Jatkuuko Salamoiden tappioputki?

MESTIS / Ennakko
Nousijajoukkue Salamoiden saalis on avauskierroksen jatkoaikavoiton jälkeen jäänyt laihaksi. Voiton jälkeen on tilille kertynyt kolme tappiota. Joukkue on tosin kyennyt tasapäisiin peliesityksiin, mutta terävyys ei ole vielä uudella sarjatasolla riittänyt. Rävähtääkö nyt kun Varuboden Arenalla vastaan luistelee Jukurit?

Yllätysvalmis kotijoukkue

Isäntäjoukkueen tehoketju on ollut viime kaudella Suomi-Sarjassa tuhoja tehnyt trio Ari Katavisto-Antti Tevanen-Tomi Karlsson. Kolmikko on saanut hyvää jälkeä aikaiseksi myös korkeammalla sarjatasolla, mutta onnistumisia kaivataan laajemmalta rintamalta. Näitä voisivat tarjota Immo Suutarinen ja Karo Koivunen. Koivunen ja Suutarinen nakuttelivat hyviä tehoja harjoituspeleissä, mutta sarjassa ei vielä tehoilla olla juhlittu, onko tänään onnistumisten vuoro?

Oma lukunsa kirkkonummelaisten riveissä on keskushyökkääjä Hayley Wickenheiser, jota ei olla kentällä nähty. Salamoiden sentteriosasto on esiintynyt hyvin, mutta tälle Kanadan heilillekin toivoisi jo näyttöpaikkaa tosipeleissä.

Kokemusta löytyy myös peräpäästä. Maalivahti Jan Lundell on nähnyt urallaan paljon ja on pelannut hyvin myös tällä kaudella. Puolustuksessa parhaimmistoa ovat olleet KJT:ssä viime kaudella pelanneet Kai Öhberg sekä Mikko Sairanen.

Jukurit hakee jatkoa avausvoitolle

Vierailija Jukurit pääsee otteluun voitto allaan. KalPaa vastaan joukkueen parasta osaamista oli ”L-ketju”. Kolmikko Tomi Lindfors-Petri Lehtonen-Antti Laakso on pelannut alkukauden loistavasti, pitäen Jukureita pystyssä lähes yksin. Varsinkin Lindfors on vakuuttanut otteillaan. Jukurit on samassa asemassa kuin kotijoukkuekin, eli muilta kaivataan tehoja. Torstain ottelussa Tero Koposen ketju osoittikin jo heräämisen merkkejä tekemällä tasoitusosuman.

Mikkeliläispuolustus menetti suuren määrän kiekollista taitoa kun Tommi Kovanen ja Ville Hyrkäs siirtyivät liigakentille. Kaksikko jätti suuret saappaat täytettäviksi, alkukaudesta vahvin ehdokas kiekolliseksi johtajaksi on Matti Kuusisto. Kuusistoa lukuunottamatta kiekkoa ei olla saatu vielä liikkeelle tarpeeksi nopeasti, mutta ainakin Esa Hämäläisellä on edellytyksiä parantaa esityksiään tällä osa-alueella. Omassa päässä ongelmia ei ole ollut, KalPan hyökkääjät pysyivät pääosin hyvin kurissa. Maalille löytyy kaksi hyvää veskaria, eilen vakuuttanut Mikael Vuorio jatkanee torjuntatehtävissä.

Vierailijajoukkue lähtee otteluun ennakkosuosikkina, mutta nousijat ovat aina yllätysvalmiita. Jukurit hakee vielä peliään, joten enemmän ottelutuntumaa saaneilla Salamoilla on omat mahdollisuutensa. Hallitseva mestari houkutellee Varuboden Arenalle runsaasti katsojia, joten kotiyleisön tuki voi auttaa isäntiä.

» Lähetä palautetta toimitukselle