Rutiini näkyi ratkaisussa

MESTIS / Raportti
Sarjaykkösen ja sarjajumbon välinen kamppailu ei ollut sijoitusten luoman ennakko-odotuksen mukainen, vaan kotijoukkue pystyi tosissaan haastamaan kouvolalaisten ryhmittymän. Jatkoajalla rutiini puhui puolestaan ja KooKoo onnistui nappaamaan kaksi sarjapistettä mukaansa.

Sarjan ääripäiden kohtaamisesta muodostui tasainen vääntö, jossa pelitapahtumien hallinta jakaantui hyvin tasaisesti joukkueiden välille. KooKoon molemmissa osumissa nähtiin Kiekko-Laserin osalta keskiviikolta tuttua ongelmaa eli henkilökohtaisia virheitä. Jatkoajalla KooKoon rutiinitaso näkyi ja kouvolalaiset ratkaisivatkin pelin Kiekko-Laserin nelikon pelatessa pitkää vaihtoa. Loukkaantumisista kärsivän KooKoon päävalmentaja Ismo Lehkonen olikin tyytyväinen saavutettuun pistesaaliiseen.

− Tiedettiin tänne tullessa, että ei ilmaiseksi tulla pisteitä saamaan, tuo Kiekko-Laserin sarjasijoitus ei sillä tavalla meitä hämännyt. Tuolla tavalla millä Kiekko-Laser pelasi, täytyy ihmetellä, että miten heillä on noin vähän pisteitä, koska mekin pelattiin ihan mukiinmenevää lätkää. Tyytyväinen täytyy olla muistaen meidän loukkaantumistilanteen, Lehkonen kehuessaan vastustajaa ja viitatessaan joukkueen loukkaantumiskierteeseen.

Kolmen pelin tappioputkessa edennyt KooKoo sai ottelussa putkensa poikki ja Lehkonen peräänkuuluttikin pisteiden merkitystä loukkaantumissuman keskellä, ajatellen jo kevään pelejä.

− Olen tosi tyytyväinen kahteen pisteeseen, tyytyväinen tuohon ryhmään ja tyytyväinen tuohon suoritukseen. Kaikki pisteet, mitä pystytään repimään, kasvattavat meitä ryhmänä kevään pelejä jo silmällä pitäen.

Kiekko-Laserin leirissä Mikko Mannerilla oli tuttuja tarinoita kerrottavana. Pelillisesti joukkue on ottanut harppauksia, mutta pienien virheiden kautta täydet pistepotit jäävät saamatta.

− Meillä jatkuu se sama laulu, mikä joka kerta on pelin jälkeen. Peli on mennyt parempaan suuntaan ja loppuen lopuksi hävitään maalilla tai kahdella. Lähtökohdat tähän peliin olivat se, että sarjakärki vastassa ja sellainen joukkue, joka on pelillisesti lähimpänä sitä peliä, mitä SM-liigassa pelataan. Kyllä me paremmin ja huolellisemmin pelattiin, mitä keskiviikkona. Joukkue, joka oli vastassa, oli myös astetta kovempi. Siihen nähden suoritus taas oli ihan hyvä, kuten yrityskin oli.

Manner jatkoikin vastustajajoukkueen kehumista. Kiekko-Laser pystyi antamaan painetta ja taistelemaan tosissaan voitosta, mutta KooKoo pystyi pitämään kotijoukkueen yritykset kauempana parhaasta maalintekosektorista.

− Heillä paketti on niin hyvin kasassa. Heitä vastaan on vaikea tehdä maaleja, koska vaikka pääset ampumaan, niin ne vedot tulevat sieltä vähän kauempaa.


Iivo Hokkanen pääsi napauttamaan illan ratkaisun.
Antti Romsi - http://www.romsi.net

Tasaiset alkutahdit

Vauhdikkaasti alkanut ottelu sai avausmaalin ajassa 6.03, kun loukkaantumisia paikkaamaan tullut Roope Mustonen ampui kiekon helposti Kiekko-Laserin maalille pelituntumaa hakemaan tulleen Tomi Karhusen ohi.

Kiekko-Laser ei maalista hetkahtanut, vaan tasoitti kahdeksannen minuutin kohdalla. Tomi Ståhlhammar kiersi KooKoon maalin ja pyrki kääntämään kiekon maalilla vapaana olleelle Jussi Nättiselle. Ståhlhammarin kääntö kimposikin syötön sijaan KooKoon puolustuksen kautta ohi kouvolalaisten maalivahdin Mikko Rämön.

Toisessa erässä KooKoo hallitsi erän alkutapahtumia ja Kiekko-Laserin maalilla Karhunen sai kovasti hikeä pintaan. Lopulta Karhunenkaan ei pystynyt enää estämään kouvolalaisten johtomaalin tavoittelua, kun Mikko Liukkonen pääsi hyödyntämään Kiekko-Laserin puolustuksen virheen. Liukkonen pääsi puolittain yksinläpi ja ohitti Karhusen kilpipuolelle suuntautuneella rystylaukauksella.

Rinta rinnan eteenpäin

Kiekko-Laser sai käännettyä otteen haltuunsa. Pitkän hyökkäyksen ja KooKoon viisikon sahauksen jälkeen Janne Niva pääsi ohittamaan rannelaukauksella hieman ulkona omalta tontiltaan olleen KooKoon vahdin Rämön. Toinen erän toinen kymmenminuuttinen olikin Kiekko-Laserin osalta vahva.

Kolmannen erän alkua hallitsi vierasjoukkue KooKoo, jolla oli kahden ylivoiman aikana muutama erittäin hyvä paikka kolmanteen osumaan, mutta Karhunen ja Kiekko-Laserin puolustus kestivät tilanteet. Kiekko-Laser pääsi toisen erän tapaan toisella kymmenminuuttisella paremmin pelitapahtumiin mukaan. KooKoon maalilla Rämö esitti kuitenkin huippuotteita, eikä lisäosumia nähty.

Jatkoajalla ratkaisu rakentui KooKoon pitkän hyökkäyksen päätteeksi, jossa kouvolalaisten kultakypärä Iivo Hokkanen pääsi viimeistelemään illan ratkaisun.

− Kolmannessa erässä molemmilla joukkueilla oli muutama paikka, meilläkin oli siinä muutama makea paikka. Jatkoajalla he näyttivät sitten rutiininsa. Ei ole ihan ensimmäinen kerta kun pelataan noita pitkiä vaihtoja jatkoajalla. Ei osata sieltä kunnolla vaihtaa, vaikka se vaihtoaitio on ihan siinä vieressä, Manner illan ratkaisusta.

Sarjajumbon paikalle jymähtänyt Kiekko-Laserin reitti itseluottamuksen takaisin saamiseen ei löydy Mannerin mukaan valmentajan tarinoista, vaan pelien voittamisen kautta.

− Epäonnistumisten kautta tulee tällä hetkellä kokemuksia, pitää vain uskoa siihen, että parempaa tulee, kunhan vaan pojilla ei usko lopu. Itseluottamusta ei saa muuta kuin voittamalla, että ei tässä minunkaan auta mitään Runebergin tarinoita kertoa, pitää pystyä voittamaan pelejä.

Kiekko-Laser jatkaa pelejään lauantaina Vaasassa, jossa vastaan asettuu Sport. KooKoo puolestaan jatkaa Pohjoisen kiertuettaan Kajaaniin, jossa vastassa on Hokki.

» Lähetä palautetta toimitukselle