Kokoonpanovajetta ja pohjamutaa

MESTIS / Ennakko
Kirkkonummella kohtaavat tiistai-iltana kaksi ongelmissa painivaa joukkuetta. Kotijoukkue Salamoiden ongelmat ovat lähinnä vajaassa kokoonpanossa, kun taas järvenpääläisvieraiden pulmissa saattaa olla kyse enemmästäkin.

Kummankaan joukkueen viime otteluissa ei ole ollut pelkkää kehumista, vaikka edellisistä otteluista sekä Haukat että Salamat saivat tasapelipisteen. Haukat pelasi viime perjantain heikkotasoisessa televisio-ottelussa tasapelin Kokkolan Hermestä vastaan, kun taas kirkkonummelaiset ottivat kotivoiton sarjajohtaja Mikkelin Jukureista.

Haukat on hävinnyt tammikuun kymmenestä ottelustaan kuusi, ja kolme ottelua on päättynyt pistejakoon. Viimeisen kuukauden aikana joukkue on voittanut vain kerran – moisella tahdilla ei ole asiaa pois karsijan paikalta.

Salamoiden peli on ollut joulutauon jälkeen hienoisessa alamäessä. Edellisen ottelun kotitasapeli sarjajohtajaa vastaan osoitti kuitenkin joukkueen olevan vielä iskukykyinen, vaikka joukkue on menettänyt tukun tärkeimpiä pelaajiaan.

Haukkojen epätoivossa hieman valoa

Järvenpääläisten ongelmia voi syventää entisestään se, että joukkueen ykkösmaalivahtina torjunut Heikki Kokkonen siirtyi Kiekko-Vantaaseen. Tilalle hankitun Eero Väreen pelivire on vielä jonkin tason arvoitus, vaikka valmentaja Jami Kaupin mukaan näytöt harjoituksissa ovat olleet hyviä.

Kirkkonummella Väre pelaa ykkösmaalivahtina, nuori Joakim Wessman availee vaihtoaition luukkua ja italialainen Federico Bobba istuu katsomossa. Monitoimikenttäpelaaja Tommi Sievers puolestaan palaa kokoonpanoon.

Vaikka myös Haukkojen paras pistemies Miikka Lindholm on tällä hetkellä Sveitsissä, ainakaan valmentajan uskon puutteeseen järvenpääläisjoukkue ei kaadu.

- Joukkueella on ollut hyvä ilme harjoituksissa, ja olen erittäin luottavainen tämän pelin suhteen, Kauppi kertoo.

- Hermes-peliä me vietiin ja joukkueella oli jo siinä hyvä ilme.

Haukkojen viimeistelyn on kuitenkin oltava paremmalla tasolla kuin edellisessä ottelussa, jossa joukkue tuhri jopa avopaikkoja.

Uusia vastuunkantajia etsimässä

Salamat menetti jo joulutauolla neljä tärkeää pelaajaansa liigaan, ja kun lisäksi viisi miestä on sairaana ja edellisessä ottelussa mukana ollut Blues-laina Joni Töykkälä lähti Tapparaan, joukkueen kokoonpanoa ei voi pitää ainakaan leveänä.

Sivussa ovat polvivammasta kärsivä pitkäaikaispotilas, puolustaja Ville Vuorisaari, lauantaina olkapäänsä satuttanut laitahyökkääjä Jarno Niinimäki, puujalan saanut puolustaja Antti Nyrhinen ja lonkkansa loukannut puolustaja Mikko Sairanen. Lisäksi sairastuvalla on kakkosmaalivahti Juha Korhonen, jota paikkaa hänen pikkuveljensä Mika Korhonen.

Koska puolustajista on pulaa, alakertaan saattavat tiistain ottelussa siirtyä hyökkääjät Mikko Lepola ja Timo Korhonen. Molemmat pelasivat jo lauantain Jukurit-ottelussa puolustajan paikalla.

Vaikka Salamat pelasi myös syksyn kolmella kentällisellä, nyt tilanne voi muodostua vaikeammaksi, sillä pääosa syksyn vastuunkantajista on muualla.

- Kun Uusitalo, Ryhänen ja Koivunen tekivät hirveitä tehoja, nykyisten jätkien ei tarvinnut joka pelissä onnistua, mutta porukan itseluottamus oli korkealla. Nyt näidän tarvitsee joka iltaa todistaa olevansa hyviä, ja peli menee välillä varovaiseksi, salamavalmentaja Niki Andersson tuumii.

Vaikka Salamoita voi kaikesta huolimatta pitää suosikkina vieraissa surkeasti pelannutta, epämääräisessä tilanteessa rypevää Haukkoja vastaan, valmentaja Andersson ei pidä ottelua helppona.

- Haukat ei ole heikko ryhmä, ja sen verran olen oppinut, että mikä tahansa joukkue voi pelata hyvin tai huonosti, ja meilläkin on kapasiteettia pelata päin helvettiä, Andersson nauraa.

» Lähetä palautetta toimitukselle