Nuorten Leijonien pelit jatkuvat pohjoisessa

MESTIS / Ennakko
Suomen U20-maajoukkueen Mestis-kiertue jatkuu pohjoisessa, kun sunnuntain ottelua isännöi K-Laser. U20-maajoukkueessa on tällä kertaa mukana useampi ensikertalainen.

Kuntokäyrät

K-Laser on ollut vahva joukkue kotonaan. Viidestä kotipelistä se on voittanut neljä. Kokonaisuudessaan oululaisilla on pelattuna kahdeksan ottelua, voittoja viisi ja pisteitä kasassa 16.

Isäntien parhaana pistemiehenä komeilee joukkueen kapteeni Toni Kirén (4+5), joka on löytänyt erinomaisen pelillisen vireen. K-Laserin Jyri Junnila on takonut maaleja eniten (7+1), mutta miehen tulevaisuus joukkueessa on vielä auki, kun alustava sopimus kattaa ainoastaan kauden kymmenen ensimmäistä peliä.

U20 on pelannut neljä ottelua Mestis-kiertueellaan ja voittanut niistä kaksi, toisen jatkoajalla Joensuussa. Viimeisimpänä otteluna joukkueella on rökäletappio (7-1) Savonlinnassa SaPKoa vastaan.

Ratkaisun paikat

Tämän kauden sarjanousija on alkukauden ailahtelujen jälkeen näyttänyt taitonsa vahvana joukkueena, joka taistelee pisteistä viimeiseen asti.

– Me lähdetään sunnuntain peliin taistelemaan kynsin ja hampain, siinäkin on jaossa kolme
arvokasta pistettä, kommentoi perjantaisen kierroksen jälkeen sarjatalukon kärkisijan jakavan K-Laserin päävalmentaja Mikko Manner tulevaa ottelua.

U20-maajoukkueen mielenkiintoisimpiin taitajiin lukeutuu oululaislähtöisistä Granlundin veljeksistä nuorimmainen Markus Granlund. HIFK:n A-nuorissa pelaava taituri on Suomi-paidassa tahkonnut jo tehot 3+3. Hyökkääjistä tehokkain on ehdottomasti A-nuorten pistepörssiä johtava JYPin Oula Palve, joka on joukkueensa paidassa pelannut kuusi ottelua tehoin 10+5. Joukkuekaveri Miika Roine on sijalla viisi huikealla syöttösaaliillaan (1+12). HPKn hyökkääjä Teemu Rautiainen (8+6) komeilee samaisella listalla kolmantena.


Markus Granlund on pelannut vahvasti Suome U20-maajoukkueen paidassa.
Joona-Pekka Hirvonen - www.jphirvonen.net

Kokoonpanot

Suomen U20-maajoukkueen paidassa nähdään seitsemän ensikertalaista. Pohjoista edustaa Oulun Kärppien A-nuorten kapteeni Toni Körkkö, joka on taituroinut joukkueelleen tehot 6+1.

K-Laser lähtee peliin pitkälti samalla kokoonpanolla kuin perjantaisessa pelissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle