Kiekko-Vantaa purkamaan SaPKon muuria

MESTIS / Ennakko
Epätasaisesti kautensa aloittaneet SaPKo ja Kiekko-Vantaa kohtaavat SaPKon kotikentällä. Kotijoukkueella on innokkaan yleisön tuki takanaan, ja kautensa kahdella tappiolla aloittanut vierasjoukkue joutuukin kovaan testiin. Vantaalaiset lähtevät otteluun ennakkosuosikkeina, mutta kotijoukkue ja erityisesti loistavasti kautensa aloittanut maalivahti Tuomas Lohtander ei tule päästämään vierailijoita helpolla.

Ottelun alulla on suuri merkitys illan kamppailussa. Kiekko-Vantaa haluaa hallinnan itselleen heti alusta alkaen ja mikäli se pystyy horjuttamaan huippuvireisen Lohtanderin itseluottamusta sekä hiljentämään kotiyleisön mahdollisimman nopeasti on vierasjoukkue vahvoilla.

Jos SaPKo sen sijaan saa hurmoksen päälle kotiyleisönsä edessä ja pystyy vastaamaan vierailijoiden materiaaliseen ja pelilliseen ylivoimaan tasaväkisesti, tulee ottelusta Kiekko-Vantaan kannalta vaikea. Maalivahti Lohtander toivonee saavansa paljon laukauksia vierasjoukkueelta, ja mikäli vantaalaiset laukovatkin paljon pääsemättä kunnon maalintekopaikkoihin, voi savonlinnalaisten maalivahti lisätä tuskanilmeitä KiVan pelaajien kasvoilla.

- Ottelun alkua ei ylikorosteta mitenkään huomenna, mutta tottakai olisi hyvä saada onnistumisia esimerkikisi puolustuspelissä heti alussa, kommentoi vierasjoukkueen päävalmentaja Niki Andersson ottelun alun merkitystä.

SaPKolla liike hukassa

SaPKon sarjan avausviikko sujui kaksijakoisesti. Kotikentällä viime viikon torstaina vastassa oli Kajaanin Hokki, joka kaatoi sarjannousijan vaivoin jatkoajalla 1-2. Pisteen vieminen oli kotijoukkueelta loistosuoritus ja nostatti odotuksia lauantain otteluun toista sarjanousijaa Hekiä vastaan.

Vieraskentällä savonlinnalaisten peli ei kuitenkaan jatkunut yhtä lennokkaana ja Heki kuittasi voiton tylyin lukemin 6-1. Kuudesta päästetystä maalista huolimatta vierasjoukkueen valopilkku oli maalivahti Lohtander ja hänen varassaan on paljon myös jatkossa.

Tulevassa ottelussa SaPKolla on vähemmän hävittävää kuin Savonlinnaan saapuvalla vierasjoukkueella. Sarjanousijaan kohdistuvat odotukset eivät ole kovinkaa nsuuret ja kotijoukkue voi lähteä pelaamaan vapautuneesti omaa peliään. Peliesitys Hekiä vastaan ei tyydyttänyt päävalmentaja Jari Kokkosta ja parannettavaa onkin Kiekko-Vantaata vastaan.

- Oma liike pitää saada ehdottomasti takaisin. Hekiä vastaan meillä ei ollut neljää ehjää ketjua kasassa ja se näkyi. Liike oli huonoa ja se taas kostautui jäähyinä. Neljällä ketjulla ja hyvän liikkeen kautta lähdemme omaa peliämme pelaamaan, pohti Kokkonen tulevaa.

Vantaalaiset huolissaan, mutta luottavaisina

Kovin odotuksin kauteen lähteny Kiekko-Vantaa sai sarjakauteensa pahimman mahdollisen alun, kun joukkue hävisi vieraissa KooKoolle maalein 7-5, ja vantaalaisten kotikentällä Jukurit oli selkeästi parempi valotaulun näyttäessä 2-6 tunnin pelin jälkeen.

- Kova pettymys sarja-avaus meille oli. Odotukset olivat ja ovat edelleen kovat. Peli oli väkinäistä koko viikon ja erityisesti Jukureita vastaan olimme huonoja, Andersson kommentoi penkin alle mennyttä avausviikkoa.

SaPKoa vastaan KiVa lähtee selkeänä ennakkosuosikkina ja joukkueelle onkin tärkeä saada oma peli kuntoon mahdollisimman nopeasti. Oman pään puolustuspelissä vantaalaisilla oli yllättäviä ongelmia kahdessa ensimmäisessä ottelussa ja siihen on Vantaalla keskitytty alkuviikon harjoituksissa.

- Töitä on riittänyt tällä viikolla. Jukureita vastaan paljastui meidän oman pään puolustuspelissä yllättäviä heikkouksia ja mikkeliläiset purkivat meidät aseista siinä ottelussa. Harjoitusotteluissa saman tyyppisiä ongelmia ei ollut ja siksi vähän yllätyksenä ne nyt tulivat. Tietenkin kaikki ovat hieman huolissaan, mutta luottavaisina jatketaan eteenpäin, pohti Andersson.

- Lisäksi erikoistilanteissa meidän pitää olla parempia, jos meinataan pärjätä. Ylivoimaa ja alivoimaa tulee niin paljon, jatkoi Andersson.

Kiekko-Vantaan puolustaja kokenut Jukka Hakkarainen ei lähde Savonlinnaan, vaan jää kotiin lepuuttamaan sarjan alla loukannutta polveaan. Hänen tilallaan vierasjoukkueessa esiintyy Jokereista lainalla oleva Jan Hagelberg.

» Lähetä palautetta toimitukselle