan käden Cabanan laukauksen eteen.

Erän lopussa Sport haki vielä tilanteita, mutta jäähy muutama minuutti ennen loppua vesitti viimeiset takaa-ajon haaveet.

- Me pelattiin tänään vain 20 minuuttia, eli kolmas erä. Se mentiin oman identiteetin mukaisesti. Oli mahdollisuuksia ylivoimilla ja muutenkin, sitten vastustaja kerran voittaa aloituksen 100-0 ja tekee maalin. Mitään ei olla vielä hävitty. Koskaan en ole luovuttanut, enkä luovuta nytkään, uhosi Tamminen tappion jäljiltä.

Hokin valmentaja Timo Meriläinen oli voitosta tyytyväinen, ja tavasta jolla joukkue voiton otti.

- Pelattiin varmaan ensi kertaa ehjä 60 minuuttia. Me voitettiin hyvällä prosentilla päätykiekot tänään, oltiin niissä aina ensimmäisenä. Vimppa erä ei mennyt miten oli sovittu. Meni varmaan vähän pupu pöksyyn siinä, kertoi Meriläinen.

Sport ja Hokki kohtaavat ensi kerran keskiviikkona Kajaanissa.